Disse er 5 effekter af mobning på børns sundhed

, Jakarta - Mobning aka mobning er noget, der kan ske for alle, men det opleves oftere af børn og unge. de dårlige nyheder, mobning hos børn kan det have en negativ effekt på det generelle helbred. Hvad er virkningerne mobning for børns sundhed? Find ud af svaret her!

Generelt, mobning Det defineres som en angrebs- eller voldshandling, der udføres på en person fysisk eller psykisk. Mobning kan udføres af en eller flere personer. Normalt gerningsmanden mobning vil skræmme og få offeret til at føle sig magtesløs. Sag mobning oftest findes i skolemiljøet og plager børn.

Læs også: Børn, der oplever cybermobning, hvad skal forældre gøre?

Mobningens indvirkning på børn

Bliv et offer mobning er en ubehagelig ting, især hos teenagere eller børn. Udover at få børn til at føle sig utilpas og svære, vil dette også have betydning for barnets helbredstilstand. Offer mobning sårbare over for problemer med fysisk og mental sundhed, såsom:

  1. At have psykiske problemer. Mobning Hos børn kan det udløse følelser af lavt selvværd, depression, angst og besvær med at sove godt. Denne tilstand får også den lille til at få et ønske om at skade sig selv.
  2. Udløs sundhedsproblemer, forårsage påvirkning mobning kan sætte børn eller unge i risiko for at skade eller skade sig selv, fx ved at spise usund mad eller andre ting, der kan have betydning for kroppens sundhed.
  3. Føler sig bange og doven til at gå i skole. Børn, der oplever mobning også mere tilbøjelige til at lyve for at dække over accepteret adfærd.
  4. Har nedsat akademisk præstation. Dette kan ske, fordi dit barn ikke har lyst til at lære mere eller har svært ved at fokusere på at modtage undervisning.
  5. Tanker om hævn. Dette er effekt mobning den farligste. Det skyldes, at børn kan tænke på at begå vold mod andre som et forsøg på at hævne sig for den mobning, de har oplevet.

Læs også: Dette er grunden til, at børn bliver mobbere

Mobning hos børn er en tilstand, der ikke bør undervurderes. Ud over at udløse problemer i det generelle helbred, kan dette også påvirke børns livskvalitet på længere sigt. Det er ikke umuligt for børn at blive ofre mobning vil have lav selvtillid og pessimistisk syn på livet.

Hvis det er tilfældet, har barnet måske ikke længere passionen til at leve livet og fører til en højere risiko for selvskade. Derfor bør fædre og mødre være mere opmærksomme, hvis deres børn oplever ændringer i adfærd. For det kan være et tegn på, at dit barn bliver mobbet.

Vær opmærksom på, hvis barnet oplever ændringer såsom doven skole, nedsat præstation, ofte dagdrømmer, ikke ophidset og har nedsat appetit. På den anden side, mobning Hos børn kan det også mærkes ved, at barnet undgår, når det bliver talt til, pludselig mister venner, ikke vil blive venner med nogen, har søvnforstyrrelser, ser stresset ud, har skader eller forandringer i kroppen og stikker af hjemmefra.

Læs også: Vigtigheden af ​​at dyrke empati hos børn for at forhindre mobning

Alt dette kan være et tidligt tegn for opmærksomme forældre. Hvis dit barn har tegn på at være udsat for mobning, så bed dem om at tale om det og finde ud af, hvad der forårsagede det. Men husk, tving ikke din lille til at fortælle historier, endsige bebrejde ham. Hvis du har brug for hjælp fra en ekspert til at håndtere det mobning til børn kan mødre bruge applikationen at tale med en psykolog eller psykiater. Hent ansøgningen er her!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Mobning påvirker børns helbred på lang sigt, viser undersøgelse.
Mayo Clinic. Hentet 2021. Advarselstegn på mobning.
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Mobning: hvordan man stopper det.
WebMD. Tilgået i 2021. Mobning - Emneoversigt.