Hvad sker der, hvis voksne får tyfus

, Jakarta – Tyfus (tyfus) er en sygdom, der opstår på grund af infektion fra bakterier Salmonella typhi. Denne sygdom, også kendt som tyfus, er almindelig i udviklingslande. Selvom den ofte findes hos børn, kan denne sygdom inficere alle, inklusive voksne.

Den dårlige nyhed er, at spredningen af ​​de bakterier, der forårsager tyfus, har tendens til at være hurtig og sker normalt gennem forurenet mad eller drikke, der indtages dagligt. hvis den ikke behandles hurtigt og passende, kan denne sygdom være farlig og truende.

Efter indtræden i kroppen er inkubationstiden for denne bakterie omkring 7-14 dage. Desværre er behandling af denne sygdom ofte for sent, hvilket gør inkubationstiden for bakterierne kortere. Forkert håndtering kan også forværre tilstanden for personer, der er inficeret med bakterier.

Når den ikke behandles ordentligt, kan faldet i sundhedstilstande vare op til flere uger eller endda måneder. Det bliver sværere at genoprette kroppens tilstand og risikoen for at udvikle komplikationer stiger. Faktisk kan patientens tilstand forbedres inden for 3-5 dage, hvis den behandles med det samme.

Symptomer på tyfus hos voksne

En af de udløsere af tyfus hos voksne er et nedsat immunsystem. Som et resultat bliver de bakterier, der forårsager tyfus, lettere at trænge ind i kroppen og forårsage sygdom. I betragtning af vigtigheden af ​​hurtig behandling af denne sygdom, er det vigtigt at kende symptomerne. Så hvad er symptomerne på tyfus, der forekommer hos voksne?

Læs også : Disse er symptomerne på tyfus og dens årsager

Den første uge

Tyfus symptomer udvikler sig normalt over tid, selv fra de tidlige stadier af infektion. I den første uge vil symptomerne være moderat til høj feber. Over tid vil feberen fortsætte med at stige til 40 grader celsius. Ud over feber kan du også opleve hovedpine, hoste, svaghed og næseblod.

Anden uge

Ind i den anden uge kan den feber, der opstår, fortsætte med at stige, og endda gøre den syge i vild. Den anden uge vil normalt også vise yderligere symptomer, nemlig mavesmerter, diarré eller forstoppelse, flatulens, til en ændring i farven på afføringen til grønlig.

Den tredje uge

Ind i den tredje uge vil kropstemperaturen, der tidligere var høj, begynde at falde. Desværre udløser det faktisk komplikationer i form af blødning eller tarmsprængning.

Den fjerde uge

Hvis tyfus stadig ikke får behandling, kan denne sygdom blive mere farlig. I den fjerde uge vil kropstemperaturen faktisk falde langsomt. Men det er faktisk et farligt tegn, fordi risikoen for værre komplikationer vil opstå.

Det betyder, at behandling og øjeblikkelig lægehjælp er meget vigtig for mennesker med tyfus. Hvis du føler, at du oplever symptomer på denne sygdom, skal du ikke forsinke behandlingen, hverken på hospitalet eller derhjemme.

Læs også : Pas på feber op- og nedture Tegn på symptomer på disse 3 sygdomme

Tyfusundersøgelse begynder med at tage blod, afføring og urin i laboratoriet. Målet er at finde ud af, hvilke lægemidler og antibiotika kroppen har brug for. At give antibiotika er meget medvirkende til at dræbe de bakterier, der forårsager tyfus, der angriber.

Efter at have fået medicinsk behandling på hospitalet, vil nogen normalt fortsætte behandlingen derhjemme. Tricket er at tage antibiotika, der er blevet ordineret, indtil de løber tør. Dette er vigtigt for at sikre, at sygdomsfremkaldende bakterier fjernes fuldstændigt fra kroppen. Derudover vil behandlingen også fortsætte med tilstrækkelig hvile og indtagelse af sund mad og drikke nok vand.

Læs også : 5 måder at passe på dig selv, når du tyfus

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat . Få anbefalinger til køb af lægemidler og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!