6 måder at overvinde trætte øjne

Jakarta – For lang tid at stirre på fjernsynsskærmen, mobiltelefonen eller computeren vil hurtigt gøre øjnene trætte. På nuværende tidspunkt ser det dog ud til, at det er svært at være adskilt fra disse tre elektroniske objekter, især hvis du er kontoransat. Faktisk vil en for intens interaktion med disse elektroniske objekter få øjets ydeevne til at falde.

Ikke kun bliver hurtigt træt, dine øjne vil hurtigt føles tørre. Det er derfor, mange mennesker allerede bruger briller, selvom de stadig er relativt unge. Så for at du ikke oplever det, så prøv at følge disse tips til at overvinde trætte øjne:

Ser ikke skærm i mørke

At tjekke mobiltelefoner, bruge bærbare computere eller se fjernsyn i rumforhold uden lys er ikke godt for øjensundheden. Denne dårlige vane bliver dog ofte gjort uden at være klar over det. At se på skærmen i mørke vil få dine øjne til at arbejde hårdere, selvom du har sat belysningen på skærmen til et minimum.

Juster rumbelysning

Ikke kun når det er mørkt, vil øjnene også hurtigt føles trætte, når man ser i rumforhold med for stærkt lys. I denne tilstand vil øjnene indsnævre og minimere lysindkvartering for at se genstande klart. Sammen med computer- og mobiltelefonskærme, der ikke er mindre lyse. Derfor skal du justere belysningen af ​​rummet for at bevare øjensundheden. Du kan lukke persienner for at reducere eksponeringen for for stærkt lys.

Læs også: 5 tips til at undgå pandaøjne

Lukker øjnene

Hvis dine øjne føles trætte og ømme, betyder det, at du skal lukke dem et øjeblik. Ikke søvn, du hviler bare dine øjne fra den konstante eksponering for skærmlys. Du kan også gå rundt, mens du strækker dig, så dine muskler ikke føles stive, og også så dine øjne bliver lidt distraheret fra deres hårde arbejde ved at se på andre seværdigheder. Hvis det er tid til en pause, er der ikke noget i vejen med at bruge det til en kort lur.

Hyppig blink

Det viser sig, at blinke er den nemmeste måde at hvile dine øjne på. Når du blinker, vil væsken i dit øje fugte øjeæblet, hvilket reducerer irritation og tørre øjne. Men faktum er, at folk, der arbejder foran computere, sjældent blinker, og det er det, der gør øjnene hurtigt trætte og irriterede. Gør det derfor fra nu af til en vane at blinke hvert 20. minut 10 gange.

Lav øjenøvelser

Den næste måde at håndtere trætte øjne på, som du kan prøve, er at lave øjenøvelser hvert 20. minut. Det er nemt, du skal bare vende øjnene væk fra computerskærmen og se genstande, der er seks meter væk fra din position. Øjensundhedseksperter omtaler ofte denne aktivitet som " 20-20-20 regler” . At se på genstande, der er langt væk, kan hjælpe med at slappe af øjenmusklerne og reducere øjentræthed.

Læs også: De bedste fødevarer til øjensundhed

Vær forsigtig med at vælge brilleglas

Dette sidste tip er især til dig, der har brugt brillernes hjælp til at se. Når du vælger en linse, anbefaler vi at vælge en linse, der er udstyret med en anti-reflekterende belægning ( anti-reflekterende ). Linser med denne belægning vil reducere mængden af ​​lys, der kommer ind i øjet, så du ikke bliver for blændet, når du ser på skærmen.

Det var nogle måder at overvinde trætte øjne, som du kan prøve. Lad ikke dine dårlige vaner faktisk gøre dine øjne trætte eller irriterede, okay? Hvis du vil spørge en læge om øjenproblemer, så prøv Hent Ansøgning og vælg Spørg en læge-tjeneste. Ingen grund til bekymring, app Det er faktisk allerede tilgængeligt i App Store og Google Play Store!