4 årsager til børns fødder formet "O"

Jakarta - I sundhedens verden er genu varum eller formen på et barns fod, der ligner bogstavet O, almindelig hos nyfødte op til et års alderen. Denne tilstand er tilstedeværelsen af ​​et hulrum mellem knæene, når barnet står, selvom fodsålerne er tæt sammen. Alligevel vil normalt O-fod hos børn vende tilbage til det normale af sig selv, når barnet er 15 til 18 måneder gammelt.

Men når barnets O-fod ikke gradvist vender tilbage til det normale, før det er to år gammel, skal moderen straks se en børnelæge. Det kunne være, et barns fødder, der er i form af bogstavet O, er et tidligt symptom på visse sygdomme, der er rettet mod den lilles sundhed. Så hvad får et barns fødder til at danne bogstavet O?

1. Blounts sygdom

Blounts sygdom er almindelig hos børn og unge, som er forårsaget af unormal vækst af den øvre plade af skinnebenet. Alligevel kan det være meget svært at diagnosticere, om et barn kun har almindelige O-formede fødder eller er en indikation af blunts sygdom, da det var et lille barn. Nye symptomer vil ses, når væksten og udviklingen af ​​barnets fødder ikke gradvist vender tilbage til normalen, når det er teenager.

2. Slidgigt sygdom

Ikke kun børn, fod O kan også angribe voksne eller endda ældre, selvfølgelig med forskellige hovedårsager. Hos voksne og ældre er O-ben mere almindelig, fordi slidgigt eroderer knoglerne omkring knæleddet samt brusken i fødderne. O-ben hos voksne og ældre er mere tilbøjelige til at opstå, hvis sliddet kun opstår i knæleddet.

3. Rakitis

I udviklede lande er rakitis en sjælden sundhedssygdom i udviklede lande, selvom den stadig findes i nogle udviklingslande. Hovedårsagen til rakitis er mangel på indtag af næringsstoffer, især dem, der er vigtige for knoglevækst, såsom calcium, D-vitamin og fosfor.

4. Vækstforskelle hos hvert barn

Hvert barn har sin egen vækst- og udviklingsperiode, og disse forskelle er selvfølgelig ikke ens i alle dele af kroppen. Der er ingen grund til at bekymre sig, hvis din lille har fod O, fordi denne tilstand er normal for småbørn under to år. Når du bliver ældre, vil O-formen på dine fødder gradvist vende tilbage til normal.

Overvinde O-ben hos børn

Selvom det er ret normalt, er et barns fødder i form af bogstavet O, men de skal stadig passes på, når de opstår, indtil de er mere end to år gamle. Bogstavet O-formede barnefødder kan være en indikation på en alvorlig sygdom hos børn, såsom gigt, hvis de ikke behandles med det samme. Her er nogle måder, mødre kan gøre for at helbrede fod O hos børn:

  • Træning retter musklerne i knæ- og lårområdet. Alligevel vil denne metode i tilfælde af svære O-ben ikke hjælpe meget.
  • Øvelser på hoftemusklerne, der fungerer for at genoprette balancen.
  • Ret dine ben jævnligt for at reducere belastningen af ​​led og sener på dine fødder.
  • Kirurgi, den sidste måde, der kan gøres for tilfælde af fod O, som allerede er ret alvorlig.

Mødre skal også spørge lægen, når de finder ud af, at deres babys fødder er O-formede, så de kan få den rigtige behandling. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen som allerede var mor Hent på mobilen. Gennem appen , vil sundhedseksperter hjælpe alle sundhedsproblemer, som mødre har.

Læs også:

  • 6 tegn på, at din lille begynder at få tænder
  • Når man går ind i puberteten, skal forældre kende 5 tegn på depression hos teenagere
  • 3 ting at gøre, når din lille har næseblod