Sådan forebygger du hudsygdomme hos katte

, Jakarta - En ren, glat og blød kattepels betyder sund hud. Hvis din kats hud viser rødme, knopper, afskalning eller irritation, så er der et problem med hudens sundhed. Hvis kattens hud har problemer, så skal din elskede kat i behandling med det samme.

Husk på, at hudsygdomme hos katte kan forebygges og undgås. Naturligvis har næsten alle dyr oplevet hudsygdomme, især dem forårsaget af svampe og andre parasitter. Før din kat har en hudsygdom, bør du tage forebyggende skridt, såsom:

Læs også: Farer ved katteridser, der skal holdes øje med

  • Leverer mad af god kvalitet

Vælg kattefoder, der indeholder god næring. Kvalitetsfoder kan give de behov, som katte har brug for. Det er vigtigt altid at sikre sig, at kattefoder indeholder omega-3, der er gavnligt for at opretholde en sund hud og pels. Du kan finde ud af kvalitetsfoder ved at læse sammensætningen på kattefoderemballagen.

  • Undgå Katte fra Lopper og Svampe Gangguan

At slippe af med svamp på kattens hud er meget vigtigt for at bevare en sund hud. Udover urter kan lopper også være årsag til hudsygdomme hos katte.

Dette skyldes, at loppebid kan få katten til at kradse huden, hvilket forårsager sår, der kan føre til andre hudsygdomme. Du kan forebygge eller slippe af med lopper og svamp ved at bade din kat med en speciel shampoo.

  • Brusefrekvenskontrol

Dette er den vigtigste måde at holde din kats hud og pels sund på. Sørg for altid at bade din kat regelmæssigt, så den er beskyttet mod alt snavs og bakterier, der forårsager hudsygdomme. Udover at bade skal du også være flittig til at rede eller børste kattens pels hver dag. Dette er for at håret forbliver glat og de naturlige olier på kroppen kan spredes jævnt til andre dele af kroppen.

Ikke mindre vigtigt, så skal du også være flittig og passe på det. Undgå også, at dit kæledyr er i direkte kontakt med herreløse katte eller katte med hudsygdomme.

Læs også: 3 husdyr, der kan bære sygdom

Almindelige hudsygdomme hos katte

Du skal også genkende hudsygdomme, der er almindelige hos katte, så du kan være mere opmærksom og straks give behandling til din kat. Hudsygdomme man skal være opmærksom på inkluderer:

  • Byld

Det er et af mange almindelige kattehudsproblemer. Denne hudlidelse er en smertefuld samling af pus, der normalt forekommer på stedet for et bid eller stiksår. En byld danner en hård hævelse, der med tiden bliver blød og kan briste og dræne pus. Denne hudsygdom kan opstå, når en kat har haft et slagsmål med en kat eller et andet dyr.

  • Øremider

Hvis din kat ser ud til at vippe og ryster meget på hovedet, klør sig i ørerne og har brunt, kraftigt udflåd i ørerne, er det sandsynligt, at din kat har øremider. Denne tilstand kan forårsage ekstrem kløe og irritation. Hvis det ikke behandles med det samme, kan det føre til en bakteriel infektion.

  • Dermatitis

Den bedste måde at forhindre kontakteksem på er at holde din kat væk fra områder, hvor der er kemikalier og fodre din kat med en skål lavet af glas, rustfrit stål eller blyfri keramik.

  • Katte bumser

Katte kan også få akne. Hos katte kan der dannes bumser og hudorme på undersiden af ​​hagen og på kanterne af læberne. Middagstallerkener lavet af plastik eller gummi kan være årsagen til katteakne.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

  • Loppeallergi

Et af kattens hudproblemer er loppeallergi. Denne hudtilstand ligner kløende knopper, der vises på halebunden, bagbenene og inderlårene. Hos følsomme katte kan kun ét loppebid forårsage symptomer i timer eller dage.

Sådan forebygger du hudsygdomme, som du skal kende. Du skal også foretage regelmæssige kontroller hos dyrlægen via appen at forebygge hudsygdomme hos katte. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:
Catster. Tilgået 2020. 10 kattehudproblemer og hvordan man håndterer dem
Hill's Pet. Fået adgang i 2020. Hudproblemer at holde øje med hos din kat
WebMD. Åbnet 2020. Diasshow: Hudproblemer hos katte