Genkend 7 symptomer på lungekræft i fase 4

"Lungekræft giver ikke tydelige symptomer i starten. Det er derfor, denne kræftsygdom normalt kun diagnosticeres, når den er i et fremskredent stadium. Når lungekræft er på stadie 4, er der flere symptomer, som de syge kan mærke. Selvom fremskreden kræft er svær at behandle, kan nogle behandlinger lindre symptomer og forlænge livet."

, Jakarta – Lungekræft er den mest almindelige form for kræft, der forårsager død på verdensplan. Desværre forårsager denne kræft ikke væsentlige symptomer eller tegn i starten, så de syge indser normalt først sygdommen, når den er i et fremskredent stadium.

Stadie 4 lungekræft er det mest fremskredne stadium af lungekræft. I fase 4 har kræften spredt sig (metastaseret) til begge lunger, området omkring lungerne eller fjerne organer. Når den er nået til dette stadie, vil kræft normalt forårsage en række symptomer, som den syge kan mærke. Find ud af, hvad symptomerne på fase 4 lungekræft er her, så du straks kan søge lægebehandling.

Læs også: Bortset fra rygning er dette en anden årsag til lungekræft

Forstå trin 4 lungekræft

Kræft opstår, når celler i visse dele af kroppen vokser og formerer sig ukontrolleret. I tilfælde af lungekræft udvikler kræften sig i lungernes celler. ifølge American Cancer Society13 procent af lungekræfttilfældene er småcellet lungekræft, som er mere aggressive og kan spredes hurtigt. National Cancer Institute afslørede, at 57 procent af lunge- og bronkialkræft blev diagnosticeret på trin 4.

Prognosen for fase 4 lungekræft afhænger af en række faktorer, såsom tumorens størrelse og placering. Stadie 4 lungekræft er opdelt i to understadier:

  • Stadium 4a, kræften har spredt sig inde i lungerne eller til et område uden for lungerne
  • Stadium 4b, kræft har spredt sig til flere steder i et eller flere organer, der ikke er tæt på lungerne, såsom hjernen, leveren eller knoglerne.

Symptomer der kan opstå

Symptomer på fase 4 lungekræft, der generelt forekommer, omfatter:

  1. Brystsmerter;
  2. Svært at trække vejret;
  3. Hoster blod eller rustfarvet slim;
  4. vedvarende hoste;
  5. Hæshed;
  6. Mistet appetiten;
  7. Vægttab uden grund.

Fase 4 lungekræft har spredt sig til andre lunger eller til andre dele af kroppen, så det kan forårsage sekundære symptomer. Hvis kræften for eksempel spreder sig til leveren, kan du opleve gulsot, som forårsager gulfarvning af øjne, hud og negle.

Derudover inducerer visse typer lungekræft et syndrom, et sundhedsproblem karakteriseret ved mange symptomer.

Hvis du eller en pårørende oplever symptomer eller tegn på fase 4 lungekræft som ovenfor, bør du straks konsultere en læge for at bekræfte diagnosen. Du kan gå til lægen ved at bestille tid på sygehuset gennem ansøgningen .

Læs også: Er det rigtigt, at man ved at kombinere 2 fingre kan opdage lungekræft?

Fase 4 Lungekræftbehandling

Lungekræft i slutstadiet er vanskelig at behandle. Alligevel er der adskillige behandlinger, der kan gøres for at lindre symptomer og forlænge livet for den syge.

Behandlingsmuligheder for lungekræft i sen fase 4a eller 4b varierer afhængigt af faktorer, såsom hvor langt kræften har spredt sig, om der er opstået genmutationer og personens generelle helbred.

Inden behandlingen påbegyndes, kan tumoren testes for genetiske mutationer, såsom i genet for epidermal vækstfaktorreceptor (EGFR). Hvis et gen er muteret i dine kræftceller, kan du modtage målrettede terapeutiske lægemidler.

Følgende er behandlinger for fase 4 lungekræft:

  • Kemoterapi, denne behandling kan gives alene eller i kombination med andre behandlinger, såsom strålebehandling eller immunterapi.
  • Stråleterapi. Det kan bruges til at skrumpe tumorer. Strålebehandling kan bruges til at behandle fase 4 lungekræft hos mennesker, der ikke kan tåle kemoterapi.
  • Målrettet terapi. Lægemidler såsom EGFR-hæmmere og ALK-hæmmere, som er rettet mod specifikke genmutationer i lungekræftceller, kan hjælpe med at bremse tumorvækst.
  • Immunterapi. Narkotika kaldes checkpoint inhibitorer kan gives for at hjælpe patientens immunsystem med at genkende og angribe lungekræftceller.
  • Fotodynamisk terapi. Lys- og lysfølsomme midler kan bruges til at skrumpe tumorer, der ikke har spredt sig ud over lungerne.
  • Operation. Kræft i lunge- eller brysthulen og de berørte lymfeknuder kan fjernes kirurgisk, hvis det forårsager smerte.

Læs også: Diagnosticeret med ondartet luftvejskræft, hvad skal du gøre?

Det er de symptomer eller tegn på fase 4 lungekræft, som du skal passe på. Glem ikke Hent Ansøgning nu, så du nemt kan få den mest komplette sundhedsløsning til dig og dine kære.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Stadie 4 lungekræft: Hvad kan du forvente.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er prognosen for fase 4 lungekræft?.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Lungekræft.