4 sunde fødevarer til at forhindre galdesten

, Jakarta - Galdesten varierer i størrelse, fra så små som et sandkorn til så store som en bordtennisbold. Antallet af galdesten i galdeblæren hos hvert menneske er forskelligt, fra en sten til mange. Så hvordan forhindrer du sygdommen forårsaget af galdesten? Du kan læse en komplet forklaring om sunde fødevarer, som du kan indtage for at forhindre forekomsten af ​​nye galdeblæresygdomme.

Læs også: 5 fakta om galdestenssygdom

Galdesten, bestående af kolesterol eller en blanding af visse forbindelser

Galdesten er klumper af materiale eller faste krystaller, der dannes i galdeblæren, som er sammensat af kolesterol eller en blanding af visse forbindelser. Galdeblæren er placeret under leveren og er formet som en pære, der har en funktion til at hjælpe kroppen med at fordøje fedt ved at lagre og frigive galde i tyndtarmen. Galde tjener også til at hjælpe med at eliminere kolesterol i den menneskelige krop. Galdesten dannes normalt på grund af blokering af en persons galdeblære eller galdegang.

Symptomer, der opstår hos patienter med galdesten

Denne sygdom forårsager ikke klare symptomer. Normalt, hvis der er en blokering i galdegangen, er symptomet forårsaget af en pludselig smerte, der vil øges hurtigt i den øverste højre del af maven. Denne smerte vil normalt vare fra et par minutter til et par timer. Smerter kan også mærkes under brystbenet, rygsmerter mellem skulderbladene og kvalme og opkastning. Andre symptomer omfatter høj feber, gulsot, hurtig puls, appetitløshed, forvirring og diarré.

Læs også: 4 tips til at undgå galdesten

Dette er årsagen til galdestenssygdom

Denne sygdom menes at være dannet på grund af kolesterol, der hærder og akkumuleres i galden. Denne tilstand kan opstå som et resultat af en ubalance mellem kolesterol og kemiske forbindelser fundet i galden. Der er flere faktorer, der kan udløse forekomsten af ​​denne tilstand hos en person, herunder:

  • Har oplevet fødsel. Denne tilstand opstår på grund af forhøjede kolesterolniveauer på grund af ændringer i hormonet østrogen under graviditeten.

  • Risikoen for galdestenssygdom vil også være højere oplevet af personer over 40 år.

  • Hvis du har overvægt, så lav straks en sund kost, ja! Fordi dette kan være en af ​​udløserne for galdesten.

Ud over ovenstående er en af ​​udløserne af galdesten høj bilirubin. Bilirubin er indholdet af nedbrydning af blodceller, som er en komplikation til skrumpelever og galdeinfektioner.

Disse er sunde fødevarer for at forhindre galdesten

Galdesten vil være meget irriterende, endda hæmme daglige aktiviteter på grund af smerten. Ud over at tage medicin kan denne sygdom forebygges ved at vælge sunde fødevarer, såsom:

  1. Frø og nødder. Begge fødevarer indeholder vitaminer, mineraler og er rige på fibre. Nogle korn indeholder også lavt fedtindhold, så de er sikre til indtagelse. Du kan også spise mandler eller valnødder som en ekstra snack.

  2. Magert kød. Du kan stadig spise kød ved at vælge oksekød, der er lagt til side i fedtet. Mens kyllingekødet, vælg kød uden skind.

  3. Grøntsager og frugt. Frugt og grønt er rige på vitaminer, antioxidanter og mineraler, der er vigtige for kroppen. For folk med galdesten kan du spise frugter, der er høje i vitamin C, calcium eller B-vitaminer, såsom citrusfrugter, svampe, jordbær eller papaya.

  4. Letmælk. Mennesker med galdesten kan stadig indtage mælk, men tilstanden er letmælk. Patienter kan også indtage mejeriprodukter, såsom ost.

Læs også: 8 personer i risiko for galdesten

Vil du vide flere sundhedstips? Du kan få flere skønheds- og sundhedstip med appen . Derudover kan du også chatte direkte med ekspertlæger relateret til dine helbredsproblemer via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald . Med appen , kan du også købe den medicin, du har brug for, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen kommer snart på Google Play eller App Store!