Myte eller fakta, Melinjo-hud kan sænke urinsyreniveauet

, Jakarta - Hvis det er kendt at spise melinjo-frugt forårsager gigt, kan indtagelse af melinjo-skræl forhindre eller reducere urinsyreniveauet. Melinjo peeling er nyttig til at sænke urinsyreniveauet, fordi det indeholder forbindelser, der virker til at hæmme et enzym kaldet xanthin-oxidase, et enzym, der forårsager urinsyresyntese.

Selvom mange stadig tænker på det som en myte, indeholder melinjo-hud bioaktive forbindelser, der stabiliserer urinsyreniveauet i kroppen. Antioxidanter som bioaktive forbindelser kan virke som urikostatiske gigtlægemidler, nemlig allopurinol.

Læs også: Gør de 4 tabuer, så urinsyren ikke gentager sig

Fordele ved Melinjo Skin mod gigt

Ved at lancere fra West Sulawesi Agricultural Research and Development-siden kan melinjo fungere som en anti-urinsyre, men ikke spise kødet. Resultaterne af forskning fra State University of Malang viste, at de sekundære metabolitter i melinjo (Gnetum gnemon) var i stand til at hæmme virkningen af ​​xanthinoxidase i urinsyre.

Xantinoxidase er et enzym, der syntetiserer urinsyre. Det findes også i allopurinol, et urinsyresænkende lægemiddel, der almindeligvis indtages af offentligheden. Ligesom allopurinol kan dette stof hæmme xanthinoxidase, fordi det har en struktur, der ligner xanthin.

Derudover blev det også fundet, at ethanolekstraktet af kogt melinjo-peeling i en koncentration på 100 ppm kunne hæmme og skade ydeevnen af ​​xanthinoxidase med allopurinolurinsyre svarende til 19,9 ppm. Imidlertid har den kogte hud af melinjo to gange bedre evne end allopurinol.

Læs også: Er det rigtigt, at spise tofu og tempeh udløser urinsyre?

Empirisk forskning afslørede også, at melinjo peeling indeholder ascorbinsyre, tocopherol, flavonoider, saponiner og polyphenoler som antioxidanter for at øge xanthinoxidasehæmmende aktivitet.

Kogeprocessen kan øge dens antioxidantaktivitet. Fordi sekundære metabolitter i melinjos hud er ret effektive til at forebygge og behandle gigt.

Indtagelse af melinjo peeling på lang sigt anses også for at være sikkert sammenlignet med allopurinol eller andre kemiske lægemidler, fordi det ikke forårsager bivirkninger for nyrerne og andre organer.

Forebyg gigt fra en ung alder

Mad er den vigtigste faktor, der udløser stigningen i urinsyreniveauet i blodet. For at forebygge gigt i en ung alder kan du undgå en række fødevarer, der er tabubelagte, såsom:

  • Fisk og skaldyr. Disse fødevarer har mange fordele, men ikke for mennesker med gigt, fordi de indeholder høje puriner. Nogle fisk og skaldyr at undgå omfatter skaldyr, ansjoser, sardiner, tun, østers, rejer, hummer eller krabber.
  • Rødt kød. Rødt kød såsom oksekød, lam og svinekød bør undgås, fordi de er høje i puriner. Erstat rødt kød med plantebaserede proteinkilder, såsom tofu og tempeh.
  • Fjerkræ. Fjerkrækød såsom kylling og and er stadig relativt sikkert til indtagelse af mennesker med gigt. I mellemtiden er fjerkrækød, der skal undgås, kalkun og gås.
  • Indvolde. Den næste mad man skal undgå er okselever, oksehjerne, kyllingetarm eller andet indmad.

Læs også: Gør de 4 tabuer, så urinsyren ikke gentager sig

Hvis du har en historie med gigt, bør du være mere opmærksom på at opretholde en sund krop. Anvend en sund kost og livsstil for at forhindre ophobning af urinsyre i kroppen.

Hvis du har taget skridt til at forhindre gigt i en ung alder, men ikke forhindrer dig i denne sygdom, bør du straks diskutere det med din læge gennem ansøgningen. at bestemme den passende behandling. Kom nu, Hent Ansøgning at være sundere og mere behagelig.

Reference:
Vurderingsinstituttet for landbrugsteknologi West Sulawesi. Fået adgang i 2020. Melinjo Skin to Prevent Gout
Bogor Landbrugsinstitut. Fået adgang i 2020. Effektiviteten af ​​Melinjo-hud (Gnetum-gnemon) som reduktion af urinsyreniveauer hos hyperuricemiske hvide rotter (Rattus norvegicus).
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Gigtdiæt: Hvad er tilladt, hvad er ikke.
WebMD. Tilgået 2020. Gigtdiæt: fødevarer, der skal spises og dem, der skal undgås.