Dette er, hvad der menes med kræftens 4 stadier

, Jakarta - Hvis du bliver diagnosticeret med kræft, vil du helt sikkert få at vide, hvilket stadium af kræften du er i. Målet er at evaluere, hvor langt din kræftsygdom har spredt sig. Stadiet af denne kræftsygdom giver information om, hvordan sygdommen skrider frem over tid, hvilke symptomer der opleves fra hvert stadiestigning, og hvad er de mulige komplikationer, der kan opstå. Kom nu, ved mere klart, hvad der menes med kræftstadie!

Læs også: Prostatakræft, et spøgelse for mænd

Generelt gælder det, at jo tidligere stadiet af kræft identificeres, jo lettere er det at behandle. Kræftbehandling på et tidligt tidspunkt kan stadig ske ved hjælp af stråling. I mellemtiden vil kræft, der er gået ind i den sidste fase, der har spredt sig til andre områder, kræve kemoterapi. Her er et system til iscenesættelse af kræft, som generelt bruges af læger!

TNM system

Dette system er det mest udbredte kræftstadiesystem. Dette system tildeler bogstaver og tal til kræften for at beskrive tumoren (T). lymfeknuder (N), og hvor mange kræftformer der er metastaseret (M). Dette system hjælper med at bestemme det overordnede stadium af kræften.

  • Tumor (T)

Denne T-kategori vil give information om alder, såsom dens størrelse, hvor mange, og om tumoren har spredt sig til andre væv. For eksempel: T0: betyder, at der ikke er nogen målbar tumor. Jo højere tal, jo større vil tumoren være.

  • Lymfeknuder (N)

Kategori N beskriver, om kræften har spredt sig til lymfeknuderne. N vil blive efterfulgt af tallene 0-3. Lymfeknuder er kirtler, der bekæmper vira og bakterier, før vira og bakterier inficerer kroppen. Hvis resultatet er N0, er lymfeknuderne ikke involveret. Jo højere antal, jo mere spredning af kræftceller i lymfeknuderne.

  • Metastase (M)

M angiver, om kræften har spredt sig til andre dele af kroppen. M efterfulgt af 0 eller 1. Hvis kræften har spredt sig til organer og væv i andre dele af kroppen, vil den blive klassificeret som M1. I mellemtiden, hvis der ikke er nogen spredning, vil det blive klassificeret som M0.

Læs også: Tjek, hvordan du opdager knoglekræft hos børn så tidligt som muligt

Efter at T, N og M er bestemt, vil lægen tildele kræftstadiet fra 0-4. Dette er, hvad der menes med kræftens 4 stadier!

  • Etape 0

Stadie 0 er det første kræftstadie eller præ-cancerøse stadium og bliver stadig beregnet. Ikke alle kræftformer har stadium 0. Dette stadie betyder, at der ikke er nogen kræft, kun unormale celler med potentiale til at blive kræft. Dette stadium er også kendt som carcinoma in situ.

  • Fase I og II

På dette stadium er kræften generelt kun i ét område af kroppen. Stadie I kræftsygdomme er normalt mindre. Kræft i fase 1 er også kendt som kræft i tidligt stadium.

  • Fase III

Dette stadie betyder, at kræften er større og er vokset i andre væv nær lymfeknuderne.

  • Fase IV

Dette stadie indikerer normalt, at kræften har spredt sig bredt i hele kroppen eller til andre dele af kroppen. Kræft på dette stadium er også kendt som fremskreden eller metastatisk cancer.

Læs også: 5 naturlige planter til behandling af prostatakræft

Opdag kræft så tidligt som muligt, så behandlingen lettere kan gennemføres. Glem ikke altid at opretholde en sund livsstil med regelmæssig motion og sundt madforbrug. Hvis der er noget galt med din krop, bør du straks diskutere det med en specialist. Med appen Du kan chatte direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!