Scuba-masker er ineffektive til at forhindre Corona-virus

, Jakarta - Masker er en af ​​de ting, som alle skal bruge, når de forlader huset under corona-viruspandemien som denne. Denne metode siges at være i stand til at forhindre spredning af COVID-19, som inficerer andre gennem spyt, der flyver, når man hoster eller nyser eller endda taler.

Det er dog ikke alle masker, du bærer, der er absolut effektive til at forhindre corona-virussen. En af de masker, der for nylig er blevet forbudt at bruge, fordi den er mindre effektiv, er scuba-masken. Denne type maske må ikke engang bruges, hvis nogen kører på KRL. Her er en mere komplet diskussion!

Læs også: Dette er den rigtige maske til at forhindre Corona-virus

Forbud mod brug af dykkermasker, fordi de ikke er effektive til at forhindre Corona-virus

Det blev for nylig rapporteret, at PT Kereta Commuter Indonesia (KCI) har udsendt en ny erklæring om bestræbelser på at forhindre overførsel af corona-virus på KRL. Det oplyses, at alle potentielle passagerer, der skal ombord på togvognen, er forbudt at bære dykkermasker. Dette skyldes, at masken er for tynd og kun består af et lag, så dens effektivitet er tvivlsom.

Derudover vil stoffet i denne maske udvide sig, når det bæres, så vanddråber, der indeholder corona-virussen, kan trænge ind i munden eller næsen. Det oplyses, at brugen af ​​en scuba-maske kun er effektiv til at forhindre 5 procent af al eksponering foran den. Ikke kun vira kan trænge ind, støv og bakterier kan også trænge ind i masken, så forbuddet er passende.

Ifølge forskning udført af Duke University var buff- og scuba-maskerne de værste med hensyn til effektivitet af de mange testede masker. Derfor rådes alle passagerer, der går ombord på KRL, til at bruge masker, der bruger mindst to lag materiale. Her er nogle masker, der anbefales at blive brugt for at forblive sikre mod corona-virussen:

1. Kirurgisk maske

Den første type maske, der er effektiv til forebyggelse af corona-virus, er en kirurgisk maske. Denne engangsmaske kan bruges til at beskytte brugerens næse og mund mod kontakt med dråber, stænk og spray, der indeholder vira eller bakterier. Kirurgiske masker er også effektive til at bortfiltrere store partikler i luften og reducere eksponeringen af ​​brugerens spyt til andre mennesker.

Læs også: 3 seneste fakta om spredningen af ​​Corona-virussen

2. N95 Maske

N95-masken er en type maske, der er meget effektiv til at beskytte indtrængen af ​​vira i munden eller næsen, fordi den kan filtrere store og små partikler, når den bruges. Dette værktøj kan blokere 95 procent af selv de mindste partikler, så dets effektivitet er uden tvivl. Derudover har denne maske også en ventil, der gør det lettere for bæreren at trække vejret. Selvom det er meget effektivt, er det ikke nemt og billigt at få denne type maske.

3. Stofmaske

En stofmaske kan også bruges til at forhindre dråber i at komme ind eller ud, når nogen taler, hoster eller nyser. Hvis alle bærer denne maske, kan risikoen for spredning fra COVID-19 falde hurtigt, især hos en person, der er asymptomatisk (OTG). Stofmasker er også nemmere og billigere at få og kan vaskes igen efter brug.

Det er diskussionen om scuba-masker, som har vist sig at være ineffektive til at forhindre spredning af corona-virussen. Hvis du har brugt denne type maske, er det bedre at erstatte den med en anden type. På den måde reducerer du virkelig risikoen for, at COVID-19 sygdom angribes.

Læs også: Corona-virusudbrud, her er 2 typer masker du skal kende

Du kan også købe disse masker på appen uden at skulle forlade huset. Nok med Hent Ansøgning og vælg de varer du ønsker på de nærmeste apoteker i dit område. Bare vent 10 minutter, og varerne kommer hjem til dig. Nemt er det ikke?

Reference:

World Today News. Tilgået 2020. Buff- og scuba-masker anbefales ikke, dette er en sikker type maske.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. COVID-19: Hvor meget beskyttelse tilbyder ansigtsmasker?