Fremgangsmåden for at placere en gips på en person med et brud

”En gipsafstøbning bruges til at behandle brud. Dens brug er som støtte, så den reparerede knogle ikke ændrer sin position. Dette er vigtigt for at sikre, at frakturer kan heles hurtigt, og kroppens tilstand vender tilbage til normal. En gips er en hård bandage, som en læge sætter på.

, Jakarta – Gips bruges ofte til behandling af brud, enten i fødder, hænder eller andre kropsdele. Denne fikseringsenhed bruges til at hjælpe med at beskytte og stabilisere tilstanden af ​​den brækkede knogle. På den måde bliver risikoen for, at denne tilstand forværres, mindre. Så hvordan sætter man en gips på for at behandle frakturer?

Dette værktøj er installeret af en ortopædisk specialist. Et gips bliver lagt på den del af kroppen, der har et brud, så det kan beskytte og understøtte delen. Et brud er en tilstand, der opstår, når en knogle i en del af kroppen er brækket eller såret. Dette kan få knoglernes position og form til at ændre sig, så de skal understøttes i form af et gips.

Læs også: Dette er et knoglebrud

Hvordan læger anvender en gips for brud

At placere en gips af en læge er faktisk en simpel procedure. Selve støbningen har flere dele, nemlig den bløde del (indvendig), der klæber til huden og den hårde yderside og tjener til at beskytte. I første omgang vil lægen installere glatstrik Først en let, strækbar bandage. Installation udføres på den del af kroppen, der har et brud.

Derefter lægges et gipslag, som er en pude af bomuld eller andet blødt materiale. Denne sektion tjener til at dække kroppen og beskytte huden. Denne bløde pude vil også give elastisk tryk for at hjælpe knoglehelingsprocessen. Efter at indersiden er pænt fastgjort, vil lægen begynde at fastgøre ydersiden eller skjoldet.

Den skadede kropsdel ​​vil blive dækket af et ydre lag af gips eller glasfiber. Dette ydre lag hærder inden for 1-2 dage efter installationen. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig med at undgå, at det yderste lag af pudsen revner eller revner, før det hærder. I sidste fase vil lægen normalt lave et lille snit i det yderste lag af bandagen. Målet er at give plads i tilfælde af hævelse.

Læs også: Dette er den rigtige måde at behandle et ankelbrud på

Forberedelse før installation

Set fra de tre trin kan pudsning virke simpel. Faktisk er der ingen særlig forberedelse, før denne bandageinstallationsprocedure udføres. Lægen kan dog bede om at få foretaget en undersøgelse først gennem billeddiagnostiske tests, såsom røntgenbilleder. Undersøgelse udføres for at diagnosticere brud og bestemme den type brud, der opstår.

Dette gør lægen også for at sikre, at den skadede kropsdel ​​ikke længere er hævet. Fordi behandlingen vil være anderledes, hvis bruddet stadig er ledsaget af hævelse. Når der er hævelse, vil lægen først placere en skinne på det område af kroppen, der har bruddet. Efter at hævelsen er aftaget, lægges en ny gips.

Inden man lægger et gips, vil lægen også først rette den brækkede knogle ud, så den vender tilbage til den rigtige position. Hvis bruddet er mere kompliceret eller alvorligt, kan et kirurgisk indgreb være nødvendigt for at rette den brækkede knogle. Efter operationen og knoglerne er i den rigtige position, så vil lægen lægge et gips på kropsdelen.

Læs også: Dette er det rigtige skridt til at helbrede en brækket ankel

Få mere at vide om gipsproceduren for brud ved at spørge lægen i appen . Send spørgsmål om sundhed til lægen via Video/taleopkald og Snak. Du kan også indgive sundhedsklager og få behandlingsanbefalinger fra eksperter. HentAnsøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Gips eller glasfiber? En guide til rollebesætninger.
Børns sundhed. Tilgået 2021. Operationer og procedurer: Gips og skinner.
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Hvordan behandles et knoglebrud?
Stanford Healthcare. Tilgået i 2021. Afstøbninger og skinner.