For ikke at gå i panik, find ud af årsagen til diarré hos babyer

, Jakarta - Ikke kun kan angribe voksne, diarré kan også forekomme hos spædbørn i alderen 0-6 måneder. Det er endda kendt, at diarré er en sygdom, der forårsager den højeste spædbørnsdødelighed i Indonesien. Diarré kan få din lille til at lide, så han vil fortsætte med at græde, fordi han føler sig utilpas. Mor, der ikke kendte årsagen, blev panisk og forvirret, hvordan hun skulle håndtere det. Derfor er det ret vigtigt at kende årsagen til diarré hos spædbørn, så mødre kan give ordentlig behandling.

Faktisk har babyer naturligvis en tendens til at få afføring oftere end børn og voksne. Nogle gange kan babyer endda få afføring, hver gang de er færdige med at drikke modermælk.

Men hvis din lille afføring for ofte, og afføringens tekstur er vandig, lugter og mere rigelig, så er det et tegn på, at din lille har diarré. I nogle tilfælde er tilstanden med diarré hos spædbørn stadig relativt mild. Babyer er dog også i risiko for at opleve kronisk diarré, der kræver øjeblikkelig behandling fra en læge. Her er nogle ting, der kan forårsage babydiarré:

Årsager til spædbørnsdiarré, som er klassificeret som mild

Hvis din lilles diarré stadig er mild og kun varer et par dage, så bliver denne tilstand normalt bedre af sig selv uden behov for medicin. Her er de mulige årsager:

  • Laktoseintolerance

Laktose er den vigtigste kulhydratkilde i modermælk og modermælkserstatning. Det er dog ikke alle babyer, der kan fordøje denne laktose godt. Hvis barnet viser en unaturlig reaktion efter at have indtaget mælkeprotein, det være sig frisk animalsk mælk eller modermælkserstatning, er det et tegn på, at han har laktoseintolerance.

Denne tilstand kan opstå, fordi barnet ikke har været i stand til at producere nok laktase-enzymer til at fordøje laktose optimalt. Hvis dit lille barn har laktoseintolerance, rådes moderen til at erstatte den mælk, der kan udløse denne tilstand, med speciel modermælkserstatning.

Læs også : 5 Erstatninger til mejeriprodukter til børn

  • Ikke kompatibel med Formula Milk

Babyer, der har diarré, kan også være forårsaget, fordi han ikke er kompatibel med den modermælk, som moderen giver. Mødre skal vide, at nogle af tilsætningsstofferne i modermælkserstatning og den måde, du blander mælk på, også kan udløse diarré hos babyer. Så mødre rådes til at følge den korrekte dosis i henhold til instruktionerne på pakken, når de blander mælk. Men hvis din lille har diarré ledsaget af opkastning, forstoppelse og så videre, så prøv at tale med en læge for at bede om en anbefaling af et mælkemærke som erstatning.

  • Fødevareallergier

Babyer i alderen 0-6 måneder har fordøjelsessystemer, der stadig ikke er perfekte, så de er ret modtagelige for allergi. Selvom moderen giver hende eksklusiv amning, har barnet stadig potentiale til at opleve allergi fra den type mad, moderen indtager. Nogle typer fødevarer, der normalt udløser allergi hos babyer, er mælke- og mejerimad, proteinfødevarer, krydret mad, sure fødevarer og koffein. Derfor rådes mødre under amning til at undgå fødevarer, der er stærkt mistænkt for at være årsagen til deres lilles diarré.

  • Virusinfektion

De fleste tilfælde af diarré hos spædbørn er forårsaget af en virusinfektion. En type virus, der oftest er synderen, er rotavirus. Heldigvis er rotavirusvaccinen i de senere år blevet fremmet, så risikoen for babydiarré på grund af virussen kan reduceres.

Alvorlige årsager til babydiarré

Hvis barnet fortsætter med at gøre afføring i dagevis og ikke går væk, ledsaget af høj feber og blod i afføringen, betyder det, at barnet har kronisk diarré. Her er nogle af årsagerne:

  • Bakteriel infektion

Bakterier som Salmonella, Escherichia Coli eller Sighella kan forårsage alvorlig diarré hos spædbørn. Normalt vil barnet opleve symptomer som mavekramper, feber og blødninger under afføring, når det udsættes for en bakteriel infektion. Tag straks din lille til lægen for korrekt behandling.

  • Parasitinfektion

Ud over bakterier kan parasitter som Giardiasis også få babyer til at opleve kronisk diarré. Faktisk kan denne sygdom være smitsom. Så hvis din lille er udsat for denne type diarré, så tag ham til lægen til øjeblikkelig behandling.

Læs også : Sådan overvinder du diarré hos børn. Tag ikke fejl, ja!

Hvis moderen stadig er forvirret over, hvad der får dit lille barn til at få diarré, så spørg bare lægen i ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.