Gør du mæslingevaccination, er der nogen bivirkninger?

, Jakarta – Mæslinger er en tilstand karakteriseret ved udseendet af rødt udslæt over hele kroppen, som normalt forekommer hos børn. Denne tilstand er forårsaget af en virusinfektion. Mæslinger bør ikke tages let på, fordi det nemt kan overføres og forårsage komplikationer. En måde at reducere risikoen for mæslinger er ved at immunisere.

Mæslingevaccination eller mæslingevaccine kan hjælpe med at reducere risikoen for infektion med den virus, der forårsager denne sygdom. Mæslingevaccine er inkluderet i det komplette rutineimmuniseringsprogram anbefalet af den indonesiske regering. Så er der nogen bivirkninger, der kan opstå efter immunisering mod mæslinger? Her er anmeldelsen!

Læs også: Børn med mæslinger, hvad skal man gøre?

Hvad er bivirkningerne af mæslingevaccinen

Mæslinger er en sygdom forårsaget af en virus. Den virus, der forårsager mæslinger, kan overføres gennem sprøjt af spyt fra den syge, normalt ved hoste eller nys. Derudover kan overførsel af den virus, der forårsager denne sygdom, også forekomme, når en person rører ved næsen eller munden efter tidligere at have håndteret en genstand, der er forurenet med spyt fra en person med mæslinger.

En af de mest effektive måder at reducere risikoen for denne sygdom på er mæslingeimmunisering. Det skal dog bemærkes, at give mæslingevaccinen ikke får en person helt til at undgå risikoen for virale angreb. Imidlertid er chancerne for at pådrage sig denne sygdom mindre, og de symptomer, der opstår, er normalt mildere.

Læs også: Mor, genkend 14 tidlige symptomer på mæslinger hos børn

Mæslingevaccinen eller -immuniseringen gives normalt til børn, men kan også gives til voksne eller teenagere. Generelt er der 3 typer vacciner, der kan bruges til at forebygge mæslinger, nemlig:

  1. Mæslingevaccine, denne type vaccine kan kun forebygge mæslinger.
  2. MR-vaccine. Formålet med denne vaccine er at reducere risikoen for mæslinger og røde hunde.
  3. MFR-vaccinen er en vaccine givet for at forebygge mæslinger, røde hunde og fåresyge.

Bivirkninger fra mæslingevaccination er normalt sjældne. Der er dog stadig mulighed for bivirkninger efter at have givet vaccinen. Der er adskillige symptomer eller bivirkninger, der kan opstå efter mæslingevaccination, herunder lavgradig feber, rødme ved injektionsområdet, infektion i den injicerede kropsdel, feber ledsaget af influenza og hoste samt mild smerte og hævelse på injektionsstedet. Imidlertid varer bivirkningerne ved at give mæslingevaccination normalt ikke længe og vil aftage over tid.

I Indonesien gives den første mæslingevaccine, når børn er 9 måneder gamle. Derefter skal dit lille barn modtage 2 boosterdoser. Den første boosterdosis gives, når barnet er 18 måneder gammelt. Herefter gives den anden booster, når den lille er 5-7 år. Ud over børn kan mæslingevaccine også gives til teenagere eller voksne.

Normalt gives vaccinen til unge eller voksne, hvis de aldrig har eller ikke har modtaget en vaccine før. For at forblive sikker bør mæslingevaccinationsplanen dog diskuteres med din læge først. Husk, mæslingevaccinen er ret vigtig, fordi denne sygdom let kan overføres og udløse komplikationer.

Læs også: Dette er forskellen mellem mæslinger og tyske mæslinger

Stadig nysgerrig efter mæslingevaccination og hvilke bivirkninger der kan forekomme? Spørg lægen i appen lige. Du kan nemmere kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Fortæl også oplevede helbredsproblemer og få tips til at bevare sundheden fra en betroet læge. kom nu Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Sundhedsministeriet. Tilgået i 2020. GI BØRN EN KOMPLET RUTINEIMMUNISERING, HER ER DETALJERNE.
CDC. Hentet 2020. Vaccination mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MMR): Hvad alle bør vide.
Vaccinationsoplysninger. Tilgået 2020. Bivirkninger af mæslingevaccine.
WHO. Tilgået 2020. Mæslinger.