Årsager og tips til at overvinde skoldkopper hos børn

, Jakarta – Skoldkopper er en sygdom, der ofte angriber børn. Denne sygdom opstår på grund af infektion med varicella-zoster-virus, som er en af ​​herpes-virus. Skoldkopper hos børn er modtagelige for angreb i alderen 10 år til 12 år. Når du har en infektion, producerer dit barns immunsystem proteiner kaldet antistoffer, der virker mod vira.

Derfor kan behandlingen af ​​skoldkopper hos børn faktisk gøres derhjemme. Symptomer på sygdommen vil forsvinde efter et par dage, men personer med denne sygdom bør ikke forlade huset, så overførsel af den virus, der forårsager skoldkopper, kan undgås. Så hvad er årsagerne til skoldkopper hos børn, og hvordan kan man overvinde dem?

Læs også: Hvorfor er skoldkopper værre, hvis det opstår hos voksne?

Karakteristika og symptomer på skoldkopper hos børn

Der er flere egenskaber, der vises som tegn på skoldkopper hos børn, herunder:

  • Små røde knopper, der langsomt tykner og fyldes med væske.
  • Efter 1-2 dage tørrer knuderne ud, skaller og bliver til skorper.
  • Et nyt parti kopper vil dukke op efter 4-5 dage efter det.
  • Nodulens diameter er ikke mere end 0,5 centimeter.
  • Et rødligt udslæt, der opstår, starter normalt fra området omkring hovedet og ryggen og spreder sig derefter i hele kroppen efter 1-2 dage.
  • Feber
  • Udslæt er også almindeligt på munden, øjenlågene og kønsorganerne.

Læs også: Myte eller fakta, skoldkopper forårsager hjernebetændelse?

Skoldkopper kan forstyrre udseendet og få din lille til at føle sig utilpas. Derfor er det vigtigt for forældre at vide, hvordan man håndterer skoldkopper hos børn. En måde er at berolige barnet og fortælle ham, at koppesåret kun er midlertidigt og hurtigt vil forsvinde. Skoldkopper efterlader ikke permanente ar, medmindre skoldkoppeudslæt er inficeret med impetigo eller barnet hele tiden klør sårene.

Overvinde skoldkopper

Nå, for at overvinde skoldkopper hos børn og reducere kløe, der vises, kan mødre gøre nogle af disse ting for børn derhjemme, herunder:

  • Læg i blød i koldt vand som en kompres, der lindrer kløe og rødme forårsaget af kopper. Bed dit barn om at ligge i blød hver fjerde time i 10 minutter. For at forhindre knuden i at knække, undgå at gnide den med et håndklæde. Efter badning påføres kroppen med koldt pulver for at mindske kløe.
  • Lindre et barns feber ved at give ham den rigtige medicin. Varme stoffer, der anbefales til børn, omfatter acetaminophen. Undgå at tage medicin som ibuprofen og aspirin.
  • Spis kolde og glatte fødevarer såsom is, æg, budding, gelé og kartoffelmos, så dit barn kan spise komfortabelt. Undgå salt mad og sure frugter i et stykke tid, for barnets mundhule kan blive rød og ubehagelig.
  • Undgå direkte soleksponering, da nye knuder kan opstå.
  • Fuldfør resten af ​​barnet derhjemme for ikke at overføre virussen.
  • Rids ikke udslæt, der vises med skoldkopper. Klip dit barns negle og sørg altid for, at barnets hænder er rene og vasket med antibakteriel sæbe.

Læs også: Mor, gør disse 4 ting, når dit barn har skoldkopper

Få mere at vide om skoldkopper hos børn, og hvordan du håndterer det, ved at spørge lægen i appen . Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Få information om sundhed og tips til at overvinde skoldkopper hos børn fra eksperter. Kom nu, Hent nu!

Reference :
Børns. Tilgået 2021. Pædiatrisk skoldkopper.
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Symptomer på skoldkopper.