5 typer brok, sygdomme kendt som brok

, Jakarta - Vi anbefaler, at du ikke undervurderer broksygdom eller hvad der er kendt som en abort. Et brok er en tilstand, hvor en del af eller hele et organ stikker ud gennem en åbning eller et svagt område i muskelvæggen i usædvanlige områder.

Læs også: Uden kirurgi, overvind brok med denne øvelse

Brok er en almindelig sygdom hos spædbørn og børn. Alligevel betyder det ikke, at voksne ikke kan have brok. Symptomerne på denne sygdom er forskellige for hver person, der oplever den. Dette skyldes, at der er forskellige typer brok, hvis symptomer også er forskellige.

  • Lyskebrok

En lyskebrok eller lyskebrok er et brok, der opstår på grund af tilstedeværelsen af ​​blødt væv i kroppen, der stikker ud og vil kunne ses i den nederste del af maven nær lysken.

Nogle gange gør den bule, der opstår på grund af et lyskebrok, den syge utilpas på grund af den smerte, den forårsager. Lyskebrok er almindelige, men er mere almindelige hos mænd end kvinder.

Denne type brok går ikke over af sig selv, så når det er meget generende, kan man operere denne type brok. Faktorer, der øger en persons oplevelse af lyskebrok, er køn, arvelighed, kronisk hoste, overvægt og for tidlig fødsel.

  • Navlebrok

Denne type brok skyldes, at en del af tarmen stikker ud gennem navlen i mavemusklerne. Denne tilstand opstår generelt hos spædbørn. Men bare rolig, denne type brok er ikke farlig.

Navlebrok forårsager ikke smerte for den syge. Normalt ser et navlebrok svulmende og forstørret ud, når den ramte griner eller græder. Navlebrok kommer som regel tilbage, og musklen lukkes, før barnet er 1 år. Selvom denne type brok er almindelig, skal moderen være opmærksom, når barnet kaster op, viser sig i smerte, og klumpen bliver smertefuld eller hævet.

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om brok

  • Lårbrok

Femoral brok er en tilstand, hvor en del af tarmen stikker ud på grund af svage muskler i lårområdet. Sammenlignet med andre typer brok er lårbensbrok en af ​​de sjældne typer brok.

Femoral brok har normalt ingen tydelige symptomer. Det eneste sikre symptom er en bule omkring låret. Faren er, at hvis bulen bliver hårdere og større, vil brokken sandsynligvis udvikle sig mere alvorlig. Faktorer, der øger en persons oplevelse med et lårbensbrok omfatter overvægt, graviditet, forstoppelse og ofte løft af tunge vægte.

  • Hiatal brok

Denne tilstand opstår, når den øvre del af maven rager ind i mellemgulvet. Når du har et hiatal brok, er det normalt lettere for mavesyre at stige, så du er mere tilbøjelig til GERD.

Denne type brok påvirker enhver. Det er en god idé at genkende symptomerne på et hiatal brok såsom halsbrand, brystsmerter, hyppige bøvser og synkebesvær. Reducer i stedet overdreven vægt og spis langsomt for at undgå forekomsten af ​​et hiatal brok.

  • Incisional brok

Denne type brok opstår på grund af et snit i kroppen. Kirurgi på kroppen kræver et snit, som derefter lukkes med sting. Sting, der ikke heler ordentligt, øger risikoen for, at maveindholdet presser ud.

Læs også: Disse 3 vaner kan forårsage brok

Det skader aldrig at bruge appen og spørg lægen direkte om brokket. Kom nu Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!