Struma? Disse er 4 måder at behandle det fuldstændigt på

Jakarta - Af de forskellige typer af skjoldbruskkirtellidelser er struma en, der skal holdes øje med. Årsagen er enkel, hvis struma efterlades ubehandlet, kan denne sygdom forårsage forskellige komplikationer.

Komplikationer af denne struma kan generelt forekomme, når størrelsen af ​​struma er stor nok. Komplikationer kan omfatte lymfom, blødning, sepsis, til kræft i skjoldbruskkirtlen. Det er skræmmende, ikke?

I de fleste tilfælde vil personer med struma ikke mærke nogen symptomer bortset fra en klump i nakken. Men i alvorlige tilfælde kan personer med struma opleve forskellige andre symptomer, såsom hoste, kvælning i nakken, hæshed i stemmen, synkebesvær og åndedrætsbesvær.

Tilbage til hovedemnet, hvordan behandler man så struma for at undgå alvorlige komplikationer?

Læs også: Klump i nakken er ikke nødvendigvis en tumor, det kan være en struma

Behandling baseret på årsag

Er du bekendt med skjoldbruskkirtlen? Denne kirtel er et sommerfugleformet organ placeret lige under adamsæblet. Dens vigtige funktion er at producere skjoldbruskkirtelhormon, som spiller en rolle i forskellige kemiske processer, der opstår i kroppen.

Nå, der er forskellige metoder eller måder at behandle struma på. Lægen vil bestemme metoden baseret på flere faktorer. Startende fra thyreoideahormonniveauer, størrelsen af ​​klumpen og den underliggende årsag. Så hvordan behandler man struma?

  1. Jodtilskud

Ifølge forklaringen i American Thyroid Association - Goiler, hvis struma er forårsaget af mangel på jod i kosten, hvordan man så behandler det ved at give jodtilskud. Disse jodtilskud kan reducere størrelsen af ​​struma, men kurerer ikke altid struma fuldstændigt.

  1. Skjoldbruskkirtelhormontilskud

Som rapporteret i MedlinePlus, kan måden at håndtere struma også være gennem levering af thyreoideahormontilskud. Tilskud gives, når struma er forårsaget af Hashimotos thyroiditis eller hypothyroidisme. Læger ordinerer normalt skjoldbruskkirtelhormontilskud som en daglig pille.

Denne behandling bringer skjoldbruskkirtelhormonniveauet tilbage til det normale. Desværre får denne metode normalt ikke strumaen til at gå helt væk. Denne metode kan dog gøre strumaen mindre. Skjoldbruskkirtelhormonbehandling forhindrer normalt, at strumaen bliver større.

Læs også: 5 risikofaktorer, der udløser struma

  1. Radioaktivt jod

Hvis struma er forårsaget af hyperthyroidisme, vil behandlingen afhænge af årsagen til hyperthyroidismen. For eksempel forårsager behandling af Graves' sygdom med radioaktivt jod et fald eller forsvinden af ​​struma.

Ifølge det indonesiske sundhedsministerium er behandling med radioaktivt jod en sikker måde. Derudover er denne terapi let at udføre og forårsager ikke skadelige bivirkninger for både den syge.

  1. Kirurgi for fjernelse af skjoldbruskkirtlen

Hvordan man behandler struma kan også være gennem kirurgisk fjernelse. Ifølge forklaringen i American Thyroid Association - Goiler, udføres denne metode, når der er problemer relateret til størrelsen af ​​skjoldbruskkirtlen. For eksempel en forstørret struma, der indsnævrer luftvejene. I denne tilstand anbefaler læger, at struma behandles med kirurgisk fjernelse.

Det, der skal understreges, er, at enhver operation har risici, inklusive operation for at fjerne struma. Selvom muligheden er relativt lille, har mennesker, der gennemgår denne procedure, potentiale til at opleve komplikationer af skader på nerver og biskjoldbruskkirtler.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem fåresyge og fåresyge

Eksempler på nerveskader, der opstår, såsom ændringer i stemmen og vejrtrækningsproblemer. Disse komplikationer kan være midlertidige eller permanente. I mellemtiden påvirker skader på biskjoldbruskkirtlerne reguleringen af ​​calciumniveauet i blodet og knoglerne.

Vil du vide mere om, hvordan man behandler struma? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Du kan chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Mere praktisk, ikke?

Reference:

American Thyroid Association. Hentet december 2019. Struma.
Generaldirektoratet for Sundhedstjenester i Republikken Indonesien. Tilgået december 2019. Behandling med radioaktivt jod
Mayo Clinic. Tilgået december 2019. Sygdomme og tilstande. Struma.