5 typer høretab, du skal kende

Jakarta – Øret er en af ​​de fem sanser, der ikke er mindre vigtig end de andre sanser. Ved hjælp af øret kan du høre en række smukke lyde. Når denne sans er forstyrret, kan du selvfølgelig ikke høre lyd ordentligt i det ene eller begge ører. Det vil selvfølgelig gøre det svært for dig at udføre normale aktiviteter.

Sundhedsproblemer, der opstår i øret, skal ikke undervurderes, fordi det vil få øret til at fungere dårligt, hvilket gør dig døv. Lancering fra Cgå ind for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse, Her er de typer høretab, du skal vide om:

Læs også: Kan det være farligt at bruge et headset for længe?

1. Konduktivt/Konduktivt høretab

Den første type høretab er ledningsdøvhed. I dette tilfælde kan du ikke høre lyden perfekt, fordi transmissionen af ​​lydbølger ikke kommer effektivt ind i øret. Som et resultat vil den lyd, du hører, være mere stille og mindre klar.

Nogle tilstande, der forårsager ledningshøretab, er tilstedeværelsen af ​​væske i mellemøret, for meget ørevoks, indtrængen af ​​et fremmedlegeme i den ydre øregang eller en infektion i mellemøret. Behandling af høretab kan udføres gennem en række fysiske tests, såsom brugen af ​​en stemmegaffel.

2, Sensorineuralt høretab

Høretab opstår i det indre øre, mere præcist i det indre øres nerve som er direkte forbundet med hjernen. Sensorineuralt høretab er det mest dødelige høretab, fordi denne tilstand forårsager permanent døvhed. En person, der er permanent døv, kan ikke behandles med stoffer, forskellige fysiske tests eller kirurgi.

Personer med høretab er kun i stand til at høre lyde ved lav lydstyrke, selvom lydkildens lydstyrke er skruet op. Flere ting, der forårsager dette høretab, nemlig hovedtraume, misdannelser i det indre øre, aldersfaktorer, til genetiske faktorer.

3. Blandet høretab

Denne type høretab er en blanding af overledning og sensorineuralt høretab. Symptomer er oprindeligt karakteriseret ved overledningsdøvhed, som senere udvikler sig til sensorisk døvhed. Alligevel kan disse øresygdomme forekomme samtidigt, for eksempel oplever patienter hovedtraumer, som samtidig påvirker mellem- og indre øre.

Læs også: Kan høretab påvirke mental sundhed?

Ved fysisk undersøgelse vil der blive fundet flere tegn, der ligner sensorineuralt og ledningstab. Spørg din læge, hvis du er forvirret over forskellen mellem overledning og sensorineural døvhed for flere detaljer. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak, og Stemme/videoopkald.

4. Symmetrisk og asymmetrisk høretab

Symmetrisk høretab opstår, når begge ører oplever samme grad af høretab. I mellemtiden opstår asymmetrisk døvhed, når graden af ​​hørenedsættelse er forskellig mellem de to ører. Denne tilstand er meget mulig, især hvis den syge har oplevet en ret hård påvirkning på den ene side af øret.

Læs også: Pas på ændringer i øjnene, genkend tegnene!

5. Progressivt og pludseligt høretab

Hvis du har et høretab, der bliver værre over tid, betyder det, at du har en progressiv type høretab. Denne øresygdom opstår gradvist, lige fra milde til akutte stadier.

Hvis du pludselig ikke kan høre, betyder det, at du pludselig er døv. Det betyder, at du skal i behandling hurtigst muligt for at finde ud af den præcise årsag. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos lægen først gennem ansøgningen .

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Hentet 2019. Typer af høretab.
American Speech-Language-Hearing Association. Hentet 2019. Typer af høretab.
Hjertenet. Hentet 2019. Typer af høretab.