3 måder at helbrede allergisk rhinitis på

, Jakarta – Rhinitis er en betændelse eller irritation, der angriber slimhinden inde i næsen. Grundlæggende er denne betændelse opdelt i to, nemlig allergisk rhinitis og ikke-allergisk rhinitis. Forskellen mellem disse to tilstande ligger i årsagen til symptomerne.

Ved allergisk rhinitis opstår symptomer på grund af et "angreb" udefra kroppen, såsom støv, afskalninger af dyrehud eller pollen. Normalt får disse stoffer en person til at opleve allergi og forårsage visse symptomer. Mens der ved ikke-allergisk rhinitis opstår symptomer ikke på grund af allergi. Denne tilstand kan opstå på grund af infektion fra visse vira eller bakterier.

Allergisk rhinitis Symptomer og hvordan man helbreder det

Allergisk rhinitis er en tilstand, der opstår på grund af betændelse i næsehulen på grund af en allergisk reaktion. Der er flere symptomer, der ofte opstår, når nogen oplever denne allergi, lige fra nysen, løbende næse og tilstoppet næse og hoste. Derudover kan symptomer som kløende og rindende øjne og let at føle sig træt også være symptomer på denne allergi.

Alligevel har alle normalt forskellige symptomer, når de udsættes for allergiudløsende stoffer. Symptomer, der opstår, er generelt milde og nemme at behandle. Ikke sjældent kan denne lidelse dog også udløse mere alvorlige symptomer. Hvis du oplever symptomer, der føles værre og ikke bliver bedre, skal du straks tage på hospitalet.

Der er flere behandlingsmetoder, der ofte bruges til at behandle symptomerne på allergisk rhinitis. Normalt vil behandlingen være forskellig fra person til person afhængig af årsagen og sværhedsgraden af ​​den allergi, der opstår. En af de grundlæggende metoder og er ofte gjort for at overvinde dette problem er at undgå allergi triggere eller kendt som allergener.

Allergisk rhinitis kan ikke helbredes, men symptomer og anfald kan kontrolleres på flere måder. Kontrol af symptomerne på allergisk rhinitis kan gøres ved:

1. Narkotika

En måde at lindre symptomerne på allergisk rhinitis på er at tage visse lægemidler. Såsom antihistaminer, dekongestanter eller lægemidler i henhold til lægens anbefalinger. Hvis symptomerne, der opstår, stadig er relativt milde, kan allergisk rhinitis normalt lindres med medicin, der kan købes på apoteket.

Men hvis symptomerne er alvorlige nok, skal du ikke forsinke at tage på hospitalet og se en læge. Fordi lægen kan ordinere yderligere specielle lægemidler, såsom næsespray for at hjælpe med at bekæmpe allergier.

2. Terapi

Overvindelse af allergisk rhinitis kan også ske med speciel terapi, nemlig immunterapi eller desensibilisering. Denne metode gøres ved at sprøjte allergenet ind i patientens hud med bestemte tidsintervaller og doser. Målet er at reducere kroppens immunfølsomhed over for disse allergener, hvilket betyder, at kroppens immunsystem bliver stærkere, når man oplever et angreb. Udover injektioner kan allergener også gives i form af tabletter, der tages gennem munden.

3. Næseskylning

Overvindelse af symptomerne på allergisk rhinitis kan også ske med næseskylning næseskylning . Er en handling udført med det formål at rense næsehulen. Tricket er at spraye eller suge en speciel væske gennem næsen og derefter udstøde den gennem munden.

Få mere at vide om allergisk rhinitis eller andre allergier ved at spørge en læge i appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Du kan også indgive klager over helbredsproblemer til en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Undervurder ikke allergier, vær opmærksom på symptomerne
  • Konstant nysen? Måske er rhinitis årsagen
  • Alt om nysen, her er hvad du behøver at vide