Lær polyamori-forholdet at kende som Willow Smith

, Jakarta - De fleste elskere eller mand og kone håber bestemt, at deres forhold kan vare evigt og undgås fra en tredje person. Men hvis du og din partner er i et polyamorøst forhold, er tilstedeværelsen af ​​en tredje person ikke en trussel. Det er det, der gør navnet Willow Smith, som er datter af Will Smith, til en samtale. Han indrømmer, at han i øjeblikket er i et polyamorøst forhold.

I et polyamorøst forhold, som stadig er kontroversielt, har en person lov til at have en anden partner, selvom denne person allerede er forpligtet til den første partner. I polyamorøse forhold kan en person have forhold af samme køn med en af ​​deres partnere.

Læs også: Dette er grunden til, at mænd snyder ifølge videnskaben

Lær Polyamory at kende

Willow Smith er ikke den første person, der har et polyamorøst forhold. Denne type forhold er ret populær, selvom der stadig er mange, der er imod det.

ifølge Polyamory Society , polyamory er en ikke-besiddende, ærlig, ansvarlig og etisk filosofi og praksis med at elske mange mennesker på samme tid. Polyamory lægger vægt på bevidst at vælge, hvor mange partnere man vil inkludere og ikke at følge almindelige sociale normer, der dikterer, at man kun elsker én person ad gangen.

At være polyamorøs betyder at have et åbenlyst intimt eller romantisk forhold til mere end én person ad gangen. Folk, der er polyamorøse, kan være heteroseksuelle, lesbiske, homoseksuelle eller biseksuelle, og forhold mellem polyamorøse mennesker kan omfatte en kombination af mennesker med forskellige seksuelle orienteringer.

Polyamori er også forskellig fra polygyni og polyandri (to typer polygami), fordi i polyamori kan en person have partnere med forskellige typer af seksuelle præferencer. Mens han er i polygyni, har en mand to eller flere koner, eller polyandry, hvor konen har to eller flere mænd.

I modsætning til åbne forhold er polyamori karakteriseret ved følelsesmæssig såvel som seksuel eller romantisk intimitet mellem partnere. I modsætning til utroskab, utroskab eller sex uden for ægteskabet, er polyamori konsensus og afsløres for alle involverede.

Nogle gange er polyamorøse forhold hierarkiske (et forhold har forrang frem for et andet), og nogle gange er de de samme. I et hierarkisk scenarie kan en person have en primær eller sekundær partner:

  • Hoved: Primære partnere er øverst i den hierarkiske struktur; denne person kan være en person, der bor sammen, har børn sammen eller endda er gift. Hovedpartnere er ikke nødvendige for polyamorøse forhold.
  • Sekundær: Sekundære partnere er måske ikke så tæt sammenflettet i livet som primære partnere; Det kan for eksempel være, at I ikke deler bolig eller økonomi, men I kan stadig være fuldt forpligtede til hinanden.

Læs også: Bevar ægtemænds og hustruers lidenskab, selvom de har været gift i lang tid, så gør disse 5 ting

Polyamori er forskelligt fra snyd

Mange tror, ​​at det at adoptere polyamori er ensbetydende med at have en affære, selvom de to klart er forskellige. Snyd inkluderer bedrag og forræderi, såsom hvis du og din partner er enige om ikke at have sex med en anden person, men din partner bryder det løfte i stedet.

Forskellen mellem snyd og polyamori er, at folk, der er polyamorøse, har samme aftale om sex og forhold til andre mennesker. Så en partner tillader eller tillader nogen at have et romantisk forhold eller endda samleje med en anden person.

Derudover overholder en person polyamori, ikke fordi han ikke ønsker at forpligte sig til en partner. Faktisk kan en forpligtelse til et polyamorøst forhold betyde det samme som et monogamt forhold, kun at der er et andet sæt forpligtelser.

At være polyamorøs betyder heller ikke, at han er interesseret i gruppesex. Hvis det at have trekantsex hele tiden lyder udmattende, så gør mange polyamorøse mennesker det også. Selvom polyamori kan omfatte samleje med mere end én person, handler det ikke om at have sex med mange mennesker på samme tid.

For eksempel kan en kvinde have seksuelle relationer med to forskellige mænd, men nyde sex med kun én af dem ad gangen.

Selvom hvert polyamorøst forhold er unikt, deler mennesker i sunde polyamorøse forhold mange værdier, herunder tillid, kommunikation, samtykke og gensidig respekt.

Læs også: Snyd-følelser Ubevidst, er det forkert?

Det er nogle ting, du skal vide om polyamory. Nogle gange kan menneskelige relationer være meget svære eller ikke lette at forstå. Det samme er forholdet til en partner, såsom mellem mand og kone. Hvis du en dag har lyst til at finde en løsning på dine parforholdsproblemer og gerne vil finde en vej ud for at undgå stress og depression, kan du besøge en psykolog på det nærmeste sygehus. Aftal straks en tid hos en psykolog gennem ansøgningen så det er nemmere. Praktisk er det ikke? Lad os bruge appen nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Polyamorøs.
Healthline. Fået adgang i 2021. Polyamorous vs Polygamy.
Wolipop. Hentet 2021. Mest pop: The Surprising Confessions of Will Smith's Daughter, Embrace Polyamory Relationships.
Meget godt sind. Tilgået i 2021. Hvad er Polyamory?