Dette er et tegn på farligt vaginalt udflåd

Udflåd fra skeden er en væske, der kommer ud af skeden, som faktisk har en funktion til at opretholde skedehygiejne og sundhed. Normalt vaginalt udflåd er normalt klart til mælkehvidt, lugtfrit og klør ikke. Vær forsigtig, hvis udflåd fra skeden er ledsaget af andre symptomer, fordi det kan være farligt. Unormalt udflåd fra skeden kan være forårsaget af infektion til alvorlige sygdomme, såsom kræft.

, Jakarta - Vaginalt udflåd er en naturlig ting for kvinder. Vaginalt udflåd er slim produceret i livmoderhalsen og skedevæggene, som tjener til at forhindre infektion og opretholde vaginal hygiejne.

Normalt udflåd fra skeden vil være karakteriseret ved en klar farve, glat og let klæbrig tekstur, ingen lugt og klør ikke. Men hvis udflåd fra skeden viser sig ledsaget af andre symptomer, skal du altid være forsigtig. Denne tilstand kan være et tegn på farlig vaginalt udflåd.

Læs også: Dette er karakteristisk for normalt vaginalt udflåd

Tegn på farligt vaginalt udflåd

Det er vigtigt at genkende tegnene på unormalt udflåd fra skeden, fordi det kan være et tegn på infektion eller andre sundhedsmæssige forhold. Her er nogle symptomer på vaginalt udflåd, som du skal være opmærksom på:

  • Vaginalt udflåd ledsaget af kløe

Den kløe, der opstår sammen med dette vaginale udflåd, er et tegn på svamp Candida albicans i skeden. Ikke kun kløe, patienter vil endda opleve hævelse af skeden, rødme af vulva og smerte ved vandladning.

  • Gult eller grønt udflåd fra skeden

Vær forsigtig, gult eller grønt udflåd fra skeden kan være et tegn på seksuelt overførte sygdomme, såsom gonoré, klamydia og trichomoniasis. Ud over forskellige farver vil skedeudflåd være karakteriseret ved en mere vandig tekstur, smerter ved vandladning, skedelugt, blødning efter samleje og smerter i underlivet eller bækkensmerter.

  • Hvidgrå og meget ildelugtende

Disse tegn kan være et tegn, hvis du lider af en bakteriel infektion. Denne tilstand er kendt som bakteriel vaginose, som opstår på grund af en ubalance af bakterier i skeden. Ud over gråligt udflåd fra skeden er bakteriel vaginose karakteriseret ved smertefuld vandladning ledsaget af vaginal kløe.

  • Vaginalt udflåd med feber i kroppen

Begge disse forhold er forhold, der skal holdes øje med. Årsagen er, at forekomsten af ​​feber i kroppen er et tegn på en reaktion mod kroppens modstand mod bakterier, der forårsager infektion. Hvis du oplever disse symptomer på udflåd fra skeden, bør du straks søge læge til medicinsk behandling, så farlige komplikationer kan undgås.

  • Vaginalt udflåd ledsaget af blod

Vaginalt udflåd, der er ledsaget af blod og forekommer uden for menstruationsperioden eller opstår efter overgangsalderen, er en farlig egenskab ved udflåd fra skeden. Denne tilstand kan være forårsaget af en række tilstande, såsom infektion, livmoderhalskræft eller bækkenbetændelse.

Læs også: Her er typerne af vaginalt udflåd baseret på farve

Hvordan håndterer man vaginalt udflåd korrekt?

Behandlingstrinene, der tages, vil blive tilpasset den underliggende årsag til forekomsten af ​​vaginalt udflåd. For at bestemme årsagen vil lægen udføre en række særlige undersøgelser. Der er dog flere trin, du kan tage for at hjælpe med at lindre symptomerne på vaginalt udflåd, som du selv kan gøre derhjemme, såsom:

  • Rengør altid skeden efter vandladning eller afføring.
  • Vask skeden forfra og bagfra eller fra skeden til anus, så bakterier fra anus ikke kommer ind i skeden og forårsager infektion.
  • Undgå rengøringsmidler, der indeholder parfume, da de kan være irriterende.
  • Undgå for stramt undertøj. Vi anbefaler at vælge undertøj af bomuld.

Læs også: Ved, hvordan man behandler overdreven vaginalt udflåd

Hvis du oplever tegn på farligt udflåd fra skeden som ovenfor, bør du straks søge læge for at få den rette behandling. Hvis det ikke er muligt at se en læge under en pandemi som nu, kan du tale med lægen om de helbredssymptomer, du er bekymret for, gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak , betroet læge fra klar til at hjælpe med sundhedsrådgivning. Kom nu, Hent Appen er nu også på Apps Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Tilgået 2021. Vaginalt udflåd: Hvad er unormalt?
NHS. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd.