Sund kostmenu til hurtigt at tabe sig

, Jakarta – Kost er en af ​​de bestræbelser, der ofte gøres for at tabe sig. Diæter til vægttab fokuserer normalt på at reducere kalorieindtaget, men ved at spise nærende fødevarer. En af de faktorer, der bestemmer dens succes, er valg af mad og regulering af mængden.

De fleste diætmenuer til vægttab er enkle og praktiske. Hvis du planlægger at tabe dig, er her en række anbefalinger til en sund kostmenu, som du kan prøve.

Læs også: Det rigtige kostprogram til dig, der har travlt

Sund kostmenu til vægttab

Kostmenuen til vægttab behøver ikke at være for kompliceret. Her er nogle ideer, der er nemme at tilberede og kun kræver nogle få ingredienser, som du kan prøve:

  • Suppe. Suppe er en meget enkel menu og kræver meget få ingredienser. Du kan blande en række forskellige grøntsager, såvel som kød, skaldyr, bønner, ærter eller linser. Tilføj brune ris, quinoa eller kartofler til suppen.
  • Pizza . Pizzaen, som du ofte møder, er bestemt ikke egnet til indtagelse, mens du er på diæt. Men hvis du er i humør til pizza, kan du lave den derhjemme med sundere ingredienser. Lav pizzadej med grøntsags- eller hvedebaserede ingredienser. Spred derefter saucen tyndt og tilsæt en proteinkilde, såsom tempeh eller kalkunbryst, og grøntsager. Drys med lidt ost og frisk grønt.
  • Salat. Hvis man kan sige, er salat den mest populære diætmenu. Ud over at være meget enkle at lave, indeholder salater en række sunde næringsstoffer. Skær bladgrønt, nogle farverige grøntsager og proteinkilder. Dryp med olivenolie og eddike og tilsæt nødder, frø eller tilsæt stykker af kogt kyllingebryst.
  • Spaghetti. Spaghetti kan også være en sund kostmenu! Vælg pasta lavet af fuldkorn og tilbered en proteinkilde, såsom kylling, fisk eller tofu. Når alt er kogt, bland det med en tomatbaseret pasta eller pestosauce og nogle grøntsager som broccoli eller spinat.
  • Korn skål . Kog fuldkorn som quinoa eller brune ris og drys dem med dit yndlingsprotein, såsom kylling eller hårdkogte æg, ikke-stivelsesholdige grøntsager og sunde saltfattige saucer.

Læs også: Sund kost vs hurtig kost, hvad er bedre?

Hurtige tips til at tabe sig

Ud over at vælge typen og bestemme portionen af ​​mad, er der flere andre tips, du skal gøre for at støtte vægttab, såsom følgende:

1. Gå ikke glip af morgenmad

At springe morgenmaden over vil ikke hjælpe dig med at tabe dig. Du kan faktisk gå glip af essentielle næringsstoffer og kan ende med at snacke mere i løbet af dagen, fordi du føler dig sulten.

2. Spis regelmæssigt

Slankekure betyder ikke, at du modstår fristelsen til at spise. Under en diæt bør du spise regelmæssigt hver dag for at hjælpe med at forbrænde kalorier hurtigere. Det mindsker også fristelsen til at spise mad med højt fedt- og sukkerindhold.

3. Hold dig aktiv

At være aktiv hele dagen er nøglen til at tabe sig og holde det væk. Ud over at give mange sundhedsmæssige fordele, kan motion hjælpe med at forbrænde overskydende kalorier, som ikke kan tabes gennem kosten alene.

4. Drik masser af vand

Udover at forhindre dehydrering, hjælper drikkevand dig også med at føle dig mæt. Når du ikke drikker nok vand, kan du indtage ekstra kalorier, og din kost kan fejle.

5. Spis med små tallerkener

Brug af en mindre tallerken kan hjælpe dig med at kontrollere mængden af ​​mad. Ved at bruge mindre tallerkener og skåle kan du måske langsomt vænne dig til at spise mindre portioner uden at føle dig sulten. Det tager omkring 20 minutter for maven at fortælle hjernen, at den er mæt, så spis langsomt og stop med at spise, før du føler dig mæt.

Læs også: Her er de 10 bedste sunde fødevarer til vægttab (del 1)

Har du andre spørgsmål om kost? Du kan kontakte en ernæringsekspert via appen Hejc . Gennem denne applikation kan du kontakte en ernæringsekspert når som helst og hvor som helst via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald .



Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan madplaner for vægttab — en detaljeret vejledning.
NHS. Tilgået i 2020. 12 tips til at hjælpe dig med at tabe dig.