Er det sikkert at indeholde hydroquinon i kosmetik?

, Jakarta – Når du vælger kosmetik eller hudplejeprodukter, er det meget vigtigt altid at være opmærksom på ingredienserne. En af ingredienserne man skal være opmærksom på er hydroquinon ( hydroquinon ). Generelt findes denne ingrediens ofte i ansigtscremer og bruges til at lysne huden. Hydroquinon kan også bruges til at skjule mørke pletter på huden.

Brugen af ​​cremer indeholdende hydroquinon er beregnet til at behandle mørke pletter på grund af ophobning af melanin. Denne tilstand er kendt som hyperpigmentering. Hydroquinon kan bruges til at behandle flere hyperpigmenterede tilstande, herunder melasma, mørke pletter og chloasma. Så er hydroquinonindholdet i kosmetik eller skønhedsplejeprodukter sikkert for huden?

Læs også: Pigmentering påvirker kvinders hudfarve

Sikre grænser for brug af hydroquinon

Hydroquinon bruges til at behandle mørke pletter, skjule mørke pletter og gøre huden lysere. Faktisk er de ingredienser, der almindeligvis findes i denne ansigtscreme, ret sikre at bruge. Med en seddel, bruges under opsyn af en hudlæge og overskrid ikke den sikre dosis. Dette er vigtigt for at undgå risikoen for skadelige bivirkninger ved at bruge cremer med hydroquinon.

Hydroquinon i skønhedscremer virker ved at hæmme dannelsen af ​​melanin. Dette kan hjælpe med at reducere risikoen for ophobning af melanin, hvilket kan føre til mørkere hud. Derudover kan hydroquinonindholdet gøre huden lysere og have samme farve som den omgivende hud. Brugen af ​​denne creme skal ledsages af en recept og under opsyn af en hudlæge.

Læs også: 5 rigtige hudpleje til at overvinde mørke pletter

Selvom det plejer at være sikkert at bruge, kan hydroquinon muligvis udløse nogle bivirkninger på huden. Brugen af ​​hydroquinon kan gøre huden mere følsom over for soleksponering. Der er også andre bivirkninger, der kan forekomme, herunder brændende, rød, tør hud, fornemmelser som svien, blærer, sorte og revner. Korrekt brug og passende dosering kan dog hjælpe med at reducere disse risici.

Den sikre grænse aka hydroquinon dosering i skønhedscremer er ikke mere end 2 procent. I Indonesien er brugen af ​​hydroquinon i kosmetik og skønhedsplejeprodukter blevet forbudt. Dette fremgår af Fødevare- og Lægemiddeltilsynets (Badan POM) regulativ nr. HK.00.05.42.1018 af 25. februar 2008. I cirkulæreskrivelsen oplyste BPOM, at kosmetik indeholdende hydroquinon skal tages ud af cirkulation.

Der er undersøgelser, der har fundet ud af, at indholdet af hydroquinon kan skade kroppens helbred. Der er dog behov for yderligere forskning for at bevise det. Alligevel bør hydroquinon ikke bruges skødesløst, fordi det kan udløse bivirkninger og allergiske reaktioner. Allergiske reaktioner, der opstår, omfatter kløe, hævelse eller blærer på den testede hud, så stop med at bruge cremen. Brugen af ​​hydroquinoncreme kan også forårsage alvorlige allergiske reaktioner som hovedpine, udslæt, kløe, hævelse af ansigt og svælg og åndedrætsbesvær. Undgå at bruge cremen på huden omkring øjnene, samt på indersiden af ​​næsen, munden eller på øm, tør eller irriteret hud.

Læs også: Afhængighed af Doctor's Cream, her er hvordan du stopper det

Få mere at vide om sikre doser af hydroquinon ved at spørge din læge i appen . Det er nemmere at kontakte lægen via Videoer / Stemmeopkald og Snak . Du kan også formidle de symptomer eller hudproblemer, du oplever, og få behandlingsanbefalinger fra en betroet hudlæge. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er hydroquinon?
Sikker kosmetik. Tilgået 2021. Hydroquinon.
Byrdie. Fået adgang i 2021. Er hydroquinon sikkert? En kosmetisk kirurg vægter ind.
BPOM. Tilgået i 2021. Cirkulære vedrørende kosmetiske produkter, der indeholder hydroquinon.