Alert, herpesvirus kan forårsage Kaposis sarkom

, Jakarta – Kaposis sarkom er en type kræft, der opstår på grund af en virusinfektion. Herpesvirus er hovedårsagen til denne sygdom. Kaposis sarkom er karakteriseret ved unormal vævsvækst i form af røde eller lilla pletter. Disse pletter kan findes under huden, på kanterne af munden, næsen, lymfeknuderne og andre dele af kroppen.

Kræft opstår normalt på grund af væksten af ​​unormale celler, som derefter angriber normale kropsceller. Over tid vil disse unormale celler formere sig til ondartede kræftceller. I Kaposis sarkom angriber herpesvirussen endotelcellerne og får cellerne til at vokse hurtigt. Imidlertid vil ikke alle herpesinfektioner forårsage Kaposis sarkom.

Læs også: Få mere at vide om Karposi Sarcoma

Svagt immunsystem kan udløse Kaposis sarkom

Ikke alle herpesinfektioner kan forårsage Kaposis sarkom. Risikoen kan øges, hvis personen har et lavt immunsystem eller har visse tilstande, såsom at have hiv, er ældre eller gennemgår en organtransplantation. Hvordan kan herpes udløse Kaposis sarkom?

Den mest almindelige årsag til Kaposis sarkom er herpesvirus (HHV-8). Den dårlige nyhed er, at denne ene virus nemt kan overføres, især gennem samleje eller ikke-seksuel kontakt, for eksempel fra mor til baby. Denne type kræft er almindelig hos mennesker med AIDS. I denne tilstand er Kaposis sarkom forårsaget af en interaktion mellem HIV.

Læs også: 3 faktorer, der øger risikoen for Kaposis sarkom

Risikoen for Kaposis sarkom hos AIDS-ramte opstår også på grund af et svækket immunsystem, samt infektion med HHV-8-virussen på grund af seksuel aktivitet. Symptomer, der opstår, kan variere, afhængigt af typen af ​​sygdom og det berørte organ.

Generelt er denne tilstand ofte karakteriseret ved udseendet af pletter på huden og i munden. Pletterne er røde eller lilla i farven, men de forårsager ikke klumper og forårsager ikke smerte.

De pletter, der vises, ligner normalt blå mærker, og med tiden kan de stikke ud eller samle sig for at danne større pletter. For at diagnosticere denne sygdom vil en person normalt blive rådet til at gennemgå en HIV-test.

Læs også: Tag ikke fejl, kend forskellen mellem HIV og AIDS

Hvordan man overvinder Kaposis sarkom

Ud over HIV-testning vil der normalt blive udført yderligere tests, såsom CT-scanninger, hudbiopsier og endoskopi. Indtil nu er der ingen behandling, der kan gøres for at behandle Kaposis sarkom. Men medicin er stadig nødvendig for at håndtere symptomer og forhindre sygdommen i at blive værre.

Ved sarkomer, der stadig har en lille størrelse, og der ikke er mange, har de en tendens til at kunne behandles. Der er flere procedurer, der kan udføres for at behandle denne tilstand, nemlig strålebehandling, kemoterapi og kryoterapi. Når man ser på typen og årsagen, er sarkomer opdelt i fire.

1. Kaposis sarkom hos mennesker med hiv.

2. Klassisk Kaposis sarkom.

3. Kaposis sarkom hos mennesker, der gennemgår organtransplantationer.

4. Kaposis sarkom er endemisk i Afrika.

Forsinket behandling kan være meget farligt, og korrekt behandling kan hjælpe med at bremse udviklingen af ​​sygdommen, for eksempel ved at tage terapi for at styrke immunsystemet.

Hos mennesker med hiv kan Kaposis sarkom behandles med medicin for at forhindre virussen i at formere sig. Få mere at vide om Kaposis sarkom og hvordan du håndterer det ved at spørge en læge i appen . Aftal straks en tid hos en læge på hospitalet, hvis du oplever nogle af de ovennævnte symptomer eller tilstande!



Reference:

Medline Plus. Tilgået i 2021. Kaposi Sarcoma.

Cancer.org. Fået adgang i 2021. Hvad er Kaposi Sarcoma?