Den rigtige måde at opbevare modermælk på

, Jakarta – Opbevaring af modermælk skal ske korrekt, så den pumpede mælk ikke beskadiges og er sikker for babyer at indtage. Mødre, der skal tilbage på arbejde efter fødslen, kan således stadig yde eksklusiv amning til deres babyer. Find ud af, hvordan du opbevarer modermælk korrekt her.

Der er flere ting, som mødre bør være opmærksomme på ved opbevaring af modermælk, begyndende fra opbevaringsstedet, renlighed, det rigtige tidspunkt og hvordan man opbevarer det.

Opbevaring af modermælk

Mødre kan vælge mellem forskellige former for sikre steder at opbevare modermælk: glasflasker, beholdere med etiket fri for farlige materialer, eller der er også specielle plastemballager til opbevaring af modermælk. Men undgå at opbevare modermælk i almindelige flasker eller plastik, der almindeligvis bruges til generelle formål.

Opbevaringsrenlighed

Rengøring af modermælksbeholderen er også meget vigtig for at forhindre, at bakterier og bakterier trænger ind i barnets krop. Skadelige bakterier kan trives i mælk, mens babyer under et år stadig ikke har et optimalt immunsystem. Så bestræbelser på at sterilisere opbevaring af modermælk kan forhindre babyer i at blive syge. Her er, hvad mødre skal gøre for at opretholde renheden af ​​modermælksopbevaringsområdet:

  • Vask modermælksopbevaringsområdet med varmt vand og en speciel sæbe, der er sikker for babyer.
  • Kog derefter den vaskede modermælk i kogende vand i 5-10 minutter for at gøre den helt steril. Nu er der også elektriske autoklavere, som er mere praktiske at bruge.
  • Vær opmærksom på emballagens modstandsdygtighed over for varme. Undgå at koge plastikbeholdere, da kun plastikmærket BPA-fri hvilket er sikkert, når det udsættes for varme. Vær også forsigtig, når du steriliserer glasflasker, da de let kan gå i stykker.

Sådan opbevares modermælk

Opbevaring af modermælk bør ikke være skødesløs, fordi det kan gøre modermælken beskadiget og farlig, hvis den tages af en baby. Derudover skal mælkens sterilitet også opretholdes, lige fra man renser hænder ved malkning til opbevaring i beholdere. Sådan opbevarer du modermælk, som mødre skal være opmærksomme på:

  • Sæt modermælk i køleskabet på mindre end en time efter at være blevet pumpet fra brystet. Fyld ikke flasker eller plastikbeholdere til randen, da modermælk har tendens til at udvide sig, når den fryses.
  • Sæt en etiket på med dato og tidspunkt for opbevaring skrevet på hver beholder, så du nemt kan huske opbevaringstiden. Giv barnet den modermælk, der er blevet opbevaret først.
  • Vi anbefaler, at du opbevarer mælk i små mængder i flere beholdere, for mælk, der ikke løber ud, er ikke god, hvis den opbevares igen.
  • Bland ikke frisk modermælk med tidligere nedkølet modermælk.
  • Hvis du opbevarer modermælk i plastikemballage, bør du lægge den tilbage i beholderboksen, for plastikemballagen lækker let.

Opbevaringstid

Mødre kan justere opbevaringen af ​​modermælk baseret på, hvornår mælken vil blive givet til barnet. Modermælk, der ønskes givet dagen efter, skal opbevares i køleskabet, så den ikke fryser. Nøglen er, at opbevaringstemperaturen påvirker, hvor længe modermælken kan holde sig. Her er guiden:

  • Hvis den opbevares ved stuetemperatur omkring 25 grader CelsiusModermælk kan holde sig op til 6-8 timer.
  • Hvis det opbevares i en køler med en ispose tilføjet, kan modermælk holde i op til 24 timer.
  • Hvis det opbevares i køleskabet ved 4 grader CelsiusModermælk kan holde sig op til 5 dage.
  • Hvis modermælk er frosset ind fryser Ved -15oC kan modermælken holde sig op til 2 uger.

Mødre skal vide, at jo længere udpumpet modermælk opbevares, enten ved at køle eller fryse den, vil C-vitaminindholdet i modermælken gå tabt. Men frossen modermælk er stadig bedre nærende end modermælk.

At vide, hvordan man opbevarer modermælk korrekt, kan hjælpe mødre, der skal arbejde, for stadig at være i stand til at give det bedste ernæringsindtag til deres små. Mødre kan også diskutere, hvordan man opbevarer modermælk yderligere med lægen gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Mødre kan købe helseprodukter og vitaminer hos . Det er meget nemt, bare bliv bestille og ordren vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu i App Store og Google Play.