Får kvinder lettere til at opleve genital herpes

, Jakarta - Genital herpes er en seksuelt overført infektion forårsaget af herpes simplex virus. Denne tilstand er fire gange mere tilbøjelig til at blive oplevet af kvinder end mænd. Der er to typer vira, der forårsager det, nemlig herpes simplex virus (HSV) type-1 og HSV type-2, som angriber køns- eller genitalområdet.

Begge vira kan angribe køns- eller mundområdet. De fleste HSV-1 og HSV2 er dog inaktive og forårsager ikke symptomer. HSV type-2 er den type, der er mere almindelig hos kvinder. Dette skyldes, at transmission fra mand til kvinde er mere effektiv end transmission fra kvinde til mand.

Læs også: Så seksuelt overførte infektioner forårsager genital herpes

Herpestransmission hos kvinder

Når en person først er inficeret med herpes, vil virussen blive i kroppen hele livet. Overførsel sker gennem direkte kontakt, lige fra hudkontakt, seksuel (vaginal, oral eller børnesex) eller under kysse. Genital herpes kan overføres, selvom der ikke er sår på hudens overflade. Fordi der ikke er nogen symptomer, indser en person ikke, at han er blevet smittet.

Selvom virussen er stille eller inaktiv, men genital herpes kan komme igen, hvis der opstår hormonelle ændringer, der er en virusinfektion, træthed eller et kompromitteret immunsystem.

Symptomer på herpes, man skal være opmærksom på hos kvinder, omfatter brændende og brændende fornemmelse i skeden, smerter i benene, balderne eller bunden af ​​skeden, tryk i den nederste del af maven, smerter eller vandladningsbesvær og influenzalignende symptomer.

Genital herpes er farlig, hvis den opleves af gravide kvinder, fordi det kan øge risikoen for abort. Derudover kan moderen overføre virussen til barnet gennem fødselskanalen. Derfor bør kvinder, der har herpesinfektion, udføre leveringsprocessen ved operation.

Læs også: Genital herpes, påvirke fertiliteten eller ej?

Kend symptomerne på genital herpes

Du kan føle mild kløe eller prikken i kønsområdet, eller du kan bemærke små røde eller hvide knopper, der ikke er flade. Disse klumper føles også kløende eller smertefulde. Hvis du ridser den, vil klumpen frigive en uklar hvid væske.

Denne tilstand kan efterlade smertefulde sår, der kan irriteres af tøj eller andre materialer, der kommer i kontakt med huden. Blærer kan opstå hvor som helst på kønsområdet og udenfor, såsom vulva, skedeåbning, livmoderhals, balder, øvre lår, anus og urinrør.

De første symptomer, der opstår, ligner normalt influenzasymptomer, nemlig:

  • Hovedpine;
  • Føl dig træt;
  • ømhed;
  • Kuldegysninger;
  • Feber;
  • Hævede lymfeknuder omkring lysken, armene eller halsen.

De første symptomer er normalt de mest alvorlige. Der opstår blærer, der kan være meget kløende eller smertefulde. Sår kan forekomme i mange områder omkring kønsorganerne. Symptomerne efter det er dog normalt ikke for alvorlige. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, bør du straks gå til det nærmeste hospital for at få en ordentlig diagnose og behandling.

Læs også: Det er helet, kan genital herpes komme tilbage

Reducerer risikoen for infektion

Den eneste måde at undgå at få herpes på er ikke at komme i kontakt med nogen, der har herpes. Andre skridt, der kan tages for at reducere risikoen, er:

  • Undgå hud-mod-hud seksuel kontakt, især når der er herpeslæsioner.
  • Brug af kondom under sex, fordi andre former for prævention ikke kan forhindre herpes.
  • Vær forsigtig, når du har flere seksuelle partnere.
  • Gennemgå regelmæssige tests og få din seksuelle partner til at tage testen også.

Personer, der er seksuelt aktive, bør regelmæssigt se en læge for en seksuelt overført infektion (STI). Tal med lægen gennem appen hvis du er i fare og ønsker at foretage et tjek. Kom nu, Hent Ansøgning for at gøre afhøring med lægen nemmere!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2020. Hvad er symptomerne på herpes hos kvinder?
Healthline. Tilgået 2020. En guide til genital herpessymptomer hos kvinder