Indtag disse 6 fødevarer for at opretholde leverfunktionen

, Jakarta - Leveren har en meget vital rolle i kroppen. Dette organ på 1,5 kg fungerer ved at ødelægge gamle røde blodlegemer, rense blodet for skadelige forbindelser og producere galde, som hjælper med fordøjelsen af ​​mad.

Leveren spiller også en vigtig rolle i kroppens lagring af næringsstoffer. For eksempel jern, vitamin A, B12, D og K og folinsyre. Så kan du forestille dig, hvad der ville ske, hvis dette organ havde problemer? Derfor skal leversundheden opretholdes, så dette organ kan fungere optimalt.

Så hvordan holder du din lever sund? Der er forskellige måder, hvoraf den ene er gennem indtagelse af flere fødevarer, der kan opretholde leverfunktionen. Er du nysgerrig efter noget? Kom nu, se anmeldelserne nedenfor.

Læs også: Det handler ikke om følelser, det er vigtigt at opretholde hjertefunktionen

1.Havregrød

Havregryn er en af ​​de fødevarer, der kan give næring til leveren. Disse fødevarer er rige på fibre, som forbedrer sundheden i fordøjelseskanalen og leveren. Derudover indeholder havregryn også en forbindelse kaldet beta-glucan.

Nå, ifølge en undersøgelse hjælper beta-glucan med at regulere immunsystemet og bekæmpe betændelse og hjælper med at bekæmpe diabetes og fedme. Ifølge dyreforsøg er beta-glucan også i stand til at reducere mængden af ​​fedt lagret i leveren og derved beskytte dette vitale organ. Alligevel kræver det stadig yderligere forskning at bevise dette.

2. Grønne Grøntsager

Grønne grøntsager som broccoli indeholder isothiocyanater, som er effektive til at påvirke kroniske sygdomme som skrumpelever. Grønne bladgrøntsager indeholder også jod, som er vigtigt for sunde lymfeknuder. Denne kirtel fungerer til at udløse immunsystemet til at bekæmpe sygdom.

Derudover er der også spinat, som er rig på betain, som er en vigtig ernæringskomponent for leverfunktionen. Betain har også vist sig at forhindre fremkomsten af ​​forskellige kroniske sygdomme.

Læs også: Vigtigheden af ​​leverfunktionstest

3. Blåbær og tranebær

Blåbær og tranebær indeholder begge anthocyaniner, antioxidanter, der giver bær deres karakteristiske farve. Ifølge dyreforsøg kan hele tranebær og blåbær, såvel som deres ekstrakter eller juice, hjælpe med at opretholde en sund lever.

Indtagelse af disse frugter i 3-4 uger kan beskytte leveren mod skader. Interessant nok kan blåbær hjælpe med at øge immuncelleresponser og antioxidantenzymer.

En anden undersøgelse fandt også, at en type antioxidant, der almindeligvis findes i bær, bremsede udviklingen af ​​læsioner og fibrose, såvel som udviklingen af ​​arvæv hos forsøgsdyr. Kort sagt er bær fulde af antioxidanter, der hjælper med at beskytte leveren mod skader.

4. Rødbeder

Ud over de tre ovenstående fødevarer er rødbeder en fødevare, der også er i stand til at opretholde en sund lever. Dette skyldes, at roer indeholder phytonutrients eller almindeligvis kaldet betanin.

Disse forbindelser har virkninger, der kan beskytte leversundheden. Denne frugt skal behandles omhyggeligt, især når den tvinges, så de aktive ingredienser ikke beskadiges.

Læs også: Hvad er de vigtigste årsager til kronisk leversygdom?

5. Avocado

Avocado indgår også i fødevarer, der kan opretholde leverfunktionen. Videnskabelig forskning i Japan viser, at avocado har potentialet til at blokere leverbetændelse og reducere risikoen for leverforgiftning hos forsøgsrotter.

Yderligere forskning viser også, at indtagelse af avocado kombineret med fødevarer, der indeholder betacaroten, hjælper leveren med at absorbere pro-vitamin A-elementet og omdanne det til vitamin A.

6. Hvidløg

Hvidløg bruges faktisk ikke kun som krydderi i køkkenet. Siden tusinder af år er hvidløg blevet brugt som en ingrediens i kraftfulde lægemidler til at helbrede forskellige sygdomme.

Hvidløg virker blodrensende, og er gavnligt for åndedrætssystemet. Interessant nok er hvidløg nu også indiceret for at have en beskyttende effekt på leveren.

Vil du vide mere om, hvordan du bevarer et sundt hjerte? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Sundhedsministeriet RI - Mit lands sundhed! Tilgået i 2020. 10 gode fødevarer til at opretholde leversundheden
Healthline. Tilgået 2020. 11 fødevarer, der er gode for din lever
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvilke fødevarer beskytter leveren?