Typer af orme, der kan inficere den menneskelige krop

Jakarta - Orme hos en person opstår normalt uden at være klar over det. Denne tilstand er normalt karakteriseret ved symptomer, såsom diarré, mavesmerter, kvalme, opkastning, vægttab og træthed. Så mange typer orme, der kan inficere. Forskellige typer orme, transmissionsprocessen vil være anderledes. Følgende typer orme kan inficere den menneskelige krop!

Læs også: Udsætter leg udenfor ofte børn i fare for orme?

Typer af orme, der kan inficere den menneskelige krop

Orme består ikke kun af én type, der er flere typer, der forårsager indvoldsorm hos mennesker. Disse orme inficerer ikke kun børn, men også voksne, endda dyr. Her er nogle typer orme, der kan inficere den menneskelige krop:

  • bændelorm

Tilsyneladende overføres bændelorm ikke kun fra forbrug af dårligt tilberedt kød. Denne orm kan også inficere kroppen gennem drikkevand, der er blevet forurenet med bændelorm æg eller larver. En anden skræmmende ting er, at denne orm kan vokse i den menneskelige krop i 30 år, op til en størrelse på 15 centimeter.

  • Pinworms

Pinworm er en type rundorm, som er meget små og harmløse. Disse orme lever i tyktarmen og endetarmen hos voksne eller børn. Overførselsmåden kan forekomme, når en person ubevidst indtager nåleormæg. Fordi den har en meget lille størrelse og er næsten usynlig, flyver æggene fra denne orm nemt og indåndes af mennesker.

  • Armbånd orm

Spolorme er ormeinfektioner, der overføres gennem forurenet mad. Ligesom bændelorm er rundorm en anden type orm, der kan formere sig i stort antal i menneskekroppen.

  • Trikinorme

Trikinorme findes i kogt kød, der er blevet forurenet med ormelarver. Hvis det kommer ind i kroppen, vil larverne blive i den menneskelige tarm og vokse, indtil de er voksne. Når de er modne, vil ormene formere sig og forurene muskler eller andet kropsvæv.

  • Hageorm

Hageormsæg forurener kroppen gennem hudens porer. For at forhindre dette skal du altid have fodtøj på, når du går udenfor huset. Årsagen er, at den jord, du træder på, er et af levestederne for regnorme at yngle.

  • Fladorme

Fladorme lever i tarmene, blodet eller kropsvæv og inficerer dyr oftere end mennesker. Mennesker vil være i risiko for at pådrage sig det, hvis de ofte spiser rå grøntsager, såsom brøndkarse. Ikke kun gennem mad, kan disse orme inficere den menneskelige krop gennem drikkevand, der er blevet forurenet med ormeæg.

Læs også: Dette er, hvordan man overvinder kutane larve migrans hos børn

Hvis en person er inficeret, vil den opleve en række symptomer. Hos børn kan symptomer, der opstår, være kløe i anus eller skeden, især om natten. Derudover vil børn opleve et fald i kropsvægt og ofte vågne om natten. I modsætning til børn er følgende almindelige symptomer på ormeinfektion hos voksne:

  • Overdreven træthed.
  • Mavesmerter eller halsbrand.
  • Oppustet.
  • Kvalme og opkast.
  • Diarré, som er ledsaget af vægttab.
  • Dysenteri, som er en infektion, der opstår i tarmene, der forårsager diarré med blod.
  • Har nedsat appetit.

Læs også: Hvordan beskytter du din lille mod pinworms?

Søg straks en læge på det nærmeste hospital, når du finder en række symptomer, ja! Hvis en række symptomer opstår og efterlades alene, vil du blive dehydreret, hvilket vil bringe dit liv i fare. Så tjek straks dig selv og få de rigtige behandlingstrin, ja!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Ascariasis.
Healthline. Hentet 2020. Parasitiske orme hos mennesker: Kend fakta.
MedicinNet. Tilgået 2020. Pinworms (Pinworm Infection in Children and Adults, Enterobiasis).
WebMD. Hentet 2020. Worms in Humans.