Det er derfor, folk kan få thalassæmi

, Jakarta - En af de blodsygdomme, der skal holdes øje med, er thalassæmi. Denne lidelse er forårsaget af genetiske faktorer og får proteinet i røde blodlegemer (hæmoglobin) til ikke at fungere normalt.

Jernet, som kroppen får fra mad, bruges af knoglemarven til at producere hæmoglobin. Hæmoglobinceller indeholdt i røde blodlegemer fungerer til at levere ilt fra lungerne til alle dele af kroppen. Mennesker med thalassæmi har lave hæmoglobinniveauer. Derfor er niveauet af ilt i kroppen hos mennesker med thalassæmi også lavere.

Der er to typer thalassæmi, der forekommer, nemlig alfa og beta. Begge typer er relateret til gener, der bestemmer sværhedsgraden af ​​denne arvelige sygdom. Af de to er beta-thalassæmi den mere almindelige type.

Thalassæmi kan nogle gange forstyrre de aktiviteter, som de syge gennemgår, på grund af svage iltniveauer i kroppen. Nogle af de ting, der kan opleves af syge, er træthed, søvnighed, besvimelse og åndedrætsbesvær. Derudover kan thalassæmi, der ikke behandles korrekt, også forårsage komplikationer, såsom hjertesvigt, hæmmet vækst, skader på organer, leversygdomme og endda død.

Sygdomme, der er klassificeret som mange i Indonesien

Selvom det stadig er en sjælden sygdom, er thalassæmi ret almindelig i Indonesien. Indonesien indtager stadig et af de lande med den højeste risiko for thalassæmi i verden. Ifølge data indsamlet af Verdenssundhedsorganisationen eller WHO, fra 100 indonesere, er der 6 til 10 mennesker, der har det gen, der forårsager thalassæmi i deres kroppe.

I mellemtiden, ifølge formanden for den indonesiske Thalassemia Foundation, Ruswadi, har indtil nu 7.238 personer med thalassæmi major, som konstant har brug for blodtransfusioner, nået 7.238. Dette er naturligvis kun baseret på data fra forskellige hospitaler i Indonesien. Ud over det kan der være uregistrerede syge, så antallet kan være højere.

Ifølge Pustika Amalia Wahidayat er en læge fra hæmatologi-onkologisk afdeling, pædiatrisk afdeling, det medicinske fakultet, University of Indonesia, lande i Mellemøsten, Middelhavslandene, Grækenland og Indonesien i thalassemia dawn-området. Det er det, der forårsager antallet af syge ret meget.

Denne tilstand ses ikke baseret på antallet af eksisterende syge, men gennem hyppigheden af ​​fundne genabnormiteter. Provinserne med den højeste forekomst af thalassæmi i Indonesien er provinserne West Java og Central Java. Der er dog flere etniske grupper i Indonesien, som er kendt for at have en høj risiko for thalassæmi, nemlig Kajang og Bugis.

Symptomer på thalassæmi

Baseret på forekomsten af ​​symptomer opdeles thalassæmi i to, nemlig thalassæmi major og minor. Thalassemia minor er kun en bærer af thalassæmi-genet. Deres røde blodlegemer er mindre, men de fleste af dem har ingen symptomer.

Thalassæmi major er thalassæmi, der vil vise visse symptomer. Hvis både far og mor har thalassæmi-genet, risikerer deres foster at dø i den sidste svangerskabsalder. Men for dem, der overlever, vil de blive anæmiske og vil have behov for konstante blodtransfusioner for at understøtte behovet for hæmoglobin i blodet.

Følgende er symptomerne på thalassæmi, som er almindeligt forekommende hos patienter:

  • Ansigtsknogledeformiteter.

  • Træthed.

  • Vækstsvigt.

  • Kort vejrtrækning.

  • Gul hud.

Den bedste forebyggelse for thalassæmi er screening før ægteskabet. Hvis begge partnere bærer thalassæmi-genet, er det næsten sikkert, at et af deres børn vil have thalassæmi major og vil få brug for blodtransfusioner resten af ​​deres liv.

Hvis du oplever denne blodsygdom, bør du straks diskutere dine helbredsproblemer med din læge gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!

Læs også:

  • Kend typerne af Thalassæmi-blodsygdomme
  • Lær Thalassæmi at kende, en blodsygdom arvet fra forældre
  • Dette er vigtigheden af ​​førægteskabelig kontrol for at forhindre thalassæmi