Kan helbrede, her er hvordan man behandler gonoré

Jakarta - Gonoré er en seksuelt overført sygdom (STD) forårsaget af en bakteriel infektion Neisseria gonorrhoeae . Denne STD har en tendens til at inficere varme og fugtige områder af kroppen, såsom urinrøret, skeden, anus og den kvindelige forplantningskanal (æggeledere, livmoderhals og livmoder). Gonoré kan overføres fra person til person gennem oral, anal eller vaginal sex uden brug af kondom.

Personer, der ofte skifter sexpartner og ikke bruger kondom, har høj risiko for at få gonoré. Den bedste beskyttelse mod infektion med denne sygdom er at have sex med kun én partner (monogami) og bruge kondomer. Den adfærd, der får en person til at lide af gonoré, såsom alkohol- og stofmisbrug.

Læs også : 3 farlige seksuelt overførte sygdomme

Genkend symptomerne på gonoré

Symptomer opstår normalt inden for 2-14 dage efter infektion. Men nogle mennesker, der er smittet med gonoré, oplever aldrig tydelige symptomer, så de skal være på vagt. Denne tilstand er mere tilbøjelig til at overføre infektionen til en partner, når den syge ikke har nogen tydelige symptomer. Det første symptom, der ses hos mænd, er en brændende fornemmelse eller smerte ved vandladning. Efterhånden som det skrider frem, kan andre symptomer omfatte:

  • Udledningen af ​​pus fra hr. P.
  • Hævelse eller rødme af penishullet
  • Testiklerne er hævede og smertefulde.
  • Vedvarende ondt i halsen.

Symptomer på gonoré hos kvinder har tendens til at være milde eller ligner andre infektioner. Denne tilstand gør gonoré sværere at identificere. Gonoré-infektion ligner en gærinfektion i skeden eller en almindelig bakteriel infektion. Følgende symptomer kan forekomme:

  • Smertefuld vandladning eller en brændende fornemmelse.
  • Urinér oftere.
  • Ondt i halsen .
  • Smerter under samleje.
  • Skarpe smerter i underlivet.
  • Feber .

Læs også: 5 tips til at forhindre overførsel af seksuel sygdom

Her er hvordan man behandler gonoré

Voksne med gonoré behandles normalt med antibiotika. Antibiotika, der kan bruges, omfatter injektioner ceftriaxon eller oral azithromycin og doxycyclin. Ud over de syge skal deres seksuelle partnere også gennemgå tests og behandling for gonoré, selvom de er asymptomatiske. Det anbefales, at partnere får samme pleje som den syge for at minimere risikoen for overførsel.

Ud over voksne kan babyer også få gonoré, som overføres fra deres mødre. Babyer født af mødre med gonoré får deres øjne behandlet efter fødslen for at forhindre infektion. Hvis der opstår en øjeninfektion, kan barnet behandles med antibiotika.

Læs også: Stop stigmatiseringen af ​​PLWHA eller HIV/AIDS-ramte, her er grunden

Sådan forebygger du gonoré

Den sikreste måde at forhindre gonoré eller andre kønssygdomme på er at være tro mod din partner og bruge kondom, når du har sex. At være åben med seksualpartnere er også vigtigt, hvis du ikke ønsker at blive smittet. Det ville være rart, at du og din partner rutinemæssigt laver kønssygdomme tests regelmæssigt for at finde ud af, om der er en gonorévirus i kroppen.

Det er behandlingen af ​​gonoré, der skal kendes. Hvis du har andre spørgsmål om gonoré, så tøv ikke med at spørge din læge . Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!