Antigenpodningstestresultater er nu gyldige i 14 dage

Jakarta – Der er flere forhold, der kræver, at du rejser med fly med fly, uanset om det er personligt eller arbejde. Men på grund af den igangværende COVID-19-pandemi vil det være bekymrende at rejse til fjerne steder med offentlig transport.

For at undertrykke overførsel af sygdomme som følge af den hurtige spredning af corona-virusinfektionen kræver regeringen, at alle niveauer i samfundet udfører sundhedstjek, før de rejser med fly. Uden resultaterne af denne inspektion er det sikkert, at du ikke får lov til at flyve.

Efter sigende er overførslen af ​​corona-virussen på fly meget lavere sammenlignet med risikoen for overførsel i tog, eller når du handler i supermarkedet. Alligevel er risikoen for smitte der absolut, så der er stadig behov for inspektioner for at understøtte komfort og selvfølgelig sikkerhed på turen.

Læs også: Dette er, hvad der menes med en uafhængig podepindstest

Tests i form af podningsantigen og PCR anbefales som betingelse for at kunne rejse med fly. Begge har samme prøvetagningsmetode, nemlig gennem næsehulen eller halsen ved hjælp af en vatpind. Det er bare, at prisen, niveauet af nøjagtighed og den tid, inspektionsresultaterne kan vises, er forskellige.

Antigenpodning er nu den foretrukne lægeundersøgelsesmetode, fordi den er billigere og ret hurtig, fordi du kan få testresultater på kun 15 til 60 minutter. Faktisk er niveauet af nøjagtighed stadig lavere end PCR, men det er meget mere nøjagtigt end den hurtige antistoftest.

I mellemtiden er PCR-testen faktisk meget overlegen, fordi den har det højeste niveau af nøjagtighed blandt de tre typer screening i Indonesien. Du skal dog vente længere på at få resultatet af undersøgelsen, som er mellem 1 og 7 dage. Prisen plejer også at være dyrere, så hvis du har travlt med at tage afsted med det samme, så er en antigensvabbe helt klart mere at anbefale.

Læs også: WHO-godkendt, her er hvad du behøver at vide om COVID-19-antigentesten

Uanset hvilken inspektionsmetode du vælger, skal du overveje den tid og omkostningerne, du skal forberede dig. Hvis du leder efter en klinik eller et hospital, der leverer COVID-19 testtjenester, er det nemmere at bruge appen . Du kan også spørge lægen direkte om corona-virussen i ansøgningen .

Antigenpodningsresultater gyldige i op til 14 dage

Den gode nyhed er, at du nu ikke behøver at foretage gentagne kontroller, hvis du vil rejse med fly. Årsagen er nu, at resultaterne af undersøgelsen har en gyldighedsperiode på op til 14 dage. Så du kan bruge den gentagne gange til ture hvor som helst, så længe tiden stadig er aktiv.

Lovgrundlaget for tilladelse til gennemførelse af 14-dages eksamensresultaterne er baseret på Task Force Cirkulære nr. 9 af 2020 og Sundhedsministerens Cirkulære. Så hvis du rejser fra Soekarno-Hatta Lufthavn på én tur og vender tilbage, når eksamensresultatbrevet stadig er gyldigt, behøver du ikke at undersøge på en anden klinik eller et andet hospital.

Læs også: Dette er grunden til, at hurtig antigentest er mere præcis end antistoffer

I Task Force Cirkulære nr. 9 af 2020 vedrørende ændringer af Cirkulære Brev nr. 7 af 2020, relateret til kriterier og krav til folks rejser til tilpasning til nye vaner, står der skrevet, at "Vis attest for PCR test test med negativt resultat eller et certifikat for hurtig test med ikke-reaktive resultater gyldigt i 14 dage efter afrejse."

Tidligere har det i Cirkulære Brev nr. 7 af 2020 været skrevet, at gyldighedsperioden for certifikatet for helbredsundersøgelsesresultater med PCR og hurtige test indeholdt forskelle. Et certifikat til en PCR- eller podningstest har en gyldighedsperiode på op til 7 dage, mens et certifikat for en hurtigtest kun er gyldigt i maksimalt 3 dage.



Reference:
WHO. Tilgået 2020. Rådgivning om brugen af ​​point-of-care immundiagnostiske test for COVID-19.
American Council on Science and Health. Hentet 2020. Hvor sikre er flyrejser i COVID-tid? En JAMA-artikel siger, at det er sikrere, end du tror.
Kompas. Tilgået i 2020. Rejser i 14 dage. Der er ikke behov for gentagne COVID-19-tests.