Disse er 6 yndige typer af store katte

, Jakarta – Katte bliver ofte valgt som kæledyr, fordi de anses for yndige. Ud over at have tyk pels og sød adfærd, har den gennemsnitlige kat en lille størrelse. Men du ved, det viser sig, at ikke alle katte er små og søde. Der er flere typer katte, der er større end almindelige katte.

Kattens kropsstørrelse påvirkes af flere faktorer, især genetiske faktorer. Genetisk set er der flere typer kæledyrskatte, der har en større kropsstørrelse. Derudover har fodertypen, aktivitetsniveauet og sundhedstilstanden i kattens krop også en effekt. Hvilke typer katte er store i størrelse? Find ud af svaret i denne artikel!

Læs også: Dette er 5 grundlæggende øvelser til kattekillinger

Typer af katte, der har en stor krop

Genetiske faktorer kan få nogle typer katte til at have en større kropsstørrelse. Alligevel er disse katte stadig yndige og kan vælges som kæledyr. Her er nogle typer katte, der har en stor krop:

1. Persisk kat

Persisk kat er en type kat, der har en stor kropsstørrelse. I gennemsnit kan en perserhankat veje op til 5-7 kg, mens en perserhun normalt vejer omkring 3-5 kg. Denne type kat har også tyk pels, så dens krop har en tendens til at se større ud. Denne type katte er også kendt for at være mere passive eller dovne til at bevæge sig, så ikke få perserkatte bliver fede og ser større ud.

2.Tyrkisk Van

En tyrkisk Van-hankat kan veje op til 6-7 kg. Hos hunkatte kan kropsvægten af ​​denne type katte nå op på 5-6 kg. Denne type kat har normalt en ret lang pels, men ikke for tyk. Den tyrkiske Van-kats holdning er også længere, især på benene.

3.Ragdoll

Denne type kat er unik ved, at dens krop slapper af, når den løftes, som en ragdoll. Denne type kat har også en stor kropsstørrelse. Han-ragdolls kan veje op til 7-9 kg, mens hun-ragdolls generelt vejer 5-7 kg. Denne type kat har også store knogler og tyk pels fluffy og udvider sig som bomuld.

Læs også: Hvordan håndterer man influenza hos kæledyrkatte?

4. Maine Coons

En anden type kat, der har en stor størrelse, er Maine Coon, som er en type kat, der er døbt den største huskat. Hos Maine Coon-hankatte kan kropsstørrelsen nå op på 7-12 kg og 6-9 kg for Maine Coon-hunkatte. Ikke kun har en stor kropsstørrelse, denne type kat er også kendt for at have et godt intelligensniveau, så den kan trænes.

5.Chausie

Hankatten kan have en kropsstørrelse på op til 7-10 kilo, mens hunkatten kan nå 5-8 kilo. Denne vilde kat er resultatet af en krydsning mellem en huskat og en junglekat i Asien.

6. Savannah

Denne katterace er også en krydsning mellem en huskat og en afrikansk vildkat, Serval. Han-savanne kan være store og veje 7-12 kg, mens hunkatte normalt måler 6-9 kg.

Læs også: Kend tips til håndtering af kæledyrkatte, der har anfald

Nogle af typerne af store katte ovenfor er måske ikke særlig populære eller ikke mange kender til. Interesseret i at beholde en af ​​dem? Eller vil du vide mere om kæledyr eller tips til at holde katte sunde? Spørg dyrlægen i appen lige. Du kan også kontakte din dyrlæge for at tale om sundhedsproblemer, din kat oplever. Kom nu, Hent her!

Reference:
Mjau borger. Fået adgang i 2021. De 10 største katteracer – ligesom Godzillas killinger!
Katte Jorden rundt. Adgang i 2021. Top 5 største huskatte.