Kan epilepsi helbredes eller altid opstå igen?

, Jakarta - Epilepsi er et udtryk, der bruges til at beskrive en tilstand af anfald, der opstår gentagne gange hos en person. Denne sygdom, også kendt som "epilepsi", kan ske for alle og får patienter til at opleve kramper. Ofte opstår anfald pludseligt og tager form af anfald.

Epilepsi opstår på grund af skader eller forstyrrelser i hjernen. Og anfald optræder som et symptom, som er, når de elektriske impulser i hjernen forstyrres, hvilket forårsager ukontrolleret adfærd og kropsbevægelser. Faktisk er et af hovedsymptomerne på epilepsi anfald. Men det betyder ikke, at alle, der har anfald, bestemt er epilepsi. Faktisk er der flere andre medicinske tilstande, der også kan få kroppen til at krampe.

Varigheden af ​​anfald, som de syge oplever, varierer også normalt afhængigt af sværhedsgraden. Nogle er kun et par sekunder, endda op til et par minutter. Hos nogle mennesker kan epilepsi forårsage bevidsthedstab, men hos andre opstår anfald kun i en del af kroppen.

Ud fra årsagen at dømme deles epilepsi i to, nemlig idiopatisk epilepsi og symptomatisk epilepsi. Ved idiopatisk epilepsi kendes generelt årsagen til sygdommen ikke med sikkerhed, fx på grund af arv eller genetik. Mens symptomatisk epilepsi er en type epilepsi, hvis årsag er kendt. Flere faktorer, der kan forårsage symptomatisk epilepsi, er alvorlige hovedskader, hjernetumorer og slagtilfælde.

Læs også: Årsager til epilepsi og hvordan man overvinder det

Kan epilepsi helbredes?

De fleste tilfælde af epilepsi kan ikke helbredes fuldstændigt. Denne sygdom kan dog behandles og kontrolleres, så den ikke gentager sig ofte. Epilepsi behandling er ofte gjort ved brug af medicin. Den type stof, der forbruges, hjælper med at forhindre anfald.

Epilepsibehandling er langsigtet. Det betyder, at terapi og indtagelse af lægemidler skal udføres kontinuerligt og regelmæssigt. Hvis du regelmæssigt tager medicin, vil personer med epilepsi normalt opleve et fald i hyppigheden af ​​anfald, selvom de ikke oplever disse symptomer i årevis.

Passende medicinbehandling kan hjælpe med at reducere tendensen til elektrisk aktivitet i hjernen. Denne sygdom bliver ofte misforstået som en type infektionssygdom. Det er altså ikke sjældent mange, der vælger at blive væk og er tilbageholdende med at hjælpe, når epilepsi angriber nogen.

Faktisk er epilepsi aka epilepsi slet ikke en smitsom sygdom. Men hvis epilepsi behandles for sent, har sygdommen tendens til at fortsætte og kræver livslang behandling. Derfor er det meget vigtigt at genkende symptomerne og straks tage behandling for at forhindre, at tilstanden bliver værre.

Læs også : Har du brug for at kende den sjældne sygdom Exploding Head Syndrome

Epilepsi hos børn

Epilepsi er en type sygdom, der kan ske for alle, inklusive spædbørn og børn. Denne sygdom kan endda normalt opdages siden barndommen. Den gode nyhed, hvis epilepsi hos børn behandles med det samme, vil helbredelsesraten stige.

Hvis du får regelmæssig behandling og behandling, vil denne sygdom normalt efter 2-3 år heles op til 50-60 procent. Det betyder, at risikoen for anfald også vil falde. Men selvfølgelig afhænger kuren af ​​typen, årsagen og behandlingen.

Påvisning af epilepsi hos nyfødte bruger normalt en EEG (elektroencefalografi) undersøgelse. Tricket er at optage elektriske nervecellebølger i hjernen. Epilepsi hos nyfødte kan være forårsaget af genetiske faktorer, nemlig efterkommere fra nære og fjerne slægtninge. Epilepsi kan også opstå på grund af moderens helbredstilstande under graviditeten, nemlig at have en fakkelinfektion, nemlig en infektion forårsaget af toxoplasmavirus, røde hunde, cytomegalovirus (CMV).

Læs også : Ikke epilepsi, krampeanfald kan betyde bakteriel meningitis

Husk, ikke alle anfald er epilepsi. Hvis du er i tvivl og har brug for lægeråd, så prøv at tale ansøgningen igennem lige! Formidle den første klage til lægen igennem Video/taleopkald og chat. Du kan også bede om lægemiddelanbefalinger og tips til at bevare sundheden. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.