8 symptomer på våde lunger, som læger skal behandle

”Våd lunge eller lungebetændelse er en sygdom, der kan være livstruende, hvis den ikke behandles med det samme. Især for dem, der tilhører udsatte grupper, såsom mennesker med astma, rygere, ældre, til børn. Derfor er det bedre at kende symptomerne på lungebetændelse, der kræver øjeblikkelig behandling af en læge. For eksempel hoste blod op, åndedrætsbesvær, indtil man pludselig besvimer."

, Jakarta – Våde lunger eller lungebetændelse, er en sygdom, man skal passe på. Sygdommen er karakteriseret ved betændelse i luftsækkene (alveolerne) i en eller flere dele af lungerne. Årsagerne varierer også og kan være forårsaget af svampe-, bakterie- og virusinfektioner i luftvejene. Som et resultat er alveolerne fyldt med væske eller pus på grund af infektionen. Derudover er lungebetændelse også sårbar over for at blive oplevet af alle, især dem, der har et svagt immunsystem.

Denne lungesygdom skal ikke undervurderes. Årsagen, våde lunger kan forårsage forskellige farlige komplikationer. Derfor er det godt at kende nogle af symptomerne på våde lunger, som skal behandles af en læge. Wow, hvad er det? Lad os se forklaringen her!

Læs også: Oplever lungebetændelse symptomer, bør du se en lungespecialist?

Genkend symptomerne på lungebetændelse, der skal behandles af en læge

Symptomer på lungebetændelse kan variere fra så milde, at du ikke bemærker det, til meget alvorlige og kræver indlæggelse. Ud over de almindelige symptomer på lungebetændelse er der dog flere symptomer på lungebetændelse, der skal holdes øje med og kræver øjeblikkelig behandling, herunder:

  1. Har problemer med at trække vejret.
  2. Hoster blod op.
  3. Blåt ansigt eller læber.
  4. Svedende, når du føler dig kold, med bleg hud.
  5. Et udslæt, der ikke går væk.
  6. Pludselig besvimede.
  7. Let forvirret og søvnig.
  8. Ikke at tisse eller endda tisse meget.

ifølge American Lung AssociationHvis du eller nogen tæt på dig føler symptomer på lungebetændelse såsom vejrtrækningsbesvær, brystsmerter ved hoste eller vejrtrækning, skal du ikke vente på, at sygdommen bliver værre. Kontakt straks en læge, hvis du mærker symptomerne, så behandlingen kan ske tidligt.

Årsagen er, at det er meget vigtigt at få lægehjælp for lungebetændelse, især for dem, der tilhører højrisikogrupper. For eksempel børn, ældre over 65 år, mennesker med astma og dem, der har et svagt immunforsvar. Fordi lungebetændelse kan være en livstruende sygdom.

Læs også: Anerkend egenskaberne ved våd lungesygdom hos børn

Nå, gennem ansøgningen Hvis du har mistanke om, at du oplever symptomer på lungebetændelse, kan du kontakte en betroet lungespecialist. Gennem funktioner opkald/videoopkald direkte, senere, vil lægen give passende anbefalinger til den tilstand, du oplever. Hvis der er behov for en fysisk undersøgelse, kan du også bestille tid hos en læge på det sygehus, du vælger. Ingen grund til at stå i kø eller vente længe. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Forebyggelse af lungebetændelse, der kan lade sig gøre

Der er flere måder, der kan gøres for at forebygge og reducere risikoen for at udvikle lungebetændelse, herunder:

  1. Vaccination

Influenza er en af ​​de mest almindelige årsager til lungebetændelse eller lungebetændelse. Derfor er forebyggelse af influenza en af ​​de bedste måder at forhindre lungebetændelse på. Derudover skal der også vaccineres mod pneumokok-lungebetændelse. Det har til formål at forhindre lungebetændelse forårsaget af bakterier. Få en pneumokokvaccination til børn under 5 år og seniorer over 65 år.

  1. Vask hænder regelmæssigt

Regelmæssig håndvask kan gøres for at forhindre lungebetændelse. Vask dine hænder før du spiser, når du serverer mad, efter toiletbesøg og efter at have rørt ved kæledyr. Dette er for at forhindre spredning af bakterier, der kan forårsage lungebetændelse.

  1. Stop med at ryge

Rygestop er en af ​​de bedste måder at forebygge lungebetændelse på. Årsagen til, at tobak kan skade lungernes evne til at bekæmpe infektion. Derudover har rygere også en højere risiko for at udvikle lungebetændelse.

  1. Implementering af en sund livsstil

Anvendelsen af ​​en sund livsstil kan gøres for at reducere risikoen for lungebetændelse. For eksempel ved at spise sunde og ernæringsmæssigt afbalancerede fødevarer og sove i en passende varighed på omkring seks til otte timer om dagen for voksne. Sørg desuden for at træne regelmæssigt i mindst 15-30 minutter hver dag.

Læs også: Symptomerne ligner hinanden, dette er forskellen mellem lungebetændelse og COVID-19

Reference:

NHS. Tilgået i 2021. Lungebetændelse.
American Lung Association. Tilgået i 2021. Lungebetændelse Symptomer og diagnose.
American Lung Association. Tilgået i 2021. Forebyggelse af lungebetændelse
Healthline. Fået adgang i 2021. De 20 bedste fødevarer til lungesundhed