11 symptomer på multipel sklerose at passe på

, Jakarta – Multipel sklerose (MS) er en progressiv sygdom, der opstår på grund af et defekt immunsystem. I stedet for at beskytte angriber immunsystemet de beskyttende membraner (myelin) i hjernen og rygmarven. Disse beskadigede nerver vil hærde over tid og danne arvæv eller sklerose.

Beskadigelse af myelin kan blokere neurale signaler, der sendes gennem hjernen. Som et resultat vil der være fejlkommunikation mellem hjernen og andre kropsdele. Hvad gør dig rastløs, hvis det angriber en persons hjerne, kan de glemme eller opleve hukommelsesproblemer.

I mange tilfælde vil personer med MS opleve symptomer, såsom gangbesvær eller lammelser, snurren, muskelkramper, synsforstyrrelser og problemer med koordination og balance.

Så hvad er symptomerne på multipel sklerose?

Læs også: 5 symptomer på nervesygdom, du skal kende

Kend symptomerne

Før man kender symptomerne på sclerose, er der én ting, der skal understreges. Husk, multipel sklerose er en irreversibel sygdom, især primær progressiv dissemineret sklerose.

Hvad er så symptomerne på multipel sklerose, som patienter kan opleve?

Symptomer på multipel sklerose kan være forskellige for hver person. Disse symptomer vil afhænge af placeringen af ​​de berørte nervefibre. Nå, her er nogle almindelige symptomer, der normalt opstår.

Læs også: Multipel sklerose kan gøre det svært at bevæge sig

  1. Følelsesløshed eller svaghed, generelt på den ene side af kroppen eller benet.

  2. Hjernen bliver trang eller stiv.

  3. Tilstedeværelsen af ​​seksuelle problemer, såsom erektil dysfunktion, eller reduceret væske og følsomhed over for skeden.

  4. Neuropatisk smerte, såsom meget følsom hud, stikkende smerter eller en brændende fornemmelse.

  5. Synsforstyrrelser, såsom sløret syn eller nedsat synkvalitet.

  6. Uklar måde at tale på.

  7. En prikkende eller smertefuld følelse eller fornemmelse i enhver del af kroppen.

  8. Problemer med blæren eller fordøjelsen.

  9. Fremkomsten af ​​forstyrrelser i motorik og balance.

  10. Psykiske lidelser, såsom angst, depression eller ustabile følelser.

  11. Alvorlig træthed, omkring 90 procent af mennesker med MS oplever dette.

Mange faktorer forårsager

MS-sygdom vil angribe immunsystemet og angribe tildækningen af ​​nerverne i hjernen eller rygmarven. Desværre er den nøjagtige årsag til MS indtil nu ikke kendt med sikkerhed. Men der er i det mindste nogle muligheder, der kan udløse det. For eksempel som:

Læs også: Er det rigtigt, at dissemineret sklerose er en arvelig sygdom?

  • genetik. Selvom det ikke er en arvelig sygdom, men en person med familiemedlemmer, der lider af MS, har tendens til at have samme genabnormitet. Det anslås, at omkring 2-3 procent af personer med MS har et familiemedlem med sygdommen.

  • Virkning af visse autoimmune tilstande. Mennesker med skjoldbruskkirtel, type 1-diabetes og inflammatorisk tarmsygdom menes at have en højere risiko for at udvikle MS.

  • Køn. Faktisk lider flere kvinder af MS end dobbelt så mange mænd.

  • Virkninger af visse infektioner. Flere vira menes at være forbundet med MS, såsom Epstein-Barr virus.

  • D-vitamin mangel.

Kan forårsage komplikationer

Indtil nu er der ingen måde at helbrede MS på. Den behandling, lægen giver, er kun rettet mod at mindske symptomer og tilbagefald hos den syge.

Nå, hvad der skal vides igen, autoimmune sygdomme kan forårsage komplikationer, hvis de ikke håndteres korrekt. For eksempel:

  • Epilepsi.

  • Nedsat seksuel funktion.

  • Depression.

  • Problemer med vandladning eller afføring.

  • Pludselige humørsvingninger.

  • Led bliver stive og lammede, især i benene.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!