Vigtigt, genkend forskellen mellem luftfugter, diffuser og renser

"Fugter, diffuser og renser er tre værktøjer, der har forskellige funktioner. Diffuser funktioner til at rense luften og samtidig give duft. Mens luftfugteren tilfører fugt til luften. Nu, hvis det er en renser, fungerer den til at filtrere snavset luft, før den sprøjtes igen, efter at den er ren."

, Jakarta – Er du en af ​​dem, der tror, ​​at en luftfugter, en diffuser og en renser er det samme? Hvis ja, så har du taget fejl hele tiden. Disse tre værktøjer viste sig at have forskelle med hensyn til funktion.

Hvis du er interesseret i at købe en af ​​disse tre ting, bør du først kende funktionen af ​​hver enkelt, så du ikke vælger den forkerte. Nå, her er forskellene mellem en luftfugter, en diffuser og en renser.

Læs også: Virkning af beskidt luft på lungesundheden

Forskellen mellem luftfugter, diffuser, renser

1. Anvendelser

Luftfugtere, diffusorer og rensere har forskellige funktioner. Du er muligvis allerede i stand til at gætte funktionen af ​​disse tre objekter gennem deres navne. For eksempel, en luftrenser, dette ene objekt fungerer til at rense luften fra bakterier, vira, støv og forurening.

Mens luftfugteren selvfølgelig skal tilføre "fugtighed" eller luftfugtigheden i rummet. Mens diffusoren har en funktion til at rense luften i rummet. Diffusorer blandes normalt med æteriske olier for at tilføje duft til dit værelse.

2. Hvordan det virker

Disse tre værktøjer har også forskellige måder at arbejde på. For at øge luftens fugtighed virker en luftfugter ved at omdanne vand til damp, som derefter sprøjtes ud i rummet. Mens renseren fungerer, virker dette værktøj ved at suge luften i rummet og derefter filtrere det, før det sprøjtes tilbage i en renere tilstand.

Nu for en diffuser fungerer dette værktøj på samme måde som en luftfugter. Forskellen er, at diffusoren kan blandes med æteriske olier for at producere æterisk oliedamp. Som følge heraf indeholder dampen produceret af diffusoren duft, som får rummet til at dufte bedre.

Læs også: Tag ikke fejl, det er grunden til, at ventilationsåbningerne skal åbnes under turen

3. Vandbehov

Ikke alle disse værktøjer kræver vand, kun luftfugteren og diffusoren har brug for det. En luftfugter er en enhed, der kræver mest vand. Dette skyldes, at en luftfugter er specielt designet til at sprøjte fugt ud i luften. Ved én brug kræver luftfugteren generelt tre liter vand.

Mens diffusorer generelt kræver 300-500 milliliter vand til én brug. Mens luftrenseren slet ikke har brug for vand, fordi dens funktion kun er at filtrere luften.

4. Varighed

Brugen af ​​disse tre værktøjer har forskellig varighed. For luftfugtere og diffusorer afhænger brugsvarigheden af ​​temperaturen og indholdet af den tilgængelige væske. Jo højere temperatur, vil tilgængeligheden af ​​væsken hurtigt løbe tør, og omvendt. I mellemtiden har luftrenseren den længste brugstid, som kan være op til 30-120 minutter. Dette skyldes, at luftrenseren ikke bruger vand i sin brug.

5. Plads

Hvert værktøj skal også placeres et passende sted for at maksimere dets funktion. For eksempel en luftrenser, fordi dette værktøj suger snavset luft, er det mere egnet til at blive placeret i et rum, der ofte bruges til rygning. Mens luftfugteren skal bruges i et tørt og mindre fugtigt rum. Placering af en luftfugter i et rum, der allerede er fugtigt, kan faktisk øge skimmelvæksten.

For en diffuser er dette værktøj mere egnet til at blive placeret i et rum, der ikke er for bredt, så aromaen af ​​den æteriske olie kan spredes jævnt. Diffusorer placeres generelt i soveværelset for at forbedre brugernes søvnkvalitet.

Læs også: Genkend luftvejsinfektioner på grund af luftforurening

Har du helbredsproblemer? Kontakt straks en læge, så det kan behandles hurtigt. Inden du besøger hospitalet, kan du nu bestille tid på forhånd via appen . Nemmere og mere praktisk ikke? Hentappen lige nu!

Reference:

Pop mor. Fået adgang i 2021. Skal vide, forskelle i luftrenser, luftfugter og diffuser.

Healthline. Tilgået i 2021. Luftfugtere og sundhed.
Lifehack.org. Tilgået i 2021. 11 skjulte fordele ved at bruge oliespredere.
Lifehack.org. Tilgået 2021. De fantastiske fordele ved luftrensere.