Lær 4 grunde til, hvorfor mødre føler sig oppustet, når de er gravide

Jakarta - Oppustet mave hos gravide kvinder er en af ​​de mest almindelige fordøjelsessygdomme. Hovedårsagen er øget gas i maven. Det er ikke kun ubehag, der opstår, gravide kan også få ondt i maven under graviditeten. Denne tilstand opleves normalt i den 11. uge af graviditeten, indtil gravide kvinder føder. Øget gas under graviditeten, der udløser en følelse af oppustethed, er forårsaget af følgende:

Læs også: Er det sikkert at donere blod under graviditet?



1. Den forstørrede livmoder

Den første årsag til oppustethed under graviditeten er den voksende livmoder. Efterhånden som svangerskabsalderen stiger, forstørres livmoderen også. Det voksende foster får livmoderen til at presse mere og mere op, hvilket gør det svært for fordøjelsessystemet at fungere optimalt. Som et resultat, produktionen af ​​gas i tarmen mere og mere, så maven er uundgåelig.

2. Følelse af overdreven stress og angst

Det er normalt, at gravide oplever stress eller angst. Begge har indflydelse på vejrtrækningsbevægelser, der er hurtigere end normalt. Denne tilstand udløser en stigning i mængden af ​​luft, der kommer ind i kroppen, så maven er uundgåelig. Så oplev ikke overdreven stress og angst under graviditeten, frue.

3. Øget progesteronhormon

Den næste årsag til oppustethed under graviditeten er stigningen i hormonet progesteron, så det glatte muskelvæv langs fordøjelseskanalen bliver afslappet. Som et resultat er der en opbremsning i fordøjelseskanalens funktion ved forarbejdning af fødevarer. At bremse processen med fordøjelse af mad producerer gas, der optager det meste af bughulen, så følelsen af ​​oppustethed er uundgåelig.

4. Den forkerte måde at spise på

Den forkerte måde at spise på kan også være årsag til oppustethed under graviditeten. Den forkerte måde at spise på inkluderer at spise store portioner mad, spise for hurtigt eller processen med at tygge mad, der ikke er glat nok. Hvis du er for hurtig til at tygge mad og sluge den med det samme, så sluger du indirekte luft, mens du spiser. Som et resultat, produktionen af ​​gas i maven mere og mere.

Begah hos gravide kvinder har tegn, der let kan genkendes. Symptomerne i sig selv omfatter smerter i maven og brystet, følelse af tryk i maven, luft i maven, forstoppelse, mavekramper, også hyppig vandladning og bøvsen. Hvis du oplever en række tegn, skader det aldrig at diskutere tilstanden med din læge på appen at bestemme de passende behandlingstrin.

Læs også: Gravide kvinder Bare rolig, her er Caesar leveringstips

Disse er tips til at overvinde oppustethed under graviditeten

Oppustet mave er ikke en medicinsk tilstand, der kræver særlig medicinsk behandling. Hvordan man håndterer en oppustet mave under graviditeten kan gøres uafhængigt derhjemme ved at udføre følgende trin:

  1. Drik masser af vand. Denne metode er gjort for at hjælpe med at starte fordøjelsessystemet og forhindre gravide kvinder fra forstoppelse. Drik langsomt, og du skal ikke have travlt, okay?
  2. Forbrug af fibrøse fødevarer. Dette kan gøres ved at spise grønne grøntsager, frugter med højt fiberindhold og fuldkorn. Det er bedre at tilføje det til kosten langsomt, ja.
  3. Spis ikke fødevarer, der kan udløse en oppustet mave. Disse fødevarer, herunder bønner, kål, broccoli, blomkål, fed mad og stegt mad.
  4. Spis i små portioner og ofte. Jo mere mad du indtager på kort tid, tager fordøjelseskanalen faktisk længere tid om at behandle den.
  5. Håndtere stress og angst godt. Som i den foregående forklaring kan disse to tilstande udløse en ophobning af gas i maven.
  6. Træn regelmæssigt. At træne under graviditeten er ikke kun sundt, men også i stand til at overvinde oppustethed under graviditeten. Gør det ved en let intensitet, såsom at gå.

Læs også: Højt blodtryk under graviditet, hvad skal man gøre?

Det er årsagen til at føle sig oppustet under graviditeten, og hvordan man kan overvinde det. Ud over at tage en række skridt til at håndtere forstoppelse som nævnt, rådes du til at opfylde dit ernæringsindtag under graviditeten. For at købe et multivitamin eller et kosttilskud, der er ordineret af en læge, kan du bruge funktionen "sundhedsbutik" i appen .

Reference:
Meget vel familie. Tilgået i 2021. Smertefulde gasårsager og forebyggelse under graviditet.
Hvad kan man forvente. Tilgået i 2021. Hvad skal man gøre ved oppustethed under graviditet.
American Pregnancy Association. Tilgået i 2021. Graviditetsgas.