Genkend 6 giftige insektbid

, Jakarta – Insekter er levende ting, som er nemme at finde omkring os. Insekter er nemme at finde i hjørnerne af husets vægge, på husets tag i haven og kvarteret. Fordi de ofte er tæt på mennesker, bider og skader disse insekter ofte mennesker, når de føler sig truet eller ved et uheld, mens de leder efter mad. Insektbid kan være stiksår eller flænger lavet af insekter.

Læs også: Bidet af insekter Må ikke ridses med det samme, her er grunden

De fleste insekter injicerer normalt myresyre, når de skader mennesker. Dette kan forårsage vabler, betændelse, rødme, hævelse, smerte, kløe og irritation. Reaktioner kan dog variere fra person til person afhængigt af typen af ​​insekt og individuel følsomhed. Folk, der arbejder udendørs eller ofte dyrker udendørsaktiviteter, har større risiko for at blive bidt af insekter end andre. Nå, her er de typer af insektbid, du skal være opmærksom på, fordi de indeholder gift, nemlig:

  1. hveps

Et hvepse- eller bistik er pludseligt og skarpt i starten. Efter at være blevet stukket dannes der røde, hævede mærker på huden. Denne tilstand varer flere timer og er smertefuld og kløende. Nogle gange kan det større område omkring stikket være smertefuldt, rødt og hævet i op til en uge. Denne tilstand kaldes en mindre allergisk reaktion. En mindre allergisk reaktion er dog ikke en alvorlig tilstand.

Nogle mennesker har en alvorlig allergisk reaktion (anafylaksi), der forårsager vejrtrækningsbesvær, svimmelhed og hævet ansigt eller mund.

  1. Lille Bi

Et bistik smager magen til et hvepsestik, men stikket kan efterlade sår. Bistik forårsager også smerte, rødme og hævelse i flere timer. Som hvepsestik kan nogle mennesker få en mild allergisk reaktion, der varer op til en uge. Alvorlige allergiske reaktioner kan også forekomme lejlighedsvis, hvilket forårsager vejrtrækningsbesvær, svimmelhed og hævet ansigt eller mund.

  1. lokke

Pikat er en slags flue, der er ret stor. Kvægbid kan være smertefuldt, og det bidte område af huden vil være rødt og hævet. En person, der er bidt af en gedehams, kan også opleve symptomer som nældefeber, svimmelhed, svaghed og hvæsen. Kvægbid kan tage et stykke tid at hele, og der er risiko for at udvikle en infektion.

Hvis du bliver bidt af en padderok og oplever symptomer på infektion, såsom udflåd af pus eller øget smerte, rødme og hævelse, bør du søge læge for at få ordentlig behandling. Inden du tjekker, skal du først bestille tid hos lægen via applikationen . Forbi , kan du kende den forventede tid til at se lægen, så du ikke skal stå i lange køer.

Læs også: 4 naturlige måder at lindre insektbid på

  1. edderkop

edderkop sort enke er en type edderkop man skal passe på. Årsagen er dette edderkoppebid klassificeret som giftigt, så det kan forårsage forskellige symptomer. Bid sort enke Det efterlader små stikmærker på huden, der er smertefulde og forårsager rødme og hævelse.

Ikke kun sort enke Nogle andre edderkoppebid forårsager selvfølgelig også smerter, svedtendens og svimmelhed. Bid kan blive inficeret eller forårsage en alvorlig allergisk reaktion, men det er sjældent.

  1. Ildmyre

Ildmyrer eller vævermyrer findes ofte i haven og endda i husets hjørner. Rødbrune eller mørkebrune myrer kan bide mennesker med deres kæber, mens de sprøjter gift. Et brandmyrebid forårsager rødme, hævelse og svie inden for 30 minutter. Krusninger udvikler sig inden for 24 timer og brister normalt efter 48 timer. Symptomer på ildmyrebid heler normalt af sig selv, hvis der ikke er en ledsagende bakteriel infektion.

  1. lus

Lopper, der angriber mennesker, er normalt forskellige fra hundelopper, kattelopper eller rottelopper. Menneskelopper sætter sig normalt på sengetøj, tøj eller møbler. Hos følsomme mennesker vises rødme, knopper og hævelse på stedet for bid.

  1. Larver

I den tørre sæson findes larver, der har tusindvis af små hår, ofte knyttet til træer. Hårene på disse larver kan forårsage kløende udslæt, øjenproblemer og ondt i halsen til nogle gange vejrtrækningsbesvær.

Læs også: Bestræbelser på at undgå insektbid, du skal vide

Det er nogle typer giftige bidproducerende insekter, som du skal passe på. Bær altid dækket tøj, når du er udendørs, især i nærheden af ​​planter.

Reference:
NHS. Tilgået 2019. Insektbid og stik.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Insekt- og edderkoppebid og hvordan man håndterer dem.