Kend forskellen mellem neutropeni og neutrofili

, Jakarta - Blod i kroppen består af tre dele, nemlig blodplasma, røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. Hvide blodlegemer er nyttige til at beskytte kroppen mod bakterier eller vira, der forårsager infektion. En type hvide blodlegemer dannet af knoglemarven er en neutrofil.

Hvis din krop oplever lidelser relateret til neutrofiler, så er der to mulige lidelser. Disse lidelser er neutropeni og neutrofili. Selvom begge opstår på grund af neutrofiler, er de to forskellige ting. Her er en diskussion om det!

Læs også: Har du brug for at vide, det er de 4 typer neutropeni

Forskellen mellem Neutropeni og Neutrophilia

Neutrofiler er en type hvide blodlegemer, som også er kendt som polymorfonukleære leukocytter. Der er to typer lidelser, der opstår, når neutrofiler er unormale, nemlig neutropeni og neutrofili. Begge er relateret til kroppens evne til at bekæmpe infektioner, der kommer ind i kroppen.

Ved neutropeni opstår dette på grund af en kropstilstand, der forårsager et fald i neutrofiler i blodbanen. Denne lidelse forårsager et fald i kroppens evne til at bekæmpe infektioner forårsaget af bakterier. Som et resultat er kroppen i høj risiko for infektion.

I mellemtiden forårsager neutrofili, der opstår hos en person, en inflammatorisk reaktion og forekomsten af ​​infektion. Abnormiteter i neutrofiler af denne type forårsager generelt inflammatoriske lidelser og infektioner. I sjældne tilfælde kan solide tumorer udvikle sig på grund af neutrofili.

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne lidelse, kan lægen fra kan hjælpe. Derudover kan du også udføre undersøgelser relateret til lidelser af disse neutrofiler. Tricket, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone du!

Læs også: Naturlig neutropeni, dette er den type behandling, der kan udføres

Forskellen mellem neutropeni og neutrofili

De to lidelser er også forårsaget af forskellige årsager. Hovedårsagen til neutropeni er en bivirkning af kemoterapibehandling til behandling af cancer. Andre former for kræftbehandling får også neutrofilniveauet i kroppen til at falde dramatisk.

Det sker, fordi behandlingen skal ødelægge kræftceller, så celler i raske kroppe bliver også ramt. Som et resultat falder immunsystemet i kroppen og gør, at bakterier eller vira nemt kan trænge ind i kroppen og forårsage infektion.

I mellemtiden er neutrofili generelt forårsaget af bakterielle infektioner, især pyogene infektioner. Neutrofiler øges også, når der opstår akut inflammation. Derfor stiger antallet af hvide blodlegemer, efter at en person har et hjerteanfald eller forbrænding.

Neutrofili kan være forårsaget af kronisk myelogen leukæmi, som får blodceller til at formere sig uden kontrol. Derudover kan en person udvikle denne lidelse forårsaget af blindtarmsbetændelse og splenektomi. En anden årsag er leukocytadhæsionsmangel.

Læs også: Virkningen af ​​overskydende hvide blodlegemer i kroppen

Sådan diagnosticeres neutropeni og neutrofili

For at diagnosticere disse to lidelser gennemførte lægerne i første omgang interviews. Derefter vil du få en fysisk undersøgelse for at bekræfte lidelsen. Nogle af de kontroller, der kan udføres, er:

  1. Fuldstændig blodtælling

En af de diagnoser, der kan stilles for at bekræfte en neutrofil lidelse, er en CBC eller komplet blodtællingsundersøgelse. Dette gøres for at bestemme antallet af neutrofiler i blodet. Denne test udføres flere gange ved at se på de ændringer, der sker i hver test.

  1. Antistoftest

Lægen kan også udføre en antistoftest. Dette gøres for at teste immunsystemet i din krop, om der er en abnormitet eller ej.

  1. Knoglemarvsundersøgelse

Du kan også få en undersøgelse af knoglemarven, hvor der produceres hvide blodlegemer. Denne test vil bestemme de forhold, der opstår i organet, så hvis der er en forstyrrelse, kan du straks tage affære.

Reference:
Wikipedia.Få adgang i 2019.Neutrofili
Medicinenet. Tilgået 2019. Neutropeni-årsager, symptomer, intervaller, niveauer og behandling