Oplever en chalazion, her er, hvordan du behandler den

, Jakarta - En chalazion er en lille hævelse eller klump i øjenlåget. Denne lidelse kan starte som et lille, rødt, ømt område på øjenlåget. Et par dage senere kan det blive til en smertefri klump i øjenlåget.

En chalazion ligner en bump eller knude, der kan vises på øjenlåget kaldet en stye. I modsætning til en chalazion, kan en stye være forårsaget af en bakteriel infektion ved roden af ​​øjenvipper og en klump, der opstår i kanten af ​​øjenlåget.

Nogle gange kan en chalazion starte med en sti på indersiden af ​​øjenlåget. Styes, der opstår, kan være smertefulde, mens chalazions generelt ikke er det. Derudover optræder chalazioner længere tilbage på øjenlågene. Behandlingen af ​​de to lidelser kan dog være ens.

Årsager til Chalazion

Før du går ind i diskussionen om behandling af lidelser i øjenlågene, er det godt at vide, hvad der forårsager det. Årsagen til udseendet af chalazion hos en person kan ikke altid identificeres. Lidelsen er dog mere almindelig hos nogen, der har blepharitis eller betændelse i øjenlågene og rosacea.

En person med rosacea, som er karakteriseret ved rødme i ansigtet og hævede knopper under huden, har en tendens til at have visse øjenproblemer, som kan føre til chalazion.

Årsagen til rosacea i sig selv kan være svær at fastslå, selvom miljø og arv er mulige faktorer. Visse mikroorganismer, der lever på eller i nærheden af ​​øjenvippernes rødder, kan også forværre betændelse omkring øjnene.

Læs også: Din lille har en chalazion, er det farligt?

Hvad er symptomerne?

I sine tidlige stadier vises en chalazion som et lille, rødt eller betændt område på øjenlåget. Inden for få dage kan betændelsen udvikle sig til en smertefri, langsomt voksende klump.

Chalazions kan forekomme på de øvre eller nedre øjenlåg, men er mere almindelige på de øvre øjenlåg. Selvom det generelt er smertefrit, kan lidelsen få øjnene til at blive vandige og let irriterede. Meget store chalazions kan trykke på øjeæblet, hvilket kan forårsage sløret syn.

Læs også: Begge angriber øjet, dette er forskellen mellem en stye og en chalazion

Udfør dette behandlingstrin

Hvis du er tilbøjelig til at få chalazion, vil din læge ordinere forebyggende foranstaltninger. For eksempel rengøring af øjenlågene, påføring af medicin på øjenlågene og endda brug af oral medicin til den underliggende tilstand.

Den mest almindeligt ordinerede orale medicin til blepharitis og meibomisk kirteldysfunktion er antibiotika såsom doxycyclin. Aktuelle og orale antibiotika er normalt ikke effektive som direkte behandling af chalazioner, som ikke er forårsaget af en aktiv infektion.

Hvis du har en chalazion, kan din øjenlæge bede dig om regelmæssigt at anvende varme, fugtige kompresser på ydersiden af ​​dine lukkede øjenlåg for at øge dræningen fra de blokerede oliekirtler i dit øje.

Lidelser, der er små og upåfaldende, kræver muligvis slet ikke behandling. Nogle af de blokeringer, der forårsager chalazion, forsvinder dog ikke af sig selv. Det kan have samme størrelse eller endda vokse sig større.

I tilfælde af besværlig og vedvarende chalazion kan du udføre en simpel hospitalsoperation for at fjerne den. Øjenkirurgen vil bruge en lokalbedøvelse til at bedøve området, før han laver et lille snit, normalt fra under øjenlåget for at rense indholdet af læsionen uden et synligt ar.

En alternativ procedure involverer at injicere chalazion med et kortikosteroid for at give bedre dræning. En potentiel bivirkning af steroidinjektion er lysning af den omgivende hud, hvilket kan være mere problematisk hos mørkhudede mennesker.

I tilfælde, hvor chalazion gentager sig på den samme del af øjenlåget, kan det fjernede væv sendes til et laboratorium for at udelukke kræftvækst. Heldigvis er de fleste chalazioner harmløse.

Læs også: Hvide klumper i tårekirtlerne, hvad forårsager det?

Det er en diskussion om, hvordan man behandler chalazion, som du kan gøre. Hvis du har spørgsmål til lidelsen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!