Her er 6 enkle måder at overvinde smerte ved synke

, Jakarta – Selvom det er almindeligt og kan helbredes på kort tid, er halsbetændelse en tilstand, der ikke bør ignoreres. Denne tilstand kan være irriterende, fordi den forårsager ubehag såsom kløe, smerte og smerte, når man sluger mad eller drikkevarer. Ondt i halsen kan opstå på grund af betændelse, der angriber strubehovedet, svælget og mandlerne.

Ondt i halsen kan være forårsaget af en række faktorer, herunder bakterielle og virale infektioner, såsom influenza, mæslinger eller skoldkopper. Derudover kan ondt i halsen også opstå som en allergisk reaktion, tør luft og luftforurening. Ondt i halsen kan også opstå på grund af traumer eller skade på halsområdet. Der er flere enkle måder, der kan gøres for at behandle denne tilstand, så synkesmerter kan overvindes.

Læs også: 6 Disse sygdomme forårsager ondt i halsen ved synkning

Tips til at overvinde synkesmerter

Synkebesvær opstår ikke kun på grund af sygdom eller virusinfektion, men kan også være forårsaget af vanen med at råbe, tale for meget, at ryge. Hvis du oplever denne tilstand, så prøv at overvinde den ved at gøre nogle enkle måder, såsom:

  • Drik meget vand

Når du sluger, så prøv at drikke rigeligt med vand for at hjælpe med at fugte halsen. Vandindtag kan forebygge irritation og gøre halsen bedre og lindre symptomer på betændelse. Voksne rådes til at indtage mindst 8 glas vand på en dag.

  • Citronte og honning

Lindre ondt i halsen kan også gøres ved at indtage citronte og honning. Du kan også indtage andre varme drikke, såsom kamilleblomstte, ingefærdrik eller lakrids. Denne drik kan lindre ondt i halsen, så synkesmerter kan overvindes.

Læs også: Pludselig synkebesvær kunne være akalasi

  • Forbrug af kyllingesuppe

At spise kyllingesuppe kan også hjælpe med at lindre ondt i halsen og synkebesvær. En skål med varm kyllingesuppe kan lindre halsen, løsne slim og lindre smerter ved synkning.

  • Gurglende saltvand

Ud over at lindre tandpine, kan gurglende saltvand også hjælpe med at lindre halssygdomme. At gurgle saltvand kan hjælpe med at rense halsen, løsne slim, reducere hævelse og forhindre øvre luftvejsinfektioner. Skyl ikke munden for længe og sørg for at gøre det med hovedet i vejret, det er vigtigt for at undgå at sluge saltvandsopløsningen.

  • Varm kompres på halsen

Besvær med at sluge mad eller drikke kan være meget irriterende og ulidelig. For at lindre det, prøv en varm kompres på halsen. Du kan bruge en klud, der er dyppet i varmt vand og opvredet, og derefter placere den rundt om halsen, eller hvor det føles ubehageligt. Udover stof kan du også komprimere halsen ved at påsætte en flaske fyldt med varmt vand.

  • Undgå cigaretrøg og forurening

Udsættelse for cigaretrøg og luftforurening kan forværre halsbetændelse. Som følge heraf kan synkesmerter være langvarige og svære at behandle. Derfor bør du undgå at blive udsat for cigaretrøg eller forurenet luft, når du har ondt i halsen. Prøv altid at bære en ansigtsmaske, hvis du skal ud.

Læs også: Ikke betændelse, dette forårsager ondt i halsen ved synkning

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet i 2019. Eftermiddagshals.
MedicinNet. Tilgået 2019. Natur- og hjemmemedicin, der dulmer og slipper af med ondt i halsen.