5 typer madindtag for mennesker med anæmi

Jakarta – Føler du dig ofte træt? Svag krop og svimmel hoved? Pas på, det kan være et tegn på anæmi. Forekomsten af ​​symptomer som dette skyldes, at antallet af røde blodlegemer i kroppen er lavere end den normale grænse. Hvis du ofte er træt ledsaget af svimmelhed, så prøv at spørge en læge for at afgøre, om du har anæmi eller ej. Hent her .

Et fald i antallet af celler er normalt forårsaget af mangel på jern i kroppen. Når kroppen mangler jern, vil produktionen af ​​hæmoglobin også falde. Hæmoglobin er vigtigt for kroppen for at hjælpe med at transportere ilt gennem hele kroppen. Hvis du har blodmangel, bør du indtage fødevarer med et højt indhold af jern, så antallet af røde blodlegemer stiger.

God mad indtaget af mennesker med anæmi

De typer fødevarer nedenfor indeholder helt sikkert høje niveauer af jern. I betragtning af at jern er et stof, der er nødvendigt for dannelsen af ​​hæmoglobin, anbefales personer med anæmi at indtage følgende fødevarer:

1. Rødt kød

Rødt kød er rigt på vitamin B12, som er godt for hæmoglobindannelsen. Det ville dog være bedre, hvis det røde kød indtages uden fedt eller indeholder mindre fedt. Ifølge eksperter anbefales personer med anæmi regelmæssigt at spise rødt kød 2-3 gange ad gangen.

Sørg for at behandle rødt kød ordentligt for ikke at miste næringsstofferne i det. Glem ikke at rense kødet inden tilberedning og sørg for at det er helt gennemstegt.

2. Spinat

Blandt alle typer grønne grøntsager er spinat den grøntsag med det højeste vitaminindhold. Indholdet af vitamin A, vitamin B19, vitamin C, vitamin E og calcium i spinat har mange fordele for mennesker med anæmi. Vigtigst er det, at indholdet af fibre, betacaroten og jern i spinat kan forhindre, at kroppen mangler røde blodlegemer.

Når du behandler spinat, skal du undgå at overkoge den, da den risikerer at fjerne dens næringsstoffer. Mennesker med svær anæmi kan indtage spinat to gange om dagen.

3. Æg

Æg er en meget let at finde fødevareingrediens. Den gode nyhed, et æg viser sig at indeholde 1,02 milligram jern. Selvfølgelig er dette gode nyheder for mennesker med anæmi. Udover at være nemme at få fat i, er æg effektive til at reducere symptomerne på anæmi. Ikke kun jern, æg er også berømte for deres høje proteinindhold og antioxidanter for at afværge frie radikaler.

Æg er også nemme at forarbejde til en række forskellige madlavningsmenuer. Det ville dog være bedre, hvis du spiser det kogt, ikke stegt. Du skal også være opmærksom på portionen af ​​at spise æg, overdriv det ikke.

4. Østers

Østers er en type fisk og skaldyr, der er effektiv til at øge hæmoglobinniveauet i blodet. Dette skyldes, at østers indeholder jern, protein og vitamin B12. Som tidligere forklaret er jern nødvendigt for at hjælpe med dannelsen af ​​hæmoglobin. Spis østers mindst to gange om ugen.

5. Tomat

Det er ikke kun grønne grøntsager, der har jernfordele. Beviset, tomater indeholder også jern, som er ret højt omkring 3,39 milligram pr. kop. Et andet faktum, det viser sig, at tomater også spiller en rolle i at øge kroppens evne til at optage jern. Årsagen er, at tomater indeholder masser af C-vitamin og lycopen, som virker effektivt til at fremskynde optagelsen af ​​jern.

For at maksimere fordelene ved tomater, kan du indtage dem en gang om dagen. Du kan spise tomater ved at blande dem i andre fødevarer, lave juice uden sukker eller spise dem lige.