Kend farerne ved bristede ovariecyster

Jakarta - Ovariecyster opstår, når der er en sæk fyldt med væske på æggestokken eller på dens overflade. Normalt har kvinder 2 (to) æggestokke, hver på størrelse med en mandel og placeret på hver side af livmoderen til højre og venstre. Et æg eller æg, der modnes i æggestokken, frigives hver månedlig eller menstruationscyklus.

Ikke få kvinder, der lider af dette sundhedsproblem. De fleste tilfælde erklæres for at være symptomatiske eller endda uden tegn. De fleste tilfælde af disse cyster forsvinder af sig selv uden at kræve seriøs medicinsk behandling inden for et par måneder.

Men ovariecyster forårsager alvorlige symptomer, især hvis de brister. I store størrelser giver ovariecyster ofte symptomer i form af smerter i bækkenet (nederste mave ved siden af ​​cysten), maven føles tung og fuld og oppustethed.

Læs også: Ovariecyste, gør det virkelig det svært at få afkom?

Hvorfor er sprængte ovariecyster så farlige?

Nogle tilfælde af sprængte ovariecyster kan forårsage blødning. Dette kræver naturligvis øjeblikkelig medicinsk behandling. Årsagen er, i alvorlige nok tilfælde, at blødning kan få dig til at miste meget blod. Det betyder, at blodgennemstrømningen til andre organer i din krop er reduceret. Selvom det er sjældent, kan dette tilfælde resultere i døden.

Som udgangspunkt ved man stadig ikke med sikkerhed, at en persons cyste kan briste, for der er også ovariecyster, der ikke brister. Cyster vil være mere tilbøjelige til at briste, hvis en person ofte laver anstrengende aktiviteter eller er aktiv i seksuel aktivitet.

Ovariecyster har også deres typer. Funktionelle cyster er de mest almindelige. Denne cyste forekommer kun hos kvinder, der ikke har oplevet overgangsalderen, opstår, når ægget ikke frigives fra æggestokken under ægløsning. Nå, denne type cyste er tilbøjelig til at briste. Så hvis du er modtagelig eller i risiko for at udvikle det, kan du have brug for en operation.

Læs også: 6 Madtabuer for mennesker med ovariecyster

Hvad er de mulige farer, hvis en ovariecyste brister?

For kvinder, der har dette sundhedsproblem, kan det forårsage alvorlige komplikationer, hvis cysten brister, hvilket forårsager alvorlig smerte, blødning og infektion i bugvæggen.

I nogle tilfælde kan du opleve mere alvorlige symptomer, såsom voldsomme smerter i underlivet og blødning. Hvis den ikke behandles med det samme, kan denne tilstand være livstruende. For denne tilstand har du helt sikkert brug for kirurgisk behandling med laparoskopi.

Den operation, du laver, kan være risikabel. Risikoen er dog ingenting i forhold til, hvis du ikke tager nogen behandlingsforanstaltninger. De risici og komplikationer, der opstår, hvis operationen ikke udføres, er ukontrollerede blødninger og fører til døden.

Læs også: Ovariecyster dukker op under graviditeten, hvad er risiciene?

Det var grunden til, at en sprængt ovariecyste er meget farlig for din krop. Hvis du ikke ved, hvad symptomerne på en cyste er, kan du direkte spørge lægen gennem ansøgningen . Du kan Hent Ansøgning dette på din telefon, både til Android og iOS.

Ud over at spørge lægen direkte, kan du også bruge denne applikation til at købe medicin og vitaminer og udføre rutinemæssige laboratorietjek uden at skulle gå til et apotek eller et laboratorium. Kom nu, prøv det nu!