Er det sikkert at tisse ofte på grund af at drikke for meget?

Jakarta - Når du indtager væske, især mineralvand, er det naturligt for dig at tisse oftere. Under normale forhold vil voksne tisse 4 til 8 gange om dagen eller omkring 1 til 1,8 liter. Nogle mennesker kan dog være nødt til at tisse hyppigere end normalt, endda vågne op om natten bare for at tisse.

Så er det sikkert at tisse ofte på grund af at drikke for meget? Faktisk er denne tilstand normal, især hvis du drikker meget, når du er tæt på sengetid. Dette vil yderligere øge hyppigheden af ​​vandladning om natten, selv du vågner op for at tisse. Så længe du fortsætter med at indtage 8 til 10 glas væske hver dag, er hyppig vandladning stadig ret normal.

Vær opmærksom på forskellige medicinske tilstande med symptomer på hyppig vandladning

Alligevel skal du være på vagt, hvis du tisser ofte, fordi der er flere medicinske tilstande, der kan opstå med symptomer som hyppig vandladning. Dette kan du mærke yderligere, hvis du drikker lidt, men ofte tisser.

Hvis du oplever det, skal du helt sikkert på hospitalet hurtigst muligt. Nå, her er medicinske tilstande med symptomer på hyppig vandladning:

  • Hyperaktiv blære eller overaktiv blære

Den første er en medicinsk tilstand kaldet overaktiv blære , eller en overaktiv blære ved at trække sig for meget eller unormalt sammen. Denne tilstand får dig til at føle, at du altid skal tisse, selvom din blære ikke er fuld af urin.

Læs også: Det er svært at tisse, måske får du denne sygdom

  • Nyresten

Så kan hyppig vandladning også tyde på, at du oplever nyresten, dannelse af mineralske sten i nyrerne på grund af koncentreret urin. Ud over trangen til altid at tisse, opstår der som regel nyresten med symptomer på lidt urin, der kommer ud og smerter ved vandladning. Ændringer i urinens farve til uklar eller mørk, blodig urin og smerter i den nedre del af maven.

  • Indtagelse af stoffer

Normalt har lægemidler til behandling af væskeophobning i nyrerne og forhøjet blodtryk vanddrivende egenskaber. Det vil sige, at dette lægemiddel fjerner overskydende væske i kroppen, så du føler trangen til at tisse konstant.

  • Gravid

For kvinder kan hyppig vandladning være et tidligt symptom på graviditet. Dette skyldes, at livmoderen vokser og får blæren til at blive komprimeret. Det er derfor, mange kvinder tror, ​​at de er gravide, når de oplever hyppig vandladning, især om natten.

Læs også: Dette er grunden til, at kønsområdet skal renses efter vandladning

  • Urinvejsinfektion

Når du oplever en uudholdelig trang til at tisse med andre symptomer som feber, smerter i taljen og underlivet, skal du være på udkig efter en urinvejsinfektion. Gå straks på hospitalet for at få behandling med det samme, især hvis der er blod i urinen eller en brændende fornemmelse, når du tisser. For at gøre det hurtigere og nemmere, når du skal på hospitalet, skal du bruge applikationen at gå til det nærmeste hospital til behandling.

Læs også: Genkend 5 årsager til hyppig vandladning

Så du bør ikke undervurdere tilstanden af ​​hyppig vandladning, især hvis du ikke indtager meget væske, eller der er andre usædvanlige symptomer i kroppen udover hyppig vandladning. Vær altid opmærksom på symptomerne og lav tidlig opsporing, så behandlingen kan ske med det samme.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hyppig vandladning.
WebMD. Tilgået 2020. Hyppig vandladning.
Healthline. Tilgået 2020. Hyppig vandladning hos kvinder.