Bihulebetændelsespatienter bør virkelig blive opereret?

, Jakarta – Har du nogensinde haft en forkølelse, der ikke forsvandt, ledsaget af en alvorlig influenza? Måske har du bihulebetændelse. Dette kan også forårsage løbende næse, feber og smerter omkring næse og øjne. En person, der oplever dette, må ikke fokusere på at udføre deres daglige aktiviteter. Derfor, hvis bihulebetændelse anfalder, skal der foretages øjeblikkelig behandling.

Men hvad nu hvis lidelsen ofte kommer igen? Mange mennesker tror, ​​hvis en person, der har bihulebetændelse, straks skal opereres. Dette skyldes, at sygdommen i bihulerne siges ofte at gentage sig uden en klar tid. Alligevel behøver bihulebetændelse, der opstår, virkelig operation? Her er en komplet diskussion af dette!

Læs også: Dette er forskellen mellem kronisk bihulebetændelse og akut bihulebetændelse

Vær opmærksom på dette før operation

Bihulebetændelse er en tilstand, der opstår på grund af betændelse i sinusvæggene. Det er små hulrum bag kindben og pande, der er fyldt med luft. Denne lidelse er almindelig og kan ske for alle.

Hos voksne opstår betændelse i sinusvæggene generelt på grund af hævelse af indersiden af ​​næsen, der udløses af en virus. Udover virus kan svampeinfektioner i tænderne og rygevaner også udløse bihulebetændelse. Den type virus, der oftest er årsag til bihulebetændelse, er influenza eller forkølelsesvirus.

Mens bihulebetændelse, der opstår hos børn, er noget anderledes, udløses det normalt af visse allergier. Det kan også være forårsaget af sygdomsoverførsel eller et miljø, der er for røget. Betændelse, der opstår i sinusvæggene, kræver faktisk særlig behandling. Dette er vigtigt for at forhindre sygdommen i at sprede sig og forværres.

Men er en person, der har bihulebetændelse, virkelig nødt til at blive opereret som den eneste måde at slippe af med lidelsen? Svaret på det spørgsmål er nej. Ikke altid bihulebetændelse, der opstår, skal løses med operation.

En behandling, der kan gøres, så bihulebetændelse ikke let opstår igen, er at udføre terapi flere gange. Dette gøres især, hvis betændelsen, der opstår, stadig er i et mildt stadium. Derfor er det vigtigt at bestemme, hvor alvorlig lidelsen er, og tage noget behandling. Hvis det ikke virker, er sidste udvej operation.

Bihulebetændelse er en meget generende sygdom og kommer ofte igen. Derfor, hvis du har spørgsmål vedrørende denne lidelse, lægen fra klar til at hjælpe. Det er meget nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone du har!

Læs også: Kend de 3 typer bihulebetændelse og deres symptomer

Hvornår skal bihulebetændelse opereres?

Mange mennesker spørger, hvornår det er det rigtige tidspunkt at få en bihulebetændelseoperation. Generelt kan operation anbefales, hvis de bihuleproblemer, der opstår, ikke viser forbedring efter behandling og terapi. Især hvis symptomerne ikke bliver bedre efter mere end tre måneder i træk.

Hovedmålet med sinuskirurgi er at lindre symptomer og reducere infektion. Hvis lidelsen bliver ved med at vende tilbage, kan der være noget i næsehulen, som kun kan rettes med en operation. Derfor anbefales det stærkt at tjekke den aktuelle tilstand, så kirurgiske beslutninger kan træffes med det samme.

Bihulebetændelse opstår som regel også på grund af betændelse, så behandlingen er for at kontrollere risikoen for betændelse. Også bihulebetændelse kirurgi udføres med det primære mål at gøre sinus dræning bedre. Efter at have gjort dette, vil slimet fra sinushulerne være nemmere at komme ud i næsehulen, og luft kan trænge ind i sinushulerne.

Efter at have udført bihulebetændelse kirurgi, er det vigtigt at undgå eventuelle problemer. Normalt efter operationen vil personer med bihulebetændelse få medicin i form af en næsespray. Hvad der er sikkert er, at disse medicinske stoffer vil nå sinushulen lettere end før.

Læs også: Forvirret over at overvinde bihulebetændelse derhjemme? Prøv disse 8 tips

Et andet punkt, der skal overvejes, er at forebygge faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle bihulebetændelse. Risikoen for operation på bihulebetændelse kan faktisk forebygges ved at holde sig væk fra cigaretrøg, især en person, der aktivt ryger. En anden måde er at indtage masser af vand, så slimet kan blive mere vandigt og nemt at komme ud.

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Har jeg brug for operation for bihulebetændelse?
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Når du har brug for sinuskirurgi.