Vred uden grund, måske opleve disse 6 tilstande

, Jakarta – Alles følelsesmæssige niveau er forskelligt. Der er mennesker, der godt kan kontrollere deres følelser, men der er også mennesker, der nemt bliver vrede eller bliver følelsesladede. Vrede er faktisk en normal følelse, ligesom at græde eller grine. Men hvis du bliver vred meget let, selv uden en grund, kan denne tilstand ikke kun være dårlig for dem omkring dig, men at blive vred uden grund kan også være et tegn på visse helbredstilstande. Læs mere nedenfor.

En persons vrede er normalt forårsaget af forskellige ting, såsom at blive fornærmet, føle sig uretfærdig, skuffet og så videre. Visse helbredstilstande kan dog nogle gange få en person til at være vred, selvom der ikke er nogen grund. Følgende helbredstilstande udløser vrede:

1. Hyperthyroidisme

En af grundene til, at folk bliver vrede uden grund, er hyperthyroidisme. Dette er en sundhedstilstand, hvor skjoldbruskkirtlen producerer for meget skjoldbruskkirtelhormon. Hyperthyroidisme er mere almindelig hos kvinder.

Skjoldbruskkirtelhormon er et hormon, der styrer det metaboliske system i din krop. Hvis mængden er for høj, kan hyperthyroidisme medføre, at du bliver rastløs, nervøs og har svært ved at koncentrere dig. Ifølge Dr. Neil Gittoes, en endokrinolog ved University Hospital Birmingham, hyperthyroidisme er grunden til, at folk nemt bliver vrede, selv uden en årsag.

2. Borderline personlighedsforstyrrelse (BPD)

Borderline personlighedsforstyrrelse BPD, også kendt som borderline personlighedsforstyrrelse, er en psykisk lidelse karakteriseret ved hyppige ændringer i humør og selvbillede og impulsiv adfærd. Ifølge The Mighty oplever mange mennesker med BPD ukontrollabel vrede på grund af problemer med omsorgssvigt. De har en tendens til at eksplodere på de mennesker, der er tættest på dem, for at udtrykke al den vrede, der var rodfæstet i barndommen, da deres forældre eller andre tæt på dem forlod dem.

Læs også: Kan lide at være vred uden grund, pas på BPD-interferens

3. Diabetes

En person med diabetes, som mangler blodsukker, kan også blive vred uden grund. Dette sker, fordi en ubalance i sukkerniveauet i kroppen også kan påvirke balancen af ​​serotonin i hjernen. Som et resultat vil de syge blive mere aggressive, irritable, forvirrede og endda paniske.

4. Præmenstruel dysforisk lidelse (PMDD)

Vred uden årsag kan også være et symptom på hormonelle udsving, der kan opstå i tilfælde af: præmenstruel dysforisk lidelse eller PMDD. PMDD er en mere alvorlig form for PMS ( præmenstruelt syndrom ), hvilket kan forårsage intense humørsvingninger hos den ramte. Imidlertid kan sunde vaner, såsom at træne og spise en ernæringsmæssigt afbalanceret kost kontrollere PMDD. Nogle gange er der også behov for psykiatrisk medicin og hormonbehandling. Hvis du ofte bliver vred før din menstruation, skal du ikke gå ud fra, at det kun er et normalt PMS-symptom. Tal med din læge med det samme, hvis det har en væsentlig indflydelse på dit liv.

Læs også: Værre end PMS, bekendtskab med præmenstruel dysforisk lidelse

5. Depression

Grumpy eller irritabel er tegn på depression, som sjældent er kendt af mange mennesker. Mindre end 1 procent af mennesker, der er deprimerede, oplever vredeanfald, omkring 10 procent bliver irritable under en episode og 40 procent viser vredesudbrud.

6. Bipolar lidelse

Selvom ikke altid, men lejlighedsvis, kan vrede, aggressiv adfærd og vredesudbrud være symptomer på bipolar lidelse. Disse symptomer kan opstå som følge af mangel på søvn eller depression. Bipolar lidelse omfatter også højenergimani, der kan veksles med depressive episoder. Denne psykiske lidelse kan dog behandles med terapi og medicin.

Læs også: Kan bipolar lidelse helbredes?

Hvis du føler, at du ofte er irriteret og irritabel til det punkt, at du forstyrrer dine forhold til andre mennesker, skal du bare tale med en psykolog . Kontakt lægen via indslaget Chat med en læge og snakke igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Travlhed. Hentet i 2019. Why Am I Mad For No Reason? 7 almindelige årsager til raseriangreb.