Hvordan overføres lungebetændelse?

, Jakarta - Efter udbruddet af COVID-19-pandemien blev lungebetændelse meget diskuteret. Årsagen er, at lungebetændelse er en af ​​de tilstande, der kan udvikles fra COVID-19-infektion. Lungebetændelse er en akut luftvejssygdom, der angriber lungerne. Denne tilstand begynder, når alveolerne, sækkene i lungerne, fyldes med pus og væske. Som et resultat vil en person føle smerte, når han trækker vejret, fordi iltindtaget er forstyrret.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er lungebetændelse en infektionssygdom, der forårsager det største dødsfald blandt børn på verdensplan. Lungebetændelse er forårsaget af en række smitsomme stoffer, herunder vira, bakterier og svampe, såsom:

  • Streptococcus pneumoniae. Dette er den mest almindelige bakterielle årsag til lungebetændelse.

  • Haemophilus influenzae type b (Hib). Denne virus er den næsthyppigste årsag til bakteriel lungebetændelse.

  • Respiratorisk syncytialvirus er en anden årsag til viral lungebetændelse.

I betragtning af at lungebetændelse kan være en alvorlig og meget smitsom sygdom, skal du vide, hvordan denne sygdom overføres, og hvordan du forebygger den. Her er, hvordan du overfører lungebetændelse, som du har brug for at vide.

Læs også: Pas på, det er det, der sker, når kroppen bliver angrebet af lungebetændelse

Hvordan er lungebetændelse smitsom?

Lungebetændelse kan spredes på flere måder. Vira og bakterier, der almindeligvis findes i et barns næse eller hals, kan inficere lungerne, hvis de indåndes. Lancering fra WHO , sygdommen kan spredes gennem blodet, især under fødslen eller kort efter fødslen.

Derudover kan bakterier spredes gennem dråber båret eller dråber, gennem luften fra hoste eller nysen til når nogen taler. Når en person med lungebetændelse hoster og nyser, spytter de små dråber af væske indeholdende bakterier ud i luften. Disse dråber kan indåndes af en person, der er i nærheden.

Sådan forhindrer du lungebetændelse

Lancering fra det nationale sundhedsvæsen, En person kan forhindre spredning af lungebetændelse ved at tage nogle enkle hygiejneforanstaltninger, såsom:

  • Vask dine hænder regelmæssigt og grundigt, især efter du har rørt ved din næse og mund og før håndtering af mad.
  • Host og nys ind i en serviet, smid den derefter væk med det samme og vask dine hænder.
  • Del ikke spiseredskaber og toiletartikler med andre.

Læs også: Passive rygere kan få lungebetændelse, dette er årsagen

Ud over at opretholde hygiejnen kan det være nødvendigt med vaccinationer for at blive mere beskyttet. Pneumokokvaccine beskytter mod Streptococcus pneumoniae , som er den hyppigste årsag til bakteriel lungebetændelse. Vaccination anbefales normalt til spædbørn, ældre over 65 år og personer med visse medicinske tilstande, såsom alvorlig hjerte- eller nyresygdom.

Pneumokokvaccinen gives normalt under dit barns vaccineskema. Af denne grund bør mødre ikke gå glip af alle de vacciner, som deres børn skal have. Hvis du ikke er sikker på, om du eller dit barn er blevet vaccineret, bør du spørge din læge. Hvis du har brug for at spørge lægen om denne tilstand, kan du kontakte lægen når som helst og hvor som helst.

Læs også: Hvorfor lungebetændelse kan være dødelig?

Eller, hvis du ønsker at se en læge personligt, kan du også bestille tid hos en læge på forhånd via ansøgningen . Ingen grund til at stå i kø for længe på hospitalet, bare bestil en tid, mor kan finde ud af den anslåede tur til at gå til lægen. Nemt, ikke?

Reference:
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået 2020. Lungebetændelse.
Nationale Sundhedstjenester. Tilgået 2020. Er lungebetændelse smitsom?.