10 ting, der kan forårsage ovariecyster

Jakarta – Med udgangspunkt i en usund livsstil, dårlig kost, hormonelle problemer og andre sundhedsproblemer, kan disse ting udløse ovariecyster. Ovariecyster er en sygdom, der ofte angriber kvinder, der opstår på grund af unormal cellevækst i form af væskefyldte sække i æggestokkene (ovarie). Her er 10 ting, der kan udløse det.

  1. Menstruationscyklus ikke glat

Menstruation, der ikke er jævn, er dårlig for kroppen, hvoraf den ene kan forårsage cyster på æggestokkene. Årsagen er en ophobning af snavset blod i kroppen, som bør fjernes.

  1. Hormonforstyrrelse

Forstyrrede hormoner kan også få cyster til at invadere kroppen. En sund livsstil kan være med til at opretholde kroppens hormonbalance, du ved.

  1. Ikke at have efterkommere

Graviditet og fødsel gør en kvindes livmoder sundere og mindsker risikoen for at udvikle cyster. Men hvis du ikke har (eller planlægger at) blive gravid og føde, kan forebyggelse ske ved at spise mad, der indeholder masser af antioxidanter. Antioxidanter vil beskytte kroppen mod vira, parasitter, bakterier og forskellige frie radikaler.

  1. Tidlig menstruation

For tidlig menstruation kan også øge risikoen for at udvikle cyster. For det, hvis du har yngre søskende eller døtre, der er ved at få deres menstruation, så lær dem at opretholde en sund kost. Derfor kan sund mad mindske risikoen for at udvikle cyster.

  1. Kolesterol

Højt kolesteroltal kan forårsage forskellige sygdomme. En af dem, kolesterol kan angribe reproduktive organer såsom livmoderen og forårsage ovariecyster. Derfor, for sundheden for de reproduktive organer, bør en kvinde reducere forbruget af mættet fedt.

  1. Stress

Ikke kun angriber sindet, overdreven stress kan også producere visse hormoner, der udløser sygdom. Manglende evne til at håndtere stress kan være en udløser for ovariecyster. Derfor bør du undgå stress med en sund livsstil og motion, for at undgå forskellige sygdomme, herunder ovariecyster.

  1. Fertilitetsmedicin

At få børn er en drøm for de fleste par. Faktisk er nogle par villige til at gøre alt for at gøre denne drøm til virkelighed. En af dem er ved at tage fertilitetsmedicin. Det viser sig dog, at indtagelse af overdreven fertilitetsmedicin har forskellige bivirkninger. En af bivirkningerne er ovariecyster. For at undgå denne effekt bør du derfor indtage gødning, der indeholder naturlige ingredienser såsom grønne bønner og bønnespirer.

  1. Cigaret

Indtil videre ved vi, at rygning ikke er godt for helbredet, især lungesundheden. Derudover viser det sig, at de vanedannende stoffer i cigaretter kan forstyrre livmoderen og udløse cyster på æggestokkene. At holde op med at ryge og reducere interaktioner med røgfyldte miljøer kan reducere risikoen for at udvikle ovariecyster.

  1. Alkoholiske drikkevarer

Overdreven indtagelse af alkoholholdige drikkevarer kan skade organer som leveren. Derudover kan indtagelse af overdreven alkohol også forårsage ovariecyster. Ikke kun alkoholiske drikke, det viser sig, at indtagelse af overdreven læskedrikke kan øge risikoen for at udvikle ovariecyster. For at være sundere bør du erstatte alkoholiske og sodavand med vand, mælk eller frugt- og grøntsagsjuice.

  1. Infektioner på grund af parasitter, bakterier og bakterier

Parasitiske infektioner, bakterier og bakterier i de intime organer er hovedårsagerne til ovariecyster. For at forhindre dette, bør du opretholde renheden og sundheden af ​​dine kvindelige organer.

Vil du vide mere om ovariecyster og forskellige sygdomme, der ofte angriber kvinder, kan du spørge lægen i ansøgningen . Du kan kontakte dem via video/taleopkald eller snak. I appen Du kan også købe vitaminer og medicin gennem Inter-Apothekartjenesten, samt tjekke laboratoriet uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu.