Anerkendelse af Savants syndrom hos børn med autisme

, Jakarta - Tilstanden autisme bliver ofte set negativt af offentligheden. Faktisk er mange mennesker med autisme velsignet med intelligens over gennemsnittet. Denne tilstand opstår, når mennesker med autisme har savant syndrom. Hvad er det for en tilstand?

Savant syndrom er en sjælden tilstand, som normalt ses i visse intelligenser, der er meget fremtrædende hos mennesker med autisme. Dette syndrom kan se endda slående ud, fordi det normalt optræder under visse tilstande, normalt autismespektrumforstyrrelser, som også ejes af ikke-nautiske mennesker med intelligensniveauer (IQ) under gennemsnittet.

Læs også: Vacciner kan forårsage autistiske babyer, myter eller fakta?

Mennesker med Savant Syndrom har ekstraordinære evner

Årsagen er, at så mange som hver tiende mennesker med autisme har ekstraordinære evner på forskellige niveauer. Selvom savant-syndrom forekommer ved andre udviklingshæmninger eller ved andre typer af sygdomsskader i centralnervesystemet. Uanset ekspertens talent, evne eller dygtighed, er det forbundet med en meget stor hukommelse hos ejeren af ​​savant-syndromet.

Normalt kan de særlige færdigheder, som personer med savant syndrom besidder, variere. Nogle er talentfulde inden for musik og kunst, nogle er fremragende

i de eksakte videnskaber, såsom matematik eller mekanik. Forbløffende, ikke?

Husk, at en ekspert, der bliver en "lærd" og en begavet autistisk person, ikke er det samme. Der er mange autister med almindelige talenter, men autister med savant syndrom er sjældne.

Det vil sige, at en person med autisme, der er i stand til at tælle godt, er god til at spille et musikinstrument eller præsenterer sig selv som yderst dygtig, er per definition ikke ekspert.

Er Savant syndrom en god ting?

Selvfølgelig vil forældre til autistiske børn føle sig heldige, når de ved, at deres børn har stor intelligens og evner bag autistiske tilstande. I virkeligheden er de færreste med autisme uddannet, selvom mange af dem også er meget intelligente. Det anslås, at hver tiende autist er en lærd.

Læs også: Sådan observeres spiseforstyrrelser hos børn

Der er intet galt i at se savant syndrom som en positiv ting. Disse forhold gør dog ikke altid livet lettere, og kan i nogle tilfælde gøre livet sværere.

Nogle autistiske lærde har ekstraordinære evner, som kan udvides eller kanaliseres i nyttige retninger. For eksempel kan nogle begavede autistiske kunstnere og musikere sælge deres unikke værk (naturligvis gennem deres forældre eller leder).

I de fleste tilfælde er de intelligente færdigheder, mennesker med autisme har, "splittede" færdigheder, hvilket betyder færdigheder, der, selvom de er reelle og betydningsfulde, ikke bliver brugt i hverdagen.

For eksempel har en autist evnen til at recitere skriften i en bog og er i stand til at huske den, men måske har den evne ikke noget meningsfuldt formål uden for sig selv.

Af denne grund bliver forældrenes rolle ikke skånet ved at udvikle talenterne hos børn med savant syndrom. Ideelt set er udvikling i form af en kombination af uddannelse for geniale børn ( begavede børn) , nemlig berigelse, acceleration og mentorordning. I mellemtiden skal børn med savant syndrom, der har autisme, også få undervisning om visuel støtte og udvikling af sociale færdigheder.

Læs også: Kend 5 myter, der cirkulerer om autisme

En undersøgelse viser, at børn med autisme samt savant syndrom, som gennemgår den rette uddannelse, kan opleve betydelige fremskridt. På den anden side vil hans sociale ånd, akademiske værdi og kommunikationsevner også forbedres.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du udvikler evnerne hos mennesker med savant syndrom, kan du diskutere mere med psykologer gennem applikationen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:

Meget godt helbred. Hentet 2020. Hvad gør en autist til en savant?
Børns sundhed. Tilgået 2020. Savant syndrom