Tinea Capitis smitsom på grund af svampeinfektion, disse er symptomerne

, Jakarta - Har du nogensinde følt en kløende fornemmelse på dit hoved, som ikke var forårsaget af skæl? Det kan være, at du har en dermatofytsvampeinfektion, der angriber det yderste lag af hovedbunden og hårstrået.

I den medicinske verden kaldes denne tilstand tinea capitis, og du bør være opmærksom på nogle af de andre symptomer, der vil resultere. Når du oplever tinea capitis, er der omkring otte symptomer, du oplever, nemlig:

  • Kløende fornemmelse i hovedet;

  • Det inficerede område har hårtab, er skællende, rødt og hævet;

  • Skaldethed og et mønster af sorte prikker, der faktisk er knækket hår;

  • Skørt hår.;

  • Hovedbunden gør ondt;

  • Hævede lymfeknuder i nakken;

  • Mild feber.;

  • Forekomsten af ​​sår i hovedbunden kaldet kerions, der kan dræne pus og derefter forårsage permanent skaldede pletter og ardannelse.

Læs også: Hvor lang tid tager det at slippe af med Tinea Capitis?

Hvad forårsager Tinea Capitis?

ifølge Centre for Disease Control and PreventionDer er omkring 40 arter af svampe, der kan forårsage ringorm på hovedet. Folk kan få svampen efter at være kommet i kontakt med inficerede mennesker eller dyr eller med afføring eller genstande, der indeholder svampen.

Svamp trives i varme, fugtige områder, så ringorm kan sprede sig til områder som tæerne, i lyskeområdet eller i hudfolder. At leve i et varmt og fugtigt miljø kan også øge en persons chancer for at få denne hudsvamp.

Hvis du oplever symptomerne som nævnt ovenfor, bør du ikke udsætte yderligere undersøgelse til hospitalet. Hvis du ikke vil være generet og træt af at stå i kø, kan du bruge appen at bestille tid hos en læge. Husk, at tidlig behandling kan forhindre mere alvorlige problemer eller symptomer.

Læs også: Udover skæl viser det sig, at dette er årsagen til kløende hovedbund

Tinea Capitis Behandlingstrin

En læge kan behandle de fleste tilfælde af tinea capitis ved at bruge en topisk svampedræbende medicin. Men mennesker med tinea capitis skal normalt tage orale svampedræbende medicin i 1 til 3 måneder.

Svampeinfektioner, der udvikler sig i ueksponerede områder af huden, såsom under fingernegle eller fingernegle, kræver også oral svampedræbende medicin. Folk kan hjælpe med at fremskynde heling og forhindre geninfektion ved at:

  • Holder huden tør. Svamp kan vokse under fugtige forhold, så det er vigtigt at holde den berørte hud tør, mens den heler. Tør straks efter brusebad og tag løst, behageligt tøj på.

  • Vask senge regelmæssigt. Skimmelsvamp er meget smitsom, og svampesporer kan overføres til stoffer, der kommer i kontakt med syg hud. Du kan fremskynde restitutionstiden og forhindre geninfektion ved at vaske dine lagner og pudebetræk efter hver brug.

  • Udskiftning eller desinficering af hårværktøj. Svampen, der er ansvarlig for ringorminfektion, kan leve i lang tid, hvilket betyder, at folk skal desinficere eller udskifte hårbørster, kamme og andre stylingværktøjer. Dette kan mindske risikoen for, at infektionen vender tilbage.

Læs også: 3 husdyr, der kan bære sygdom

Tinea Capitis forebyggelsestrin

De dermatofytter, der forårsager tinea capitis, er meget smitsomme. Som følge heraf bliver forebyggelse vanskelig. Da børn er særligt sårbare, skal du informere børn om risikoen ved at dele hårbørster og andre personlige ejendele.

Shampoo, håndvask og andre normale hygiejnerutiner kan hjælpe med at forhindre spredning af infektion. Sørg for at lære børn at gøre rent ordentligt.

Det kan være svært at sige, om dit kæledyr har skimmelsvamp, men et almindeligt tegn på infektion er skaldede pletter. Undgå at klappe dyr, der har pletter af hud på deres pels.

Kontroller også regelmæssigt alle kæledyr og sørg for, at de ikke har skimmelsvamp.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Ringorm i hovedbunden (Tinea Capitis).

Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad skal man vide om Tinea Capitis.