Hvad skal man være opmærksom på efter normal fødsel

"Normal fødsel er et udtryk, der beskriver vaginal fødsel. Denne type fødsler har faktisk kun lidt forskel med fødslen med kejsersnit, fordi skeden er bundet til at blive skadet og skal behandles ordentligt. Behandling omfatter også mange ting, såsom mental sundhedspleje, opretholdelse af fødeindtagelse og lægetjek."

, Jakarta - Der er to typer af fødsel, der er velkendte, nemlig vaginal fødsel og levering med kejsersnit. Vaginal fødsel, også kendt som normal fødsel, sker naturligt uden operation. I mellemtiden er kejsersnit en fødsel med et kirurgisk indgreb i den nederste del af maven, der udføres for at hjælpe babyer, der er svære at føde normalt. Men husk, vaginalt eller kirurgisk, at disse to metoder er normale fødsler.

Hvis moderen vurderes at kunne udføre vaginal fødsel eller normal fødsel, så er der flere stadier, som moderen vil gennemgå. Startende fra stadiet med at åbne fødselskanalen, udstøde barnet, fjerne moderkagen og observere eller overvåge moderens tilstand i to timer efter moderkagen kommer ud.

Læs også: Hvad du bør vide, hvis du har en normal levering

Normal postpartum behandling

Til vaginal fødsel eller vaginal fødsel er følgende behandlinger, der skal udføres:

Hvile

Arbejdsfasen er en lang proces. Det er derfor, efter at fødslen er afsluttet, skal mødre hvile for at undgå overdreven træthed. Mor kan stjæle tid til at hvile, mens barnet sover. Bring barnets seng tættere på moderens madras for at lette ammeprocessen. Glem ikke at dele opgaver med din mand, så moderen ikke bliver overvældet i at tage sig af husholdningen og den nyfødte.

Pas på dit madindtag

Det vigtige, der skal passes på efter fødslen, er fødeindtagelse. For efter fødslen har mødre brug for ordentlig ernæring for at understøtte ammeprocessen og understøtte barnets vækst og udvikling. Følgende er anbefalinger for fødeindtagelse til ammende mødre i henhold til 2013 Nutritional Adequacy Rate (RDA):

  • Protein = 76-77 gram pr. dag.
  • Kulhydrater = 65 gram om dagen (første 6 måneders amning).
  • Umættet fedt = 71-86 gram om dagen (første 6 måneders amning) og 73-88 gram om dagen (anden 6 måneders amning). Dette behov vil falde med moderens alder.
  • Jern = 32 mg om dagen (første 6 måneders amning) og 34 mg (anden 6 måneders amning).
  • Kalium = 1200-1300 mg om dagen (behovet falder med alderen)
  • C-vitamin = 100 mg pr. dag.
  • Vitamin E = 19 mg pr. dag.
  • Kalium = 500 mg pr. dag.

Læs også: Fuldfør åbning under fødslen, kend bredden af ​​babyens fødselskanal

Vaginal pleje

Efter fødslen vil skeden opleve sår, og det vil tage tid at hele. Derfor skal mødre give særlig pleje til skeden efter fødslen. Disse behandlinger omfatter:

  • Holder skeden ren og tør.
  • Brug af hygiejnebind til at behandle blødninger efter fødslen.
  • Vask skeden forfra og bagfra for at forhindre infektion efter fødslen.
  • Opløs den antiseptiske lotion i vand og vask den over skeden eller hæld den over stingene for at forhindre infektion efter fødslen.

Hvis du føler usædvanlige smerter, såsom hævet skede og ildelugtende udflåd, skal du straks tale med din læge. Fordi det kan være, er dette et tegn på infektion. Du kan også tale med lægen kl at få den rigtige løsning. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Fysisk aktivitet

Hvis det gøres regelmæssigt, kan fysisk aktivitet eller motion hjælpe med at fremskynde restitutionen i form efter fødslen. Mødre kan gøre det gradvist, begyndende fra en afslappet gåtur i 20 til 30 minutter hver dag.

Efter at moderen føler sig helt klar, kan hun begynde at lave mere anstrengende træning såsom bækkenbunds- og mavemuskeløvelser. Evnen til at træne afhænger naturligvis af moderens tilstand og formåen. Så længe du føler dig i stand, er du okay at træne. Men hvis du er i tvivl, kan du tale med din læge, inden du træner.

Mentalt helbred

Efter fødslen kan mødre opleve følelsesmæssige ændringer. Det er derfor, nogle mødre oplever Baby blues , nemlig tilstanden af ​​humørforstyrrelser efter fødslen, der kan påvirke moderens evne til at passe barnet og forstyrre søvnen. Denne betingelse kan bestemt ikke ignoreres. Moderen skal straks tale med lægen, hvis moderen efter fødslen oplever langvarig tristhed eller i mere end 2 uger.

Læs også: Træthed af forældreskab udløser Baby Blues-syndrom, her er kendsgerningen!

Lægekontrol

American College of Obstetricians and Gynecologists anbefaler, at efterfødselsplejen er en løbende proces og ikke et enkelt besøg efter fødslen. Tag kontakt til lægen i de første tre uger efter fødslen. Inden for 12 uger efter fødslen, se din læge også for en omfattende postpartum evaluering.

Under denne aftale vil lægen tjekke for humør og følelsesmæssigt velbefindende, diskutere prævention og fødselsafstand, gennemgå oplysninger om spædbørnspleje og fodring, diskutere søvnvaner og problemer relateret til træthed og udføre en fysisk undersøgelse. Dette kan omfatte en undersøgelse af maven, skeden, livmoderhalsen og livmoderen for at sikre, at moderen kommer sig godt.

Dette er et godt tidspunkt at tale om eventuelle bekymringer, du måtte have, herunder fortsat seksuel aktivitet, og hvordan du tilpasser dig livet med en ny baby.

Hvornår kan du diæt efter fødslen?

Efter fødslen skal moderens krop restituere sig helt, før man går på diæt. Lancering fra Baby Center , bør moderen i det mindste vente til seks uger, før hun forsøger at tabe sig. Ammende mødre rådes til at vente, indtil barnet er mindst 2 måneder gammelt, før de forsøger at tabe sig. Undgå at gå på diæt for hurtigt efter fødslen.

At starte en diæt for tidligt efter fødslen kan forsinke restitutionen og få dig til at føle dig endnu mere træt. Årsagen er, at moderen skal samle al energi til at tilpasse sig livet med den nyfødte baby til verden. Derudover påvirker kosten udbuddet af modermælk hos ammende mødre.

Det er det, mødre skal vide om, hvad de skal være opmærksomme på efter en normal fødsel. Sørg for, at moderens krop er helt restitueret, før du laver anstrengende aktiviteter.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Postpartum Care: What to Expect After a Vaginal Birth.
sundhedskarakterer. Tilgået i 2021. 9 tips til at komme sig efter en vaginal levering.
WebMD. Tilgået i 2021. Genopretning af vaginal levering: Sådan undgår du postpartum problemer.
Baby Center. Tilgået i 2019. Diæt til sundt vægttab efter baby.